MHP istifaya davet etti

MHP istifaya davet etti

9.04.2016 10:50:21

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilat Başkanlığı 6 Haziran 2016 tarihli gazetemizin Eğitim Sayfasında yer alan “Silivri, şehidine ağlarken yakıştı mı?” haberine sessiz kalmadı. Silivrili Şehit Uzman Çavuş Emre Sarıtaş'ın toprağa verildiği günde Hasan Özvarnalı İlkokulu'nun Tuğba Seymen müdürlüğünde düzenlediği yakışıksız programa, Eğitim Bir-Sen'e ve üyelerinin kutsal görevlerini kullanarak alenen siyasi oluşumları desteklemelerine MHP Silivri İlçe Teşkilatı yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi.

“EĞİTİM BİR-SEN, ADALET VE HUKUK KARİNLERİ İLE BAĞDAŞMAYAN BİRÇOK UYGULAMAYA İMZA ATTI”
Açıklamada yer alan ifadeler şöyle: “Eğitim Bir-Sen'in kamuoyunda yıllardır hem sendika mantığına uymayan bir tavır sergilediğini, hem de çalışma ortamı açısından hiçbir etik değeri gözetmediğini, bu anlamda adalet ve hukuk karineleri ile bağdaşmayan birçok uygulamaya imza attığını hepimiz bilmekteyiz.
Bu nedenlerden dolayıdır ki maalesef bu kurum, sendika mantığına ters bir kurum olduğu gibi, üyelerini ve üye adayı olarak gördüğü kamu çalışanlarını TOKİ'nin ev çekilişinden kazandıracakları ev vaadinden tutun da hatır gönül ilişkilerine, okul müdürlüğü vaadinden tutun da her türlü baskı ve yıldırma çalışmalarına değin en acayip söylem ve tavırlarla kendisine bağlama çabasına giren bir sendika olduğunu en başta hatırlatma ihtiyacı duyduğumuzu belirtmek isteriz.

“ÖZVARNALI YÖNETİCİLERİ KUTSAL GÖREVİ KENDİ ÇIKARLARI VE BAZI SİYASİ OLUŞUMLARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KULLANMAKTA”
Şöyle bir düşünelim; Siz değerli velilerimiz, hayatınızdaki en değer verdiğiniz varlıklarınız olan çocuklarınızı, eğitim ve öğretim alması adına, eğitim kurumlarına yolluyor ve mümkün mertebe en iyi koşullarda bu desteği alması için çabalıyorsunuz.
Ancak, ilçemizde bulunan Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu'nun yöneticilerinin, bu kutsal görevi ve kendilerine emanet edilen bu sistemi, kendi çıkarları ve bazı siyasi oluşumlara dikkat çekmek adına farklı şekillerde kullandığı son zamanlarda alenen göze batmaktadır.
Sormak isterim; Çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullarımız, ilmi eğitim kazandırma, Milli birlik ve beraberliğin öğretildiği yerler midir yoksa kişisel marka oluşturma malzemesi midir? Unutmadan, duyumlarımıza göre, bahsi geçen Okul Müdürü olan ve yine Eğitim-Bir-Sen üyesi olan Hanımefendi, vazifesi gereği yaptığı veli toplantılarında maddi destek talep etmekte, hatta “velileri tarafından parasal destek sağlanmayan öğrencilerin bulunduğu sınıfların temizlikten mahrum bırakılması talimatını görevlilerden isteyecek kadar eğitim düşkünüymüş !! Sanırım hükümete yakın olup da iktidarın politika ve eğitim görüşlerini desteklediğinden olsa gerek Mart 2016 ayı içinde bakanlıktan sözüm ona “Başarı Belgesi” almaya hak kazanmıştır.

“EN ACI GÜNÜMÜZDE HALAY ÇEKMEKLERİ VURDUMDUYMAZLIĞIN SON NOKTASIDIR”
Ayrıca bu kurum, geçtiğimiz günlerde güzel Silivri'miz şehit ateşi ile yanarken, gencecik evladı şehit Emre Sarıtaş'ı toprağa verdiği günün akşamı Hasan Özvarnalı İlkokulu Jasmine Restaurant'ta müzikli yardım gecesi dahi düzenledi! Birçok velinin bu özel durum dolayısı ile uygun düşmeyeceği için müziğin devredışı bırakılmasını istemesine rağmen, bu durum yetkililerce hiç umursanmamış, hatta ayakkabıların dahi çıkarılarak çekilen halaylara eşlik ettiği halkımız tarafından gözlemlenmiştir.
İlçe olarak, yaşanan bu ortak acımızdan dolayı sahilde bulunan müzikal işletmelerde dahi bu durumun etkilerinden dolayı müzik ve eğlence sesi duyulmaz iken, Hasan Özvarnalı İlkokulu'ndan Eğitim-Bir-Sen'e üye olan bazı yöneticilerin ayakkabısız bir şekilde müzikler eşliğinde halay çekmeleri vurdumduymazlığın ve saygısızlığın artık son noktasıdır…
Bahsi geçen bu vahim kutlama yüzünden ilçemizdeki bazı vatandaşlar tarafından konu ile ilgili bazı tepki paylaşımları yapılmıştır.

“DERHAL İSTİFA ETMELİDİR”
Sayın halkımıza arz ettiğim bu sıkıntıları alenen yapan bu EĞİTİM-BİR-SEN üyesi Tuğba Seymen ile bahsi geçen süreçlerde katkısı bulunan eğitimcilerin, DERHAL İSTİFA ETMELERİDİR! Sayın halkımızın takdirlerine sunulur...”


Haber Merkezi

YORUM YAP