“Milli Eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır”

“Milli Eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır”

21.09.2016 07:09:26

Dün gerçekleştirilen 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde 15 Temmuz Demokrasi Şehit ve Gazileri anıldı, yaşanan vaka değerlendirilerek , birlik ve beraberlik mesajları verildi ve eğitimin önemine vurguda bulunuldu. 

2016-2017 Eğitim-öğretim yılı açılış töreni dün İBB Abdülezel Paşa Ortaokulunun hazırladığı ve ev sahipliğini yaptığı programla gerçekleştirildi. Törene Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Şener Kaytez, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Belediye Meclis Üyeleri Saadet Gencoğlu ve Tamer Şişman, Okul Müdürleri ve öğretmenler, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, diğer siyasi parti temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Osman Kesici ve Mehmet Şen, veli ve öğrenciler katıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Ardından okulun müzik öğretmeni Damla Aydar'ın yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Okul öğretmenlerinden Ayşe Polat'ın sunumunda gerçekleştirilen törenin açılış konuşması Okul Müdürü Erhan Yaman tarafından yapıldı.

YAMAN: BİZLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞMEKTE
Yaman, “Okulumuz İBB Abdülezel Paşa Ortaokulunun hazırladığı 2016-2017 eğitim-öğretim açılış programına hoş geldiniz” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: “Çağdaş eğitim standartlarının, iyi eğitim görmüş bireylerin ve bilginin giderek daha büyük bir güç haline geldiği günümüzde, eğitimin bütün unsurları olarak bizlere büyük görev düşmektedir. Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri, yenilikleri izlemek ve ülkemizin gelişmesine katkı sunmak hatta belirleyici olmak eğitim kurumlarının görevidir. Günümüzde rehberlik edicilik görevimizin bilincinde olarak okulumuzun idarecisinden hizmetlisine kadar tüm çalışanları, eğitim öğretim sürecinin aksamayan bir dişlisi olmaya gönüllüdür.
İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu olarak okulumuz 2016-2017 eğitim-öğretim yılına 33 öğretmen, 2 idareci ve diğer personeli ile başlamakta olup, öncelikli işimiz eğitim-öğretim olanaklarımızı en üst düzeye çıkarmak ve öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini, akademik ve sosyal becerilerini iyi analiz ederek, onların geleceklerine yön verecek en uygun mesleğin seçimine zemin oluşturmak olacaktır. Ülkemizi emanet edeceğimiz bu pırıl pırıl çocuklarımızın daha iyi donanımına sahip olması, milli ve manevi değerlerini bilen, demokrasiye ve milli iradeye sımsıkı bağlı bireyler olarak yetişmeleri için ben ve arkadaşlarım elimizden ne gelirse fazlasını yapacağımızı ifade etmek isterim.

“DİK DURUŞLARIYLA TARİH YAZIP, TÜM İNSANLIĞA ÖRNEK OLDULAR”
Bu bağlamda 15 Temmuz karanlık darbe gecesinde demokrasi ve milli iradeye sahip çıkmak için canlarını hiçe sayan şehitlerimiz ve gazilerimizi, saygıyla ve şükranla anıyor, şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Onların bu gecede gösterdikleri cesaret, dirayet, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazıp, tüm insanlığa örnek olduklarını belirtmek isterim. Yine bu gecede, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türk milleti tarihte örneği olmayan bir mücadele örneği göstermiştir. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri saygıyla selamlıyor, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ülkemiz okulumuz ve tüm öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

AY: MİLLİ BİRLİK, VATAN SEVGİSİ, YURT SAVUNMASI KONULARINDA FARKINDALIK
Okul Müdürün ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, günün anlam ve önemine şu şekilde değindi: “Yaklaşık iki ay önce vatanı milletti, inancı ve özgürlüğü için kahramanca mücadele ederek kahramanca düşen şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Bu vesileyle 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk haftasından itibaren Bakanlığımıza bağlı tüm resmi ve özel yaygın eğitim kurumlarında 15 Temmuz Demokrasi zaferi şehit ve gazileri anma temasıyla öğrencilerin seviyeleri dikkate alınarak bilgilendirme ve etkinlikler yapılacak. Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi yurt savunmasıyla şehitlik konularında farkındalığın arttırılması hepimizin ortak sorumluluğu.

“MİLLİ EĞİTİM İŞLERİNDE KESİNLİKLE ZAFERE ULAŞMAK LAZIMDIR”
Yaklaşık üç ay gibi uzunca bir tatil döneminden sonra ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Dünyanın her yerinde eğitime önem veren toplumlar huzur ve kalkınma için gereken yatırımı yapmış sayılırlar. İyi bir insan ancak iyi bir eğitim sayesinde yetiştirilebilir. Eğitimde geri kalan toplumlar sosyal, kültürel gelişme ve ilerleme sürecini yakalayamazlar. Bunun içindir ki Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, “En önemli ve verimli vazifelerimiz Milli Eğitim işleridir. Milli Eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır. Bu milletin gerçek kurtuluşu ancak bu şekilde olur” demiş. Eğitim sistemimizin amacı Türk milletinin, milli, ahlaki, insani ve manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan, geliştiren, ailesini ve milletini seven, daima yüceltmeye çalışan, aynı zamanda çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknik donanıma sahip nesiller yetiştirmektir. Bu amacı gerçekleştirmek için aile, sosyal ve kültürel çevre üzerine düşen görevi yapmalı. Bu klasik üçlü saç ayağından birisini ihmal edilirse sonuç almakta bir hayli zorlanırız. Nitekim sadece öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamış olmuyor, velilerimiz sürekli okullarımızı ve öğretmenlerimizi ziyaret etmeli, onlara güvenmeli, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılamalı.

“ORTADA MUHTEŞEM BİR ESER VARSA, ALIN TERİ VE EMEK VARDIR”
Sevgili öğrenciler, Mevlana, Yunus Emre, İbn-i Sina, Farabi, Aristo gibi filozofların, Fuat Sezgin, Oktay Sinanoğlu, Aziz Sancak gibi bilim adamlarının Sakıp Sabancı, Vehbi Koç gibi iş adamlarının da 24 saati vardır bizim de 24 saatimiz var. Onların bizden farkı, zamanı etkin ve verimli kullanmalarıdır. Ortada muhteşem bir eser, yahut bir başarı varsa alın teri ve emek vardır.

“BAŞARI, SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLİYORUM”
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu yıl 86 okulumuzda, yaklaşık 28 bin öğrencimize 1720 öğretmenimizle birlikte eğitim verme gayreti içerisinde olacağız. Yine 1200 öğrencimize taşımalı eğitim kapsamında ücretsiz taşıma hizmeti sunacağız. Bakanlığımız tarafından basılan ücretsiz kitapların dağıtımı yapmış ve bitirmiş sayılırız. Yaz tatili boyunca okullarımızın fiziki alt yapı ve donanımlarını eğitim için hazır duruma getirmiş bulunuyoruz. İyi bir eğitim-öğretim yılı geçireceğimize inanıyor ve ilçemizde bulunan nitelikli eğitim kadrosuna güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

IŞIKLAR: EĞİTİME GÖNÜL
VEREN, KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜRLER
Ay'ın konuşmasının ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, duygu ve düşüncelerini şöyle açıkladı: “Okulların açılması çok anlamlı bir güne tesadüf etti. Döktüğü kanla toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizi anma günündeyiz. Bu vatandaki millet aydınlığa, refaha, çağdaşlığa eğitimle ulaşacak. Huzur ve barış içinde olmak, geleceğe umutla bakabilmek, vatanımızdaki zenginlikleri koruyabilmek, üretebilmek geleceğe aktarmak ancak eğitimle mümkün. Buna gönül veren, katkı sunan başta Kaymakamım Faruk Bekârlar olmak üzere tüm eğitimcilere, bağışçılarımıza, toplumsal değerlere sahip çıkan hemşerilerime teşekkür ediyorum. Silivri'yi şanslı görüyorum. Huzurlu bir şehir. Çevre şartları uygun. Yeni eğitim-öğretim yılının da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

BEKÂRLAR, 15 TEMMUZ'U DEĞERLENDİRDİ
Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştı: “2016-2017 eğitim-öğretim yılını bugün inşallah başlatmış bulunuyoruz. 28 Bin öğrenci, 1.800 civarında öğretmeniyle 9 ay sürecek zorlu bir dönemin başlangıcının tüm çocuklarımız, velilerimiz, ilçemiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tabi bugün aynı zamanda 19 Eylül Gazilerin Günü. Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatı üzerine özellikle bu ilköğretim haftası içerisinde vurgu yapılması gereken hususlardan bir tanesi geçtiğimiz 15 Temmuz'un hepimiz için çok zorlu, endişeli ve yorucu günler yaşatan, Cumhuriyet tarihimizin en adi ve en hain kalkışması olarak geçen darbe girişimidir. Ülkemiz ve milletimizin birlik ve beraberliğinin temel unsuru hiçbir fark gözetmeksizin insanlarımızın temel ve ortak değerler altında toplanmasıdır. Ülkemizde yıllardan beri kutsal din değerlerinin çatısı altında ve bunları kullanarak 15 Temmuz'u hazırlayan hain kalkışmanın altında yatan şeyin aslında hepimizin de bileceği gibi eğitimdir. Plan bu tarihte sahneye konulurken milletimizin alın teriyle alınmış silahları, yine milletimizin maaşlarıyla çalışan bir grup hain millete doğrultmaktan çekinmedi. 240 Şehit, 2 bin 800'e yakın gazi verdiğimiz o gece hepimiz tarihe tanıklık ettik. Çok şükür ki milletimiz birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde iradesine hakim çıkarak, sokaklara dökülmek, tankların önüne atlamak, güzünü kırpmadan kurşunların önüne atılmak suretiyle milli iradenin sadece kendinden kaynaklı olduğunu, bunun hiçbir suretle güdülemeyeceğini tüm dünyaya bir demokrasi dersi olarak gösterdi. Unutulmamalıdır ki içimizde ve dışımızda hainler ve düşmanlar bundan sonra da olmaya devam edecek. İşte o yüzden bugün açılışını yaptığımız eğitim ve öğretimin daha fazla farkında olmak ve sahip olmak, birlik beraberlik içerisinde devam etmesini sağlamak vazgeçilmez bir unsurdur. Bu yüzden tüm öğretmenlerimizin bu bilinçle çocuklarımızın üzerine daha ciddi bir şekilde eğilerek onları geleceğe hazırlamak, iyi bir evlat, iyi bir vatandaş, iyi bir dünya insanı yapmak için gayret edeceklerdir. Çağdaş uygarlık seviyesine çıkma iddiasındaki ülkemiz iyi yetişmiş insan gücüyle o günlere erişecektir. Büyük Atatürk'ün istiklal ve cumhuriyeti koruma görevi veren gençler, inşallah 15 Temmuz'lara gözlerini kırpmadan göğüslerini gerebileceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılının tüm milletimize, ilçemize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
Konuşmaların ardından İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu öğrencileri sahne aldı. Müzik Öğretmeni Volkan Yaran, sazıyla eşlik ettiği Elif ve Edanur adlı öğrenciler türkü seslendirdi. Piri Mehmet Paşa İlkokulu Halk Oyunları Takımı, Nazire Çorbalı'nın yönetiminde oyunlarını sunarak bol bol alkış aldılar. Program burada sona erdi.

Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Eğitim ve gelişim...
Sonraki » Gaziler Günü kutlandı

YORUM YAP