Muhtarlar Derneği seçimini Eren kazandı

Muhtarlar Derneği seçimini Eren kazandı

22.04.2019 14:42:52

Dernek başkanı Ömer Ercan'ın yeniden muhtar olmaması ve seçim sonucunda yönetim kurulu üyeliklerinde meydana gelen düşmeler neticesinde muhtarlar 22 Nisan 2019 tarihinde Pazartesi saat 11.00'da dernek binasında bir araya gelerek Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda yeni başkan ve yönetimlerini belirledi. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile Genel Kurul resmi olarak başladı. Divan Kurulu Başkanlığına Yaşar Köse, Divan Katip Üyeliğine Yavuz Alçi ve Serhat Ateş seçildi. Faaliyet raporları, gelir- gider raporları ibra olduktan sonra seçime geçildi. 35 üyesi bulunan Silivri Muhtarlar Derneği'nde Vedat Yamal'ın izinli olması nedeniyle 34 muhtar oy kullandı. İki liste halinde gidilen seçimde Fener Mahallesi Muhtarı Muharrem Eren 28 oy alırken, Büyükçavuşlu Mahallesi Muhtarı Erdinç Öztürk 5 oy aldı, 1 adet de boş oy çıktı. Genel Kurul'da Muharrem Eren, muhtarların yeni Başkanı seçildi.

EREN'İN YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Muharrem Eren'in yönetimi ise şu isimlerden oluştu; Başkan Yardımcısı Hüseyin Ece, Sayman Yaşar Köse, Sekreter Hüseyin Ergin, Üye Yavuz Alçi, Yedekler Solmaz Tüfekçi, Mehmet Yeniçiftlik, Doğan Bilgiç, Samet Aktaş, Serhat Ateş; Denetim Kurulu Asiller Gökan Yıldız, Engin Girgin, Hasip Önal, Yedekler İsmail Avcı, Yılmaz Sütçü ve Siyami Orta.

“GEÇMİŞTE MAHCUP ETMEDİK, BUNDAN SONRA DA ETMEYECEĞİZ”

Seçimden sonra yaptığı teşekkür konuşmasında “Değerli muhtar arkadaşlarım beni ve yönetimimi yeniden bu kutsal göreve getirdiğiniz için hepinize teşekkür ederim” diyen Eren, yeni dönemin herkese hayırlı olmasını diledi. Sözlerine geçmiş dönemdeki Başkanlığıyla ilgili kendisini ve o zamanki yönetimini itibarsızlaştırmak adına ortaya atılan iftiralara yönelik açıklama yaparak devam eden Eren, yaşadıklarını sitem dolu sözlerle anlattı. Eren, “Benim 1994 yılından beri bir tecrübem var. Bu tecrübemden tüm arkadaşlarımın faydalanması için tekrar aday oldum. Kaybettik yılmadık. Bizim çok para kestiğimizi söyleyenler yalancıdır, bunlar iftiradan ibarettir. Derneğimiz burada bir kişiye sormadan para kesmemiştir. Muharrem Eren olarak cebime para almadım. Geçen dönem derneğe 35 milyar bıraktım. Şimdi derneğimizde 25 milyar para var. Bunları bilesiniz diye anlatıyorum. Kalkıp beni konuşurlarsa kimseye müsaade etmem. Bizim bir derneğimiz var. Dernekten ayrılanı kurt kapar. Biz birleştiriciyiz. Hep beraber hareket edeceğiz. Kimse bana ayrımcılık yaptı diyemez. Etik değil zaten. Evet, biz burada para topladık, para kestik ama burada görev yapan sekreterimiz sorarak bunları yaptı. Altın hırsızı bile olduk! Biz kime hediye yaptıysak geriye dönük kayıtlarda hepsi vardır. Geçmişte görevimizi hakkaniyetle yerine getirmiş olmanın vicdan huzuruyla karşınızdayız. Değerli arkadaşlarım, vermiş olduğunuz bu görevi layığı ile yerine getireceğimize söz veriyorum. Allah izin verirse ilk işimiz Anıtkabir'e gitmek olacak, sonrasında Bakanımıza, Cumhurbaşkanımıza gitmeyi planlıyoruz.” dedi.

Eren konuşmasının ardından muhtarların tebriklerini ve hayırlı olsun temennilerini kabul etti.

Hazal BAŞARAN

 

YORUM YAP