Muhtar “devam” diyor, vatandaş çözüm istiyor

Muhtar “devam” diyor, vatandaş çözüm istiyor

23.01.2019 10:40:41

Küçük Sinekli Muhtarlık görevini 2 dönemdir yürüten Turgut Demiroğlu, 3 kez yeniden aday. Muhtar ve mahalle sakinleri çözüm beklentisiyle Hürhaber aracılığıyla sorunlarını gündeme taşıdı.

Demiroğlu ve mahalle sakinleriyle gerçekleştirdiğimiz buluşmada Hürhaber'e hizmet beklentilerini ve yaşadıkları sorunları çözüm beklentisiyle ilettiler.

İBB - İLÇE BELEDİYESİ YETKİ KARMAŞASI
İBB tarafından mahalle ana caddesinde yapılan kaldırım çalışmasının ardından evler ile arasında kalan boşluklarda biriken yağmur sularının sıkıntı yarattığını anlatan mahalle sakinleri, “Bahçemiz ile kaldırım arasında yer yer 3 metreye yaklaşan boşluklar kaldı. Burada da sular birikiyor evlerimizi basıyor ya da sürekli bir çamur durumu var. Konuyla ilgili İBB sorumluluğu ilçe belediyesine atıyor, onlar da İBB'ye. ‘Bahçe duvarlarımızı kaldırıma kadar çekelim o zaman' dedik onu da kabul etmiyorlar…” diyerek çözüm beklediklerini ilk sorunu böyle aktardılar.

İSTASYON VAR PERON YOK!
Yıllardır kullandıkları istasyonda artık trenlerin durmaması ile ilgili de sıkıntı ve şikayetlerini aktaran Küçük Sinekliler, “Demir yolları tamirat başlattı. Bütün pisliklerini buraya yığıp bıraktılar. Çevre kirliliği hat safhada. İstasyondan yolcu alınmıyor. Peron yapılınca açılacakmış denildi ama yıllar oldu hiçbir gelişme yok. Bir de demir yolundan hayvanlarımızı geçiremiyoruz. Bir alt geçit istedik, yıllardır yapılmıyor” dediler.

PAZAR YERİ, SAĞLIK OCAĞI VE DOĞALGAZ TALEBİ
Turgut Demiroğlu, mahallesinin Pazar yeri ve sağlık ocağı ihtiyacını da beklentiler adına sıralarken, Silivri Belediyesi Lojmanına mahalleye gelmesine rağmen doğalgaz bağlanmaması ile ilgili şikayetleri de “Yapacağız denildi iki yıldır yapılmadı” diyerek aktardı.

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR
İSKİ'nin alt yapı çalışmaları esnasında yolları tahrip ettiğini, daha sonra da onarmadan bıraktığı ile ilgili bir dizi şikayeti aktaran Küçük Sinekliler, hoparlör sorunu, sokak köpeklerinin fazlalığı, ağır tonajlı kamyonların mahalle içinden geçmesi gibi sıkıntılarına da yetkililerden çözüm beklediklerini ifade ettiler.

Sevginar SALİ

YORUM YAP