XXXXX

Nasıl Durulacak Sular?

Yılmaz Kandemir belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa etmekten vazgeçti ama sular durulmadı. O kadar rüzgar estirildi ki fırtına belediye sınırlarını aştı, parti de etkilendi.
Aslında CHP’de en güzel başarılan şeylerden biri; bir kaşık suda fırtına kopartmak. Sular dalgalanmadan durulmaz. Yine de sarsıntıların yarattığı etki küçümsenemez.
Yılmaz Kandemir, yol yordam bilmez tavrıyla belediyeye, Özcan Işıklar ve CHP’ye zarar verdi. Bu sorununu yeterince önemsemeyip, zamanında ve etkin müdahalede bulunmayanlar da sorumlu.
Işıklar, neden Tunca ve Öztürk gibi Kandemir’i de görevden almadı büyük bir çoğunluk bunu tartışıyoruz. Yaşadığı sorunun kesin çözümü için bunun gerekli olduğunu Işıklar görmüyor mu peki?
Silivri siyaseti önümüzdeki aylar yapılacak üç kongrenin ekseninde şekilleniyor. Sadece günlük çıkışlar ve kararlara bakarak, yapılacak kongrelerin yerel seçimler üzerindeki etkisinin önemini görmezden gelirseniz, günümüz değerlendirmelerinde yanlış fikirlere kapılırsınız.
Silivri’de siyaset 2014 yerel seçimlerine odaklı. Geleceğin belediye başkan aday adayları kimi zaman yol güvenliğinden emin olarak gaza basıyor, kimi zaman yolun kenarına çekip kontak kapatıyor. Olası aday adaylarının birbirinden tedbirli hallerini göz ardı etmeyin.
Kandemir’in Işıklar’ın başına açtığı iş unutulacak cinsten değil. Başkan yardımcısı önümüzdeki 2,5 yılının tüm mesaisini bu sorunu unutturmaya adasa bile başarılı olamaz. Kaldı ki vaktinin o kadar uzun olacağına da şahsen inanmıyorum.
Kandemir’i, doldurup, arkasına boş tenekeleri bağlayan, çıkan seslerle eğlenenlere bakmak gerek. Kandemir, son olayda en büyük zararı kendine verdi. Ve maalesef bahanesi yok, çevresindekilerin en azından böyle bir şansı olabilir.
Toplum ilişkilerinde maalesef arkanızdan konuşan insanların art niyeti yerine, yüzünüze karşı sarf ettikleri güzel sözlere inanmayı seçersiniz. Taa ki sağlam bir kazık yiyip, canınız iyice bir yanmadan.
Herkesin hemfikir olduğu ender konulardan biri; Işıklar’ın kötü bir huyu var arkasından konuşup, iş çevirenleri kara listeye aldıktan sonra affı söz konusu değil.
Işıklar ile Kandemir arasındaki hesap kapanmış olamaz…

Haberin devamı 10.08.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP