Milyonlar harcanan ıslahta kollektör hattı kırıldı

Milyonlar harcanan ıslahta kollektör hattı kırıldı

12.10.2018 15:05:25

Silivri'de İBB tarafından milyonlarca lira harcanarak yapılan, altyapı, dere ıslah çalışmaları ve atık su arıtma tesislerine giden kolektör hattının kırılması sonucu, Silivri Sahili sular altında kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından milyonlarca lira harcanan ve yapımı hala devam eden Silivri Boğluca Deresi ıslahında kollektör hattı kırıldı. Silivri'de dün akşam saatlerinde başlayan yoğun yağış sonrası, alt yapı ve atık su arıtma tesisi yapımında imalat eksikliğinden kaynaklı kırılmada ilçe sahili sular altında kaldı.

IŞIKLAR: ÇALIŞMALARIMIZ KOORDİNELİ ŞEKİLDE SÜRÜYOR

Silivri Belediye Başkan Işıklar konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “İlçemizde meydana gelen yağışta, İSKİ atık su arıtmasına giden kolektör hattının kırılması sonucu taşkınlar meydana geldi. İBB ekiplerinin, bölgedeki suyun çekilmesine yönelik çalışmaları ekiplerimizin desteği ile koordineli şekilde devam ediyor. Kısa sürede tamamlanacağını umduğumuz çalışmaların ardından, suyun çekilmesiyle ekiplerimiz sahilde çevre temizlik çalışmalarına ivedi şekilde başlayacak.”

DERE MENFEZLERİ TEHLİKE YARATIYOR

Boğluca Deresi ıslahı kapsamında yapımı devam eden Tarihi Köprü'nün restorasyon çalışmaları da bölgede ciddi bir tehlike oluşturuyor. Yağışla birlikte derede biriken suyun denize ulaşmasını sağlayan menfezlerin kapalı olması, olası bir şiddetli yağış için büyük tehlike oluşturuyor. Vatandaşlar ve bölge esnafı, tek menfezi açık köprüde çalışmaların kısa sürede tamamlanarak, bölgedeki görüntü kirliliği ve tehlikenin ortadan kaldırılmasını talep ediyor.

YORUM YAP