XXXXX

Ne Değirmenci Eski Değirmenci Ne Karakaş Eski Karakaş


Dünkü sayımızı okuduktan sonra CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, aradı.
Silivri İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile geçtiğimiz gün bir görüşme yaptıklarını anlattı. Hararetli başlayan görüşmelerinin, sakin bir ortamda uzlaşma ile tamamlandığını anlattı. Dernek yetkililerinin “Bizi Milli Eğitim Müdürü yönlendirdi” açıklamalarına istinaden bizim gazetede yer alan Halis İşler’in “Biz talepte bulunmadık” başlıklı konuyla ilgili sözlerini şöyle değerlendirdi: “Hem yapıyorlar hem de tepki karşısında siniyorlar.”
Değirmenci, aynı okul yetmezmiş gibi normal liseye devam eden ve imam hatip lisesi öğrencilerinin aynı sınıfta okuyacağını, ikinci kategoridekilerin sadece ek dersler alacaklarını söyledi.
İşte bu boyutu kararın ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha gösteriyor.
İmam Hatip okulu açılmasına sağlıklı koşullarda kimse bir şey diyemez. Ama 600 öğrencinin devam ettiği bir okulun düzenini bozdunuz, bununla da yetinmeyip aynı okul yetmezmiş gibi bir de aynı sınıfa bu öğrencileri koyarsanız sıkıntıları kaçınılmaz kılarsınız.
Değirmenci, yönetim kurulu üyesi arkadaşları ile birlikte dün Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ile konuyu görüştüklerini açıkladı. İmam Hatip lisesine devam eden öğrenciler için Selimpaşa’da bulunan Ahmet Ziylan veya Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun ayarlanması alternatiflerinin değerlendirildiğini belirtti.
CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, “Mevcut haliyle kalırsa bu işin kötü sonuçları olur. Herkes fedakarlık yapsın, ortalığı germesin” dedi.
“Başkanım Metin Karakaş’ın hakkınızda söylediklerine cevap verecek misiniz?” diye sorduğumda, “Metin’e cevap verecek bir şey yok” dedi.
Muhtarlar ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı, milletvekillerinin de katılımıyla bir araya gelmesini organize etmeye çalıştığını belirterek, “Orada gerekli cevapları veririz” dedi.
Değirmenci, eski Değirmenci olacak ve Metin Karakaş’ın o açıklamaları karşısında böyle olgun ve sakin bir yaklaşım sergileyecek. Bir kaç önceki toplantısında Değirmenci’yi göklere çıkartan Karakaş, ne oldu da fikrini değiştirdi dersiniz?!  Ne olduğunu ben yazacağım yazmasına da yalanlama jet hızıyla geleceği için es geçiyorum.
Karakaş, Ramazan arifesinde gündemin zirvesine imzasını attı.
Verdi veriştirdi… Cesaretine hayran olmamak mümkün değil.
Bu arada AKP, 14 Ağustos’ta geniş katılımlı bir iftar hazırlığı içerisinde. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun da katılması bekleniyor. Milli Eğitimle ilgili sıkıntı listemiz epey kabarık bu ara…
Karakaş, 4 binlik kadro ile Silivri’de Referandum çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini açıklarken, oldukça iddialı “Evet”lerin çoğunlukta çıkacağı konusunda. Bu görüşüne destek olarak da bir takım anketlere atıfta bulunmuş.
Önemli olan anket savaşını kazanmak değil, sandıktan çıkmak.
Her ne kadar referandum oylaması da olsa gündemdeki konunun siyasi sonuçlarının daha büyük önem teşkil ettiği açık.
Karakaş, bu nedenle belediye ile uğraşmayı askıya alıp, ilçe başkanı kimliğine odaklanmış.
Sabrını takdir etmemek mümkün değil ama Değirmenci’nin, yani CHP’nin AKP bombardımanına yanıtı kamuoyunda merakla beklenmekte.

YORUM YAP