Metin Gürsu güven tazeledi

Metin Gürsu güven tazeledi

12.02.2019 09:48:40

Metin Gürsu, Muharrem Eren'le girdiği seçime 35 delegeden 1'i çekimser, 12'ye karşı 22 oyla yeniden Ziraat Odası Başkanlığına seçildi.

Silivri Ziraat Odası, Olağan Genel Kurulu toplantısını 10 Şubat 2019 Pazar günü Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirdi. Dernek üyelerinin yanı sıra toplantıya AK Parti Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca, Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, İyi Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenoğlu Türkyılmaz, Silivri İlçe Tarım Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Önder Çiftçi Derneği Başkanı Metin Oral, SS470 sayılı Silivri Yağlı Tohumlar Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Turgay Sakarya, 853 Sayılı Silivri Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İzettin Esin, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri eski dönem Belediye Başkanları Selami Değirmenci ve Hüseyin Turan, muhtarlar katılanlar arasındaydı.
Ziraat Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımız okunarak başladı. Genel Kurul Toplantısının gündem maddeleri oylamaya açıldı. Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına adaylıklarını açıklayan Metin Gürsu ve Muharrem Eren söz aldılar.

GÜRSU: HİZMETLERİ ARTTIRARAK FEDAKÂRLIK YAPMAYA HAZIRIZ
Silivri Ziraat Odası Başkanlığında 40 yıllık emeği olan ve hizmeti geçen rahmetli Rıdvan Gümüşoğlu'nu ve diğer meclis ve yönetim kurulu üyelerini anmadan geçmeyen Gürsu, görevi boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Gürsu, Faaliyet Raporu'nu şöyle açıkladı: “2011-2018 yılları arasında meclis ve yönetim kurulu üyelerine de uyumlu çalışmalarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Sekiz yıllık süre zarfında Yönetim Kurulu Başkanı olarak odamıza hizmet anlamında birçok yenilikler kazandırdık. Başlıca birkaç tanesini sizlerle paylaşmak isterim. Odamıza mülkiyet olarak 1.016 m2 bir arsa kazandırdık. Üzerine 250 m2 inşaat yaparak bir şirketle ortak laboratuvar hizmetini sunduk. Odamıza bir adet Doblo araç alınmasını sağladık. Tüm bankalarla anlaşma yaparak 6 ay sıfır faizsiz ve pos makinesini kullanımına açtık. Silivri Medikal Park Hastanesi ile yüzde 20 oranında indirim anlaşması yapılarak tedavi ücretlerinde kolaylık sağlandı. Çiftçilerimize sertifikalı tohum kullanımını yaygınlaştırdık. Her türlü ilaç ve tohum odamız stoklarında bulundurarak çiftçilerimizin kolay ve uygun bir fiyatta ve ödeme kolaylığıyla tedarik edilmesini sağladık. Çiftçi Kayıt Sisteminin tüm dosyalarının yapım işlemlerini odamızda hazırlayıp İlçe Tarıma teslimatını sağladık. Silivri Belediyesi ile yapılan anlaşma neticesinde üretici çiftçilerimize üretmiş oldukları pazarlarda satışını sağlamak için Çiftçi Kart uygulamasını başlattık. Odamızda bankalara istenen İmza Sirkülerini hazırlayıp çiftçilerin hizmetine sunduk. Traktör muayenelerini seyyar muayene istasyonu kurulmasını sağlayarak çiftçilerimize mesajla her türlü bilgiyi kısa zamanda ulaştırdık. Çiftçilerimizi araçlarla fuarlara götürüp teknoloji ve bilgiden faydalanmalarını sağladık. Türkiye genelinde tarımda kullanılan biçerdöver tescil ve plaka işlemlerini merkez oda olmamız itibariyle Lesaıngle firmalarıyla yapılan anlaşma neticesinde bunların çıkarılmasını sağladık. Birçok mahallemize ve çiftçilerimize ekipman ve malzeme desteği yaptık. Silivri'nin tamamında okul ve öğrencilere ihtiyaçlar doğrultusunda malzeme ve ekipman desteği yardımları yaptık.
Çiftçimize Sosyal Güvenlik Kurumu ile giriş-çıkış ve emeklilik işlemlerinin tamamının yapılarak çiftçilerimize yardımcı olunulmuştur. Personellerimize tarsim sigorta kesme yetki belgesi almış olup çiftçilerimiz bu yıldan sonra tasrim sigortalarını odamızda yaptırabilecekler. Bu tarihe kadar hiçbir şahıs veya firmaya borcumuz bulunmamaktadır. Odamıza sahip çıktıkları için tüm çiftçilerimize ve üyelerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemde yapmış olduğumuz hizmetleri arttırarak yapmaya devam edeceğimize, şahsım ve yeni dönemde görev alacak tüm arkadaşlarımın fedakârlık yapmaya hazır olduklarını sizlere bildirmek isterim. 2018-2019 tarım sektörü için güzel bir yıl ve bol bereketli kazançlı hayırlı bir yıl olması dileklerimle hepinize saygılar sunarım.”

EREN: GÖREVE TALİP OLMA ZORUNLULUĞU HİSSETTİM
Silivri Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı Adayı Muharrem Eren, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Ziraat Odaları, ziraat ile uğraşan çiftçi ve işçiyi alakadar eden bilimum bilgileri ve haberleri toplamak ve bu mevzuatlarda her türlü incelemeler yapmak çiftçilerimizi bilgilendirmek, kendi çevrelerinde istatistikler yapmak ve neşretmek, ziraatın gelişmesi için gerekli gördüğü mevzuat değişikliklerinin yapılabilmesi için Odalar Birliğine teklifte bulunmak, köylerin içtimai ve iktisadi kalkınmasına dair plan ve programların hazırlanmasında ilgili idari ve teşekküllerle işbirliği yapmak ve yardımcı olmak, çiftçiye pratik bilgiler vermek üzere zirai kurs ve konferans vermek, çiftçilere verilecek tohumluklara esas olmak üzere gerekli malumatı krediyi ve tohumluğu verecek teşekküllere bildirmek ve bunların yerlerinde sarf edilip edilmediğini mahallinde tetkik etmek v.b. işlerle ilgili çalışmak yapmak. Özetlemeye çalıştığım bu çalışmaların bir çoğu hakkında oda başkanımızın hiçbir çalışmasının olmadığını gördüğüm üzere bu göreve talip olma zorunluluğunu kendimde hissettim.
Odamızda diğer sivil toplum kuruluşları gibi gelir ve giderin mevzuat hükümlerine uygun olarak resmi makbuz ve faturalı olarak yapmak zorunludur. Ancak odamız sekiz yıldır bir adet dahi fatura kesmemiştir. Muhasebe yöntemine aykırı hareket ederek tüm satışlarda kırtasiyeden alınan tahsilat makbuzu ile yapmıştır. Oysa diğer odalarda yapmış olduğumuz incelemelerde örneğin Çatalca, Ziraat Odası Bakanlığı Odamızın aksine muhasebe yöntemine uygun olarak satışlarında fatura keserek işlem yapmaktadırlar. Odamızın mevzuata uygun hareket ederek muhasebesinin tutulduğunu zannederken işlemlerinin mevzuata aykırı hareket edildiği duyumunu alınca, odamız meclis toplantılarında bu işlemin eksik ve yanlış olduğunu söyledik. Söz konusu işlerin kontrol edilmesini istedik, ancak bir türlü kontrol yapamadık. Sebebi ise istediğimiz evrakların muhasebecide olduğu bahanesiyle tarafımıza gösterilmedi. Son meclis toplantısında bilanço gelir-gider tablosu kasa defteri, ne kadar kdv ödememiz var, kesilen faturaları ve satışlarda neden tahsilat makbuzu verildiği halde fatura kesilmediği, tarımsal alanlarda kullanılmak için elektrikle ilgili verilen belge için alınan bağış makbuzunun nerede olduğunu gündeme getirdik.
Bu iş ve işlemlerin yürütülmekteyken be oda Meclis Başkanıydım. Benim görevim meclisi yönetmek, gelen teklif ve önerileri meclise onaya sunmaktır. Bundan başka bir sorumluluğum bulunmamaktadır.

“ÜCRET TALEP ETMEYECEĞİM”
Geçtiğimiz Genel Kurul'da Başkan huzur hakkı talep etmedi, ancak daha sonra talebi oldu. Bu, mecliste oylamaya sunuldu ve günlük olarak 120 TL huzur hakkı kabul edilerek verildi. Dört yıl süre içerisinde kendisine 138 .240 TL tahakkuk etmektedir. Beni bu makama layık gördüğünüz takdirde huzurunuzda söz veriyorum Genel Kurul'da da daha sonra mecliste de herhangi bir ücret talep etmeyeceğim.

“HİZMETE TALİBİM”
Ben hizmete talibim, hizmet adamıyım. Köylüme, ilçeme, milletime kısacası insana yardım ve hizmet etmek benim hobimdir. Bu duygu ve düşüncelerle şimdi de ilçemiz Ziraat Odası Başkanlığına talibim. Bu talebim bazı çevrelerde ‘Muharrem Eren siyaset yapıyor' eleştirisi ile karşılaşıyorum. Benim siyasetim iştir, ekmektir, emektir.”

METİN GÜRSU, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
Olağan Genel Kurul Toplantısında 35 delegenin yaptığı oylama sonucunda 1 çekimser, Muharrem Eren 12, Metin Gürsü 22 oyla Silivri Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

KAZANAN LİSTE MECLİS ASİL DELEGE
ADAY LİSTESİ
1.Metin Gürsu
2.Yavuz Alçi
3.Ercan Güzel
4.Sebahattin Kaptan
5.Sabri Özer
6.Sinan Öztürk
7.Ahmet Rahmi Gümüşoğlu
8.Mahmut Şevket Yüksel
9.Metin Gürsel
10.Ahmet Erdoğan
11. Fatih Maşalacı
12.Saim Kaygusuz
13.Bahattin Canbaz
14.Emre Ekimci
15.Ediz Özkanlı
16.Doğan Özkök
17.Alpay Denizli
18.Sedat Sakız

MECLİS YEDEK DELEGE
ADAY LİSTESİ
1.İsmail Çevik
2.Beyhan Korsan
3.Ramazan Er
4.Fettah Başmaya
5.Ahmet Karayel
6.Sezgin Erdin
7.Bayram Bahri Erol
8.Salih Nakkaşçıoğlu
9.Kemal Yayla
10.Basri Yenilmez
11.Cemalettin Erkal
12.Rahim Eken
13.Ergin İşler
14.Murat Paçalı
15.Osman Üstün
16.Veli Özcan
17.Muharrem Eren

Ersin Ergin

YORUM YAP