XXXXX

Meydan Havadisleri

Dün sabah biraz çarşı pazar dolaşayım, eşin dostun hatırını sorayım dedim. Meydanda devam eden düzenlemeler malum. Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor.
Silivri Belediyesi, Çarşıda başlattığı çalışmaları çok önemsiyor malumunuz. Nasıl önemsemesin ki!? Durum böyle olunca planlanan sürede bitirilmesi için yerel iktidarın gözü kulağı burada, hatta bizzat Başkan Bey ve sorumlu başkan yardımcıları ile birim müdürleri.
Bu ziyaretlerden birinde anlatılanlara göre Eski Meclis Üyelerinden Birsen Hanım, Belediye Başkanına düzenlemeler ile ilgili memnuniyetsizliğini ifade etmiş ama sonradan da “yanlış anlaşıldığı” telaşına kapılmış.
Yeni yatırımlar belli bir risk potansiyelini barındırır barındırmasına da bunlara cesaret etmeden bir değişim bir gelişim söz konusu olamaz. Özellikle yatırımın oluşma aşamasında ortalık dağılmış, her taraf birbirine girmişken, iyi bir şey ortaya çıkacağına dair inanç titrek bir mum ateşi gibidir. Biraz yüksek ve sert bir rüzgarda söner. Etrafını aydınlatması için tekar tekrar bir elin o ışığı yakması gerekir.
Çarşı esnaflarından Sedir Emlak’ın sahibi Halil Göksel ile yeni düzenlemeleri değerlendirirken güzel bir Nasrettin Hoca hikayesi anlattı. Açıkçası durumu da gayet iyi özetledi diye düşündüğümden sizinle de paylaşmak istedim:

MİLLETİN AĞZI TORBA DEĞİL Kİ BÜZESİN!
Nasrettin Hoca oğlunu okulundan alırken eşekle gelmiş. Oğluyla eşeğin üzerinde evin yolunu tutmuşlar. Aradan zaman geçmiş. Bir grup insan önlerine çıkmış. Bir insan;
"Hoca ayıp değil mi? Eşek o kadar yükü nasıl taşısın?"
Hoca da oğlunu eşekten indirip yanından yoluna devam etmiş. Aradan zaman geçmiş bir insan;
"Ayıp ulan ayıp. Küçücük çocuk yürütülür mü?" diye söylenince Hoca çocuğu eşeğe oturtmuş, kendi yoluna devam etmiş. Aradan yine zaman geçmiş birisi; “Bu zamane çocukları böyle işte, ihtiyar babaları yürür kendileri eşeğe biner” diye söylenince bu söz çocuğun ağrına gider ve eşekten iner ikisi de yayan gider. Oradan gevezenin birisi: “Enayilere bakın eşek önde gidiyor bunlar yayan” diye laf atar.

Haberin devamı 16.12.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP