Milletvekili adayları için istifa zamanı

Milletvekili adayları için istifa zamanı

25.04.2018 09:49:25

24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen belediye başkanları, meclis üyeleri, ilçe başkanlarının 26 Nisan Perşembe günü saat 17.00'a kadar istifa etmeleri gerekiyor. Silivri kulisleri milletvekili adayı mı, yerel siyasete devam mı değerlendirmeleri ile çalkalanıyor.

2839 sayılı milletvekili seçim kanunun 18. maddesine göre 24 Haziran genel seçimlerinde aday olmak isteyen belediye başkanları, siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ile üyeleri, belediye meclis üyeleri 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 17.00'a kadar görevlerinden istifa etmiş olmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar görevlerinden ayrılmayan aday adaylarının, aday saptaması hangi yöntemle olursa olsun müracaatları değerlendirmeye alınmayacak...

SİLİVRİ'NİN YEREL SEÇİM DENGELERİ ETKİLENİR Mİ?

Yerelde şimdiden, baskın genel ile Cumhurbaşkanlığı seçim kararına rağmen pek çok konu Mart 2019'a yönelik şekil alırken yarına kadar gelişme olasılığı olan istifalar bu süreci de derinden etkileme potansiyeli barındırıyor. CHP, AK Parti ve MHP'nin Silivri Belediye Başkan Adayları olarak değerlendiren isimler arasında siyasi kariyerine milletvekilliği yönü çizmeyi değerlendirenlerin nihai kararlarını 24 saat içinde öğrenmiş olacağız.

Sevginar Sali

YORUM YAP