Mezunlar uğurlanırken başarı da ödüllendirildi

Mezunlar uğurlanırken başarı da ödüllendirildi

22.04.2016 12:01:01

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün mezuniyet törenine izin vermemesi nedeniyle 12. Sınıf öğrencilerini, düzenlediği 2015-2016 eğitim-öğretim yılı ödül töreniyle birlikte, sessizce uğurladı.
Okul bahçesinde tüm okul öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla düzenlenen ve Matematik Öğretmeni Murat Aytin'in sunumunda gerçekleştirilen programda yıl içinde okulda ve ilçe genelinde düzenlenen yarışma ve etkinliklerde dereceye giren öğrenciler ile okul birincileri ödüllendirildi. Zamansız ayrılışıyla okulu yasa boğan Turgut Şen unutulmazken, her yıl şık törenler eşliğinde uğurlanan mezunlara ilk kez sessizce veda edildi.

OKUL ETKİNLİĞİ VE OKULLAR ARASI YARIŞMA BİRİNCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
Okulda düzenlenen Satranç Turnuvası Okul Birincisi Yakup Efe, ödülünü Meslek Dersleri Öğretmeni Sedat Özcan'ın elinden aldı.
İlçemiz okulları arasında düzenlenen “Bir Dava Adamı Mehmet Akif ” ve “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” kompozisyon yarışmalarının her ikisinde de İlçe Üçüncüsü olan Şeyma Özbek, ödülünü Edebiyat Öğretmeni Nihal Bozkurt Karagüzel'in elinden tebrik eşliğinde aldı.
Yine ilçemiz okulları arasında gerçekleştirilen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Kompozisyon Yarışması İlçe Üçüncüsü olan İsra Şevval Uzunoğlu'nun ödülünü Tarih Öğretmeni Beyhan Günalan takdim etti.
Silivri'de okullar arasında düzenlenen “Bir Dava Adamı Mehmet Akif Temalı” Şiir Yarışmasında İlçe İkincisi, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Şiir Yarışmasında İlçe Üçüncüsü olan Fatih Mutlu, ödülünü Fizik Öğretmeni Arzu Korkmaz'dan aldı.
Okullar arasında yapılan “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Resim Yarışması İlçe Üçüncüsü ve “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” Resim Yarışması İlçe Birincisi olan Ahmetcan Kahraman'a ödülünü Kimya Öğretmeni İpek Karagöbek takdim etti.
“İstiklal Marşı ve Mehmet Akif” Konulu Afiş Yarışması İlçe İkincisi Sümeyra Turcan'ın ödülünü İngilizce Öğretmeni Özgür Mercan sundu.
Masa Tenisi Turnuvası İlçe Birincisi olan ve Oğuzhan Zil, Kaan Muhammed Perveroğlu, Aykut Bilen, Oğuzhan Urfa ve Erman Öztürk'ten oluşan okul ekibine ödüllerini Beden Eğitimi Öğretmeni Mutlu Ural takdim etti.
14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali JP1 - Lise Düzeyi Okullar için Balık Yarışmasında Bronz Madalya kazanan Görkem Kaplan'a, 14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali JP2 - Lise Düzeyi Okullar için Tatlı Yarışmasında Bronz Madalya kazanan Simay Konur'a ödülleri Meslek Dersi Öğretmeni Meral Filiz Pala tarafından verildi.
Yine 14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali JP3 - Lise Düzeyi Okullar için Makarna Yarışmasında Gümüş Madalya kazanan Nazlım Çakar'a ödülünü Meslek Dersi Öğretmeni Meral Filiz Pala sundu.
14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali JP5 - Lise Düzeyi Okullar için Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışmasında Gümüş Madalya kazanan Baran Çimen, Berkin Odabaş, Serkan Şen ve Yaren Erdoğan'dan oluşan ekibe ödüllerini Meslek Dersi Öğretmeni Haldun Pala sundu.

OKUL BİRİNCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
2015-2016 eğitim-öğretim döneminde Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden birincilik, ikincilik ve üçüncülükle mezun olan öğrenciler de ödüllendirildi.
Okul Üçüncüsü Müjgan Mutlu, ödülünü Müdür Yardımcısı Müfit Uzman'dan ve Okul İkincisi Semiha Bayraklı ödülünü Müdür Yardımcısı Nazan Ertaş'tan alırken, Okul Birincisi Ayşenur Tezgören ödülünü Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu'nun elinden aldı.

OKUL BİRİNCİSİ TEZGÖREN: BAŞLANGIÇLAR GÜZELDİR, BİTİŞLER ZOR
Öğrenmenin sorumluluğu ve ağırlığını omuzlarına yüklenmiş, bıkmadan, yılmadan bilginin peşinden koşmuş ve bugün hak ettiği mükâfatı alan okul öğrencileri adına Okul Birincisi Ayşenur Tezgören, duygularını ifade eden konuşmayı yaptı ve mezuniyet kütüğüne nişanını çaktı. Tezgören şöyle konuştu: “Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu ayrılışlar acı. Sizden bir şey kalır geride. Kırılan kalbinizden bir parça mı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anlar mı? Beni ve sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı şu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken, diğer sayfasını yeni beklenti ve umutlarla açıyoruz. Bugün gururlu, hüzünlü, sevinçli olduğum bir gün. Duygularım böylesine karmakarışık…4 Yıl süren birlikteliğimiz artık sona eriyor. Bu son geleceğimize yeni bir başlangıç sağlayacak ancak aynı zamanda sevgili öğretmenlerim ve arkadaşlarımdan da ayıracak. Gitmek, gidebilmek… Bizler, şuradaki lise gençliği, hep sevdik… Kızdırdık da, üzdük de, üzüldük de belki, ama hiç kötü düşünmedik… Bu gönül yolculuğunda elimizden tutan ailelerimize, öğretmenlerimize ve bu koca kalpli okuldaki tüm emek verenlere sonsuz teşekkürler. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, bu güzel günün asla unutulmamasını diliyorum. Geleceğin her birimize mutluluk getirmesi dileğiyle…”
Törende kalp krizi sonucu yaşamını yitirerek zamansız veda eden okul öğretmenlerinden Turgut Şen unutulmadı. Öğrenciler tarafından hazırlanan resimli afişi, ödül töreninde yer aldı.

ZAMANSIZ AYRILAN TURGUT ŞEN YÂD EDİLDİ
Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu da konuşmasına Turgut Şen'i yâd ederek başladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Birlikte keyifli çalıştık, kavga ettik, eğlendik, tiyatrolara gittik, güzel zaman geçirdik. Bizdeki yeri ayrı. Hepimiz için 13 Eylül büyük bir şoktu. 11 Eylül'de tesadüf eseri imza atmayı unutmuştu. Ben kendisine telefon edip hatırlattım. Dönüp kapının ağzında “Vedalaşıp gitmem lazımdı, haklısınız” dedi ve biz o gün tesadüf mesai bitimine yakın vedalaştık ve Pazartesi günü ölüm haberi geldi. Okul olarak da bunu yaşamayı istemediğimiz ama her zaman hayatta var olan bir duygudan bahsediyoruz. Çok emekleri geçti. Mekânı cennet olsun. Işıklar içinde uyusun. Öğrencilerime de ayrıca teşekkür ediyorum.

“DAHA NİCE BAŞARILARA İMZA ATMAK DİLEĞİYLE...”
Yıl boyunca düzenlenen etkinlik ve yarışmalarda okulumuzu başarıyla temsil ederek dereceler alan öğrencilerimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Selimpaşa İMKB olarak daha nice başarılara imza atmak dileğiyle… Okul birincimiz, ikincimiz ve üçüncümüzün yolu açık olsun. İnşallah bundan sonra da üniversite hayatlarında güzel başarılara imza atarlar.

“YOLUNUZ AÇIK OLSUN”
12. Sınıf öğrencilerine bu sene mezuniyet töreni düzenleyemiyoruz. İnşallah üniversite mezuniyetleriniz nasip olur. Hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.”
Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu'nun konuşmasının ardından tören sona erdi.


Renginar SALİ

YORUM YAP