XXXXX

MİNNETLE ANIYORUZ...

Cumartesi günü Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. Yıldönümü kaydedilecek. Bu vesile ile eserler ve fikirlerinin daha çok uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti'nde hakim olmasının önemini herkesin idrak etmesini diliyorum...

TAŞ KÖPRÜ KAPANDI, VAKKAS
KÖPRÜ ARAPSAÇINA DÖNDÜ
Taş Köprü'nün kapatılacağı açıklanmıştı. Bu karar çerçevesinde Vakkas Köprü'nün genişletilmesi söz konusuydu. Ama dün itibariyle taş köprü trafiğe kapatılırken, alternatif güzergahlarda hiçbir önlem alınmaması bölgedeki trafiği arap saçına döndürdü. İlgililerin dikkatine!

ÇENGEL İDDİASI SÜRÜYOR…
Son günlerde Ak Parti ve Yavuz Çengel adresli adaylık senaryoları yine gündemde. Daha önce yazdım ve Yavuz Çengel yalanlamıştı. Ama ne hikmetse bu söylenti yalanlama ile sona ereceğine daha da dallanıp budaklandı. Ak Parti ile ilgili ‘yerli aday' arayışının devam ettiğini savunan taraflar Yavuz Çengel'in tam üç kez Başbakan ile görüştüğünü iddia etmeyi sürdürüyor. Bu buluşmalara vesile olan kişiler de Avcılar'dan tanıdığı şu anda Ak Parti Milletvekilleri olan Tülay Kaynarca ve Mehmet Müezinoğlu olarak ifade ediliyor. Metin Karakaş'ın ilçe başkanlığında Yavuz Çengel'in 2014'te Ak Parti'nin Silivri Belediye Başkan Adayı olacağı iddiası siyasi kulislerden düşmek bilmiyor. Kimileri de Çengel'in Avcılar'dan Ak Parti adaylığı konusunda değerlendirildiğini savunuyor. 2009 yerel seçimlerinde Yavuz Çengel, CHP'nin belediye başkan aday adaylarındandı. 1999'da da DSP'nin Silivri Belediye Başkan Adayı olmuştu.
Ateş olmayan yerden bu kadar duman çıkmaz diye düşünüyor insan…
Bu arada Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatının düzenlediği son Ankara ziyaretinde Metin Karakaş'ın adaylık sinyali aldığı da konuşulmuyor değil. Şu an için zaten ilçe başkanı, aday belirlenme süresi ise oldukça uzakta kaldı, erken yerel seçim ihtimalinin ortadan kalkmasıyla…
Siyaset hayatın en fazla sürpriz vaat eden ve kaldıran alanı galiba… Siyasetçilere Allah bunları göğüsleyecek güç versin!

İKTİDARIN KANDEMİR SORUNU BİTMEDİ
Yılmaz Kandemir'in Bağımsızlık macerası giderek daha sıkıntılı bir hal alıyor iktidar için. Muhalefet saflarında kendisine yer ayrılması da işlerin iyice çığırından çıkmasında etkili oldu gibi… Muhalefet, Kandemir'i izlerken çok eğleniyor da Işıklar ne kadar daha soğukkanlılığını koruyabilir ciddi kuşkularım var açıkçası...

HAYAT, KAYYUMA MI DEVREDİLİYOR?
Silivri Özel Hayat Hastanesi'nin kayyuma devredileceği iddiası konuşuluyor. Umarım hastane yönetimi yaşadığı zor günleri kısa sürede hayırlısıyla atlatır.

KÖTÜ İNSAN, İYİ İNSANI KOVAR!
Bilgi, cehalet karşısında her zaman zayıftır. Çünkü cehalet vandaldır. Bilgi, kırılgan.
İyilik, kötülük karşısında güçsüzdür.
Kötülük, kaçınılmaz olarak gücü içerir.
Zaten gücü içermediği takdirde kötülük, aciz bir fesattan başka bir şey değildir.
Velhasıl, kötü insan iyi insandan daha güçlüdür. Uygarlık tarihi boyunca kural budur: Cahil, bilgeden daha çok ve daha yüksek sesle konuşur.
Sonuç olarak, cahilin sözü bilgeninkinden daha çok duyulur.

YORUM YAP