XXXXX

Mutlu Yıllar Silivri

Binlerce kişi eğlence mekanlarında, bir o kadarı da Silivri Belediyesi’nin düzenlediği açık hava yılbaşı partisinde 2012’ye merhaba dedi.
Mekanlar, işletmecilik başarısını kanıtlayarak yeni yılda misafirlerini en iyi şekilde ağırlarken, belediyenin organizasyonu da binlerce kişiye hoş bir eğlence imkanı sundu. Dün ve gece boyunca devam eden yoğun yağışlara rağmen, binlerce kişi sahilde 2011’e veda etti. Özellikle havai fişek gösterileri ile ilgili çok hoş tepkiler var, organizasyonda her şeyin düşünülmesi, renk katan unsurların ihmal edilmemesi memnuniyet nedeni.
Silivri Belediyesi, ilk kapsamlı yılbaşı partisi sınavını başarıyla verdi anlaşılan.
Nice mutlu yıllar Silivri, umarım 2011’i aratmayan, mutluluk, sağlık ve huzurun eksik olmadığı güzel bir sene yaşarız.

AK PARTİ VE CHP’DE 2012’NİN İLK GÜNDEMİ
2012’nin ilk en önemli siyasi olayının 8 Ocak’ta gerçekleştirilecek Ak Parti Silivri İlçe Kongresi olacağını düşünenler yanıldı. Ak Parti İlçe Başkanlığı yoluna sorunsuz bir şekilde tek aday ve liste ile devam etme sorumluluğunu partisinin üst mercilerinden alan Karakaş, 2014 diyor da başka bir şey demiyor. Ak Parti’de belediye başkan aday adaylığı sürecinde yaşanacaksa yaşanır biraz hareketlilik. Ki onun da sınırları belli, aşmanın cezası kesin! Bu yüzdendir cesaret eden pek görülmedi bugüne kadar. Maçta kırmızı kart gösteren hakeme itiraz etmek gibi bir şey, genel merkezin kararına karşı çıkmak. Disiplin çok sıkı anlayacağınız.
Şu bir gerçek ki Ak Parti, Silivri’de yerel seçim referanslarına 2011 genel seçim sonuçlarıyla önemli bir başarı ekledi. Bu sonuç yerel seçim umutlarının en güçlü kaynağı. Ak Parti, sürpriz gelişmelere giderek kendini kapattı. Tepeden inme, son dakika gelişmeleri beklenmiyor. Şu da bir gerçek ki Ak Parti, 2014 seçimlerini alma işini şansa bırakmayacak. Başarılı olup olamayacağı, kendisi kadar rakiplerinin tutumuna da bağlı.
Rakipleri demişken, CHP’de olup bitenlere bakmak gerek… CHP Silivri İlçe Yönetimi, Selami Değirmenci hakkında kesin ihraç talebiyle disipline tedbirli olarak sevk kararı aldı. Değirmenci’nin ilk ihraç vakası olmayacak, yaşanan… Pek çoklarının aksine istifa ile birlikte başka partide siyasete devam etmesine ihtimal vermiyorum, veremiyorum. 2002’den bu yana 2010 ilçe kongresi dışında siyaseten hedeflediği ne varsa olmadı. Daha fazlasını kaldırabilir mi, kendini böyle zor bir imtihana sokmasına değecek ne var bilmiyorum.
İnsanın ağzından çıkan sözün geri dönüşü yok. Hiçbirimizin de düşündüğü her şeyi, sonucunu düşünmeden söyleme şansı yok. Atalarımız boşuna dememiş bin düşün bir söyle diye. Yıllardır insanlar hakkında yazı yazan birinin bunu söylemesi tuhaf gelebilir ama bir başkası hakkında ağır konuşmak, yazmak öyle sanıldığı gibi kolay bir şey değil. Altından kalkamayacağınız görüşleri ifade etmenin bedeli çok ağır olabilir. Değirmenci, ifadelerinin eleştiri sınırlarını ne denli aştığını, sözlerinin ne denli ağır olduğunun hesabını vermekle karşı karşıya kalınca ancak anladı. Yani iş işten geçtikten sonra.

Haberin devamı 02.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP