MHP’liler afet bölgesindeydi

MHP’liler afet bölgesindeydi

24.07.2017 09:39:08

MHP Milletvekilleri Arzu Erdem ve İsmail Faruk Aksu, MHP İlçe   Başkanı Zafer Yalçın ve yönetimi ile birlikte Gümüşyaka'da afete maruz kalan vatandaşların durumunu yerinde incelediler.

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri İsmail Faruk Aksu ve Arzu Erdem, sabah saatlerinde Silivri'ye gelerek MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri eşliğinde Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüklerini ziyaret ettiler. MHP'li vekiller yetkililerden afete uğrayan bölgeler ile ilgili bilgi aldı, akabinde sel bölgesini ziyaret ederek halkımızın sorunlarını ve şikâyetlerini dinlediler…
MHP'li vekiller, mağdur olan vatandaşların zararlarının karşılanması hususunda Ankara düzeyinde gerekli takipleri gerçekleştireceklerini belirttiler.

YALÇIN: ALT YAPI YETERSİZLİKLERİ GİDERİLMELİ
MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, sel afetinin maddi hasarla atlatılması tesellisinin yanı sıra yaşananlardan alt yapı ve imar konusunda gerekli derslerin çıkartılması gerektiğine işaret etti.
“Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun açıklamasına göre Silivri'ye Temmuz ayı boyunca toplam düşmesi gereken yağışın üç katından fazlası 1 saat içinde düştü. Bu durum Silivri'de en son 200 yıl önce gerçekleşti diye açıklandı. Çok yoğun bir yağış sonucu meydana gelen sel neticesinde vatandaşlarımızın yaşam şartları özellikle Gümüşyaka'da büyük ölçüde etkilenmiştir. Etkili yağışlar nedeniyle bu bölgede Damlıca Deresi taşmış ve 200'e yakın yazlık sular altında kalmıştır.
Vatandaşlarınızın zararlarının giderilmesi, olumsuz yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve gereken tedbirlerin alınması için MHP olarak elimizden geleni yapmaya hazırız.
Sel felaketine yol açan altyapı yetersizliklerinin önceden giderilmesi ve gereken tedbirlerin alınmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha tecrübe ettik” diyen Yalçın, MHP olarak sel mağdurlarına ihtiyaç duydukları her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Haber Merkezi

YORUM YAP