XXXXX

Milletvekili Dersleri

MİLLETVEKİLİ DERSLERİ
Mümin Tuğlu ve Av.Necmi Şimşek, 7 Mart 2011 Pazartesi günü saat 12.00’da ilçe merkezinde düzenleyecekleri ortak basın toplantısı ile milletvekili aday adaylıklarını açıklayacak.
Böylece CHP’deki aday adayı sayı 4’de çıkıyor. Selami Değirmenci ve Abdullah Yıldırım’dan sonra Mümin Tuğlu ve Necmi Şimşek de milletvekilli konusunda şanslarını deneme kararlılıklarını resmen açıklamış olacak.
Salı akşamı CHP’nin düzenlediği örgüt konuşuyor toplantısında partinin üç adayının yan yana geldiğini henüz söyleyemesek de aynı salonda bulundular. Abdullah Yıldırım’ı aday adaylarının yer aldığı ön saflarda gören Değirmenci, partililerin içine oturmayı tercih etmiş gibi görünüyor.
Görünüyor diyorum çünkü ortaya çıkan tabloyu kimse açıklamadığı için herkes aynı şekilde yorumlamıştır. Yani görünene bakıp, anlam çıkarıyorum ben de herkes gibi.
Abdullah Yıldırım gerçekten göründüğü kadar mutlu ve rahat mı? Sanmıyorum… Hiçbir aday adayının bu süreçte rahat olduğunu düşünemiyorum. Çünkü aday adayı olup da aday bile olamamak var. Siyaset ile riskin kardeş olduğu dönemlerdir seçim süreçleri. Siyasetçilerin gözü karalılığı üzerine oturtulur genelde bütün başarı öyküleri. Yine durum aynı değişen bir şey yok.
Mümin Tuğlu, milletvekili adayı olmazsa bir daha özellikle yerel seçimlerde adaylık düşünmesinin zor olduğunu söylüyor. Selami Değirmenci’den uzun zamandır ilk defa siyaseti bırakabileceği sinyalleri geliyor. Bir çoklarınız gibi inanmakta ben de güçlük çekiyorum! Şimşek’ten de bu dönem sonrası fazla bir beklentim yok, onun da olduğunu sanmıyorum.
Abdullah Yıldırım, milletvekili yarışına tutunduğu aday adayları arasında göreceli en yeni isim. Ama yıllarla biriktirdiği siyaset başarısını hoyratça harcamayı eğlediğini görmemek için kör olmak gerekiyor. Ne kadar kolay harcadığını bakınca, kolay kazandığını düşünemiyorsunuz. Ama kendi emeğine o bu kadar az değer verirken daha fazlası başkası olarak sizin elinizden gelmiyor.
Yıllardır Selami Değirmenci’nin kırıp üzdüklerini tartışıyoruz bu görüşü en sık ve etkin şekilde gündeme taşıyan isimlerden biri olarak sivrilen Abdullah Yıldırım bugün kendi yaptıklarına ne gözle bakıyor merak ediyorum. Ama onun bunu düşünmeye imkanı yok sanırım.
“Siyasette hep biz dedim hiç ben diye konuşmadım” sözlerini dinlerken, alt fondan “Özcan Işıklar’ı Başkanlık koltuğuna ben oturttum” açıklamaları her türlü sesi altta bırakarak üstte çıkıyor.
Evet, Abdullah Yıldırım “biz” dediği sürece siyasette kazandı, CHP’ye kazandırdı. Ne zaman ki “ben”  demeye başladı işte o zaman kayıplar vermesinin startıydı. Bir siyasetçinin en büyük handikabı olması gerekeni çok iyi biliyor ama egosu, kendini beğenmişliği bunu yapmasını engelliyor.
Yıldırım, siyasi kariyerini milletvekili adaylığına odaklamıyor. Asıl sonrası onun için önemli bunun için yaşadığı hayal kırıklığının etkisinde girdiği duygusal bunalımı sonlandırmasının zamanı geldi de geçiyor. İsteği dışında zamansız sona erdiğini düşündüğü yerel iktidar kariyerini önce tamir edecek Yıldırım sonra üzerine yükselecek. Duygularını, düşüncelerini, hareketlerini iyileştirmesi gerektiğinden söz ediyorum. Bazı şeyler bitmiş olabilir isteği dışında ama her şeyi bitiren kendisinden başkası olmayacak. Ve bence hızla yanlış istikamette ilerliyor…
CHP’nin bütün milletvekili aday adaylarına başarılar diliyorum. Özellikle Silivrili olan Selami Değirmenci, Abdullah Yıldırım, Mümin Tuğlu ve Necmi Şimşek’in başarılı olmasını partili partisiz tüm Silivrililerin arzu ettiğini bilmek onlara güç katacaksa öyle olduğunu bilsinler. Yolları açık olsun! AKP de Silivri’den milletvekili çıkartıyorsa ne mutlu ilçemize! Hangi partiden olursa olsun Silivri’den Ankara’ya gidecek bir milletvekili daha bugüne kadar sahip olduğumuz ve tanıma fırsatımız bile olmayan onlarcasından iyi olacak.

Şansınız bol, yolunuz açık olsun!

03 Mart 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP