Mezun olduğu üniversitesine gurur yaşattı

Mezun olduğu üniversitesine gurur yaşattı

25.11.2016 13:07:40

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi, mezun öğrencisi Çağrıbey Ortaokulu Müzik öğretmeni Volkan Yaran'ın “Çalgı Koleksiyonu” adlı sergisini açmanın gururunu yaşadı. 

Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Volkan Yaran, farklı ülkelere ait müzik kültürlerini anlatan Çalgı Koleksiyonu'nu, Silivri ve Lüleburgaz'dan sonra mezun olduğu Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi'nden aldığı davet sonrasında Balıkesir'de de sergileyerek paylaşmanın heyecanını yaşadı.
Balıkesir Büyükşehir ve Karesi Belediyelerinin katkılarıyla Necatibey Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış 22 Kasım 2016 tarihinde eğitimcilerin yanı sıra Belediye yetkililerinin de katılımıyla yapıldı.
Sergi, büyük bir ilgi ve beğeniyle incelendi. Yaran, konuklarını çalgılar konusunda bilgilendirdi.
Sergiyi hayranlıkla gezen konuklar, Volkan Yaran'ı değerli koleksiyonu ve farklı ülkelerin müzik kültürlerini tanıtmak adına edindiği misyonu için tebrik etti.
24 Kasım Perşembe günü ise Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi 'nde Müzik Bölümü öğrencilerine "Kültürler Çalgılar'da yaşıyor " isimli sunum yapacak.
Farklı ülkelere ait çalgıları, müzik kültürlerini anlatıp, çalgılarla o kültürlere ait geleneksel eserlerden örnekler verecek.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP