“Müzik yolculuklarına rehberlik etmenin gururunu yaşıyorum”

“Müzik yolculuklarına rehberlik etmenin gururunu yaşıyorum”

15.07.2020 12:02:49

İki öğrencisi daha Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünü kazanan Müzik Öğretmeni Volkan Yaran, “Müzik yolculuklarına rehberlik etmenin gururunu yaşıyorum” dedi.

Silivri'de yaptığı göreve süresi içerisinde 10 öğrencisini Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümlerine yerleştiren Müzik Öğretmeni Volkan Yaran, bu yıl iki öğrencisinin daha kazanmasıyla gururlandı.

YARAN: MÜZİK YOLCULUKLARINA REHBERLİK ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUM

Müzik Öğretmeni Volkan Yaran, Hürhaber aracılığıyla duygularını şu ifadelerle paylaştı: “Bu yıl 2 öğrencim daha Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarını kazanarak müziği en doğru adresinde öğrenme yolculuğuna adım attılar. Silivri'de görevim sırasında büyük hevesle yetiştirdiğim ve sayısı yaklaşık 10'u aşan öğrencilerimin bu müzik yolculuklarına rehberlik etmenin gururunu yaşıyorum. İşte bu yıl da Güzel Sanatları Liseleri Sınavlarına hazırladığım Efe Serttaş ve Adem Yiğit Doğan isimli iki öğrencim emeklerinin karşılığını bularak sınavları ilk derecelerde kazandılar. Ne mutlu ki özenle hazırlandığımız bu süreçte her daim öğrenmeye açık, hevesli ve gerçekleştirdiğim etkinliklerde her zaman görev alan yetenekli öğrencileri keşfedip, rehberlik ediyorum.

“YETENEK ERKEN FARK EDİLEREK DOĞRU BİR REHBERLE GELİŞTİRİLMELİ”

Mesleğimde gerçekleştirdiğim çalışmalarımda şunu gördüm ki  “yetenek” kesinlikle erken fark edilmeli ve doğru bir rehber eşliğinde bu yetenekler geliştirilmeli, doğru yönlendirilmeli. İşte o zaman  yetişecektir nice  Fazil Say'lar, İdil Biret'ler ve nice müzik dehaları…

“SİLİVRİ'MİZDE GÜZEL SANATLAR LİSESİ'NİN AÇILMASINI VE NİCE YETENEKLİ ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEYİ DİLERİM”

Dileğim o ki bir gün Silivri'mizde de Güzel Sanatları Lisesi'nin açılması ve böyle nice yetenekli öğrencilerimizi müzik ve sanatla yetiştirmek.”

Yaran'ın görev yaptığı Çağrıbey Ortaokulu öğrencilerinden Efe Serttaş, Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünü ve Adem Yiğit Doğan, Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü'nü kazandı. 

Renginar SALİ

YORUM YAP