Cemil Kenar

Mevzu Atlı Karınca değil, dönen dolaplar yeğen!

1957'de başlayan hikâye 26 yılın ardından 1983'ten itibaren hızlı bir yükselişten sonra 1994 yılında sona ermişti.

Yaklaşık 20 yıllık bir aradan sonra 2011'de tekrar vizyona girdi. Yine hızlı bir yükseliş ve 10 yıl sonra sezon finaline doğru gidiyor!...

Yaklaşık 10 yıllık periyotlarda geçen hikâyenin senaryolarına bakacak olursanız sadece isimlerin değiştiğini göreceksiniz.

Roller hep aynı.

Şampiyonluklar, sansasyonel transferler, hatır gönül işleri ve kaçınılmaz son…

Silivrispor ile ilgili konulara girmiyorum, uzak duruyorum diye kızanlar eleştirenler oluyor ama bir fikrimi 20-25 yıl önce söylemiştim.

Takımı ligde tutmak için dönemin parasıyla 5 milyon yetiyordu. Kurtarmak için 5 milyon vermediğiniz takımı tekrar lige çıkarmak istediğinizde 50 milyon yetmeyecek diye çok direnmiştik ama profesyonel ligi kaldıramıyor bırakın düşsün fikri kabul görmüştü.

Sonra gruplardan çıkıp finallere gittiğimizde iki maçı alırsak çıkarız ama bize bir golcü lazım golcünün adı maliyeti belli üstelik eski takım arkadaşımdı ama fatura Galatasaray'ın Falcao transferi gibi bir şeydi.

Alalım mı, zorlayalım mı, çıkabilir miyiz diye tartışıldı.

Bizim olduğumuz yönetim bu takımı çıkarır diyenler vardı. Bana sorulduğunda federasyon başkanı olsam bu takım bütün maçlarını 8-0 alarak çıksa bile altyapısını spor tesisleri, sosyal tesisleri uygun olmadığı için lige almam. Çünkü 2. Ligi görmüş, bu kulübün bir dikili ağacı yok demiştim.

Bu tartışmalar yaklaşık 20 yıl devam etti, sonunda eğrisi doğrusuna denk geldi, takım tekrar 3. Lige çıktı, 2. Lige de çıktı.

Sonra ne oldu?

Tarih tekerrür ediyor.

Hatır gönül işleriyle kaçınılmaz sonu geciktirmeye çalışıyoruz…

Silivrispor olmalı, yaşamalı ama hala bir dikili ağacı bile yok.

Hayata nasıl tutunacak ki?

Hüseyin Turan ile Metin Karakaş resmi maç oynayacak kadar iddialı, ilgili bilgiliydiler. Veteran turnuvalarının büyüsüne kapıldılar 5 yıl çabuk geçti. Kulüp için çivi bile çakmadılar.

Özcan Işıklar 10 yıl boyunca sadece balık verdi, balık tutmayı öğretmedi. Sporu amaç olarak değil araç olarak gördüler. Araç her 10 yılda bir devriliyor.

Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar.

Ders alınsaydı tekerrür eder miydi hiç!!!???

Bazen bir bakış, bir duruş, bir söz, bir konuşma çok şey anlatır.

Sosyal medyada izlediğim maç konuşması dolayısıyla tebrikler Sertan Hoca…

YORUM YAP