XXXXX

MUHASEBECİLERİN DE 20 GÜNLÜK TATİLİ OLDU

 

Serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin her yıl Temmuz ayında 20 gün mali tatil yapmasını sağlayacak yasa, önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasaya göre, mali tatil 1-20 Temmuz arasında uygulanacak. Mali tatile rastlayan beyannamelerin verilme süresi ile vergi, resim, harçlar, vergi cezaları ve gecikme faizlerinin ödenme süresi, tatilin bittiği günden itibaren 7 gün uzatılmış sayılacak.
Mahkeme kararı veya cumhuriyet savcılıklarının talebi üzerine Vergi Usul Yasası hükümlerine göre yapılan aramalı incelemeler hariç, mükelleflerden, mali tatil süresince inceleme amacıyla defter ve belgelerin ibrazı talep edilmeyecek, mükelleflerin işyerlerinde inceleme yapılamayacak.
İyi tatiller!

KISSADAN HİSSE
Zenginin biri ölmeden önce şöyle bir duyuru yapmış; "Ben öldüğümde, kim benimle mezarda bir gece kalmaya razı olursa, malımın yarısı onundur..." Bunu duyan bir hamal :" Şu elimdeki ipten başka kaybedecek neyim var ki…" diye düşünmüş ve teklifi kabul etmiş… Bir süre sonra da zengin adam vefat etmiş… Hamala "Hadi bakalım..." demişler… O da yanından ayırmadığı ipiyle beraber zengin adamla birlikte kabre konmuş ve üzerleri örtülmüş… Gece olduğunda, sorgu melekleri gelmiş ve bir de bakmışlar ki, biri ölü biri diri iki kişi… "Ölü nasıl olsa burada, garanti, biz şu diriden başlayalım..." demişler ve hamala sormaya başlamışlar..."O ipi nerden aldın, onunla ne kazandın, kazandığını nerelere harcadın..." sabaha kadar hamalı doğduğuna pişman etmişler... Sabah olduğunda mezar açılmış ve herkes hamalı tebrik etmeye başlamış :" Helal olsun, başardın... Artık zenginsin, malın yarısı senin..." Hamal : "Aman" demiş..."Ben almayım, bir ipin hesabını verene kadar akla karayı seçtim..."

KARAKAŞ'TAN BASIN TOPLANTISI
AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın önümüzdeki hafta Salı günü bir basın toplantısı yapması bekleniyor. Ak Parti'nin gündemindeki konuların yanı sıra Karakaş, ilçe gündemini de değerlendirecektir.

YAR YARASI
Mesele, ne sevmek
Ne de sevilmek
Asıl mesele
Nefsine yenilmemek
Yoksa, herkes sever sevdiğini
Cumadan pazara
Oysa mühim olan
Aşkını yüreğinde taşımaktır
Beşikten mezara!''
Ergin CAN


UYKUSUZ, KANDEMİR'İ  UNUTMADI
Karikatür Gazetesi Uykusuz, son sayısında "Kaç Yıl Oldu?” bölümünde Fırat Budacı'nın hazırladığı köşede Yılmaz Kandemir'i konuk ediyor. Kandemir'in Kibariye'yi yanına fotomontajlayarak oy istemesinden bu yana 3 yıl geçtiği anımsatılıyor... Aslında bir iş nasıl başlarsa öyle gider... Kibariye fotomontajı ile yerel iktidar serüvenine başlayan Kandemir'in süreci nasıl sürdürdüğü aşikar... Merak edilen tek şey sonu kaldı her halde...

YORUM YAP