Mest eden Türkü Gecesi

Mest eden Türkü Gecesi

1.03.2017 09:25:45

Muharrem Aydoğan, Akif Kapısız ve Volkan Yaran, Anadolu türküleri ile aynı sahnede buluştu.

Müziğe gönül vermiş ve Silivri tarafından bilinen daha önce birçok başarılı çalışmaya imza atmış üç isim, Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesinde bir araya geldi. 24 Şubat Cuma akşamı sahne alan Muharrem Aydoğan, Akif Kapısız ve Volkan Yaran, kelimenin tam anlamıyla dinleyenlere unutulmaz bir türkü gecesi yaşattı. Silivrililerin yoğun ilgi gösterdiği programa Cumhuriyet Halk Partili Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri Süheyl Kırkıcı ve Figen Yıldız, Eğitimci- Şair İhsan Tevfik, Tiyatro Sanatçısı Ali Solmaz ve ekibi de katıldı.

KULAKLARIN PASINI SİLDİLER
Bağlama, gitar ve nefesli çalgılarla verilen Türk Halk Müziği konseri, beğeniyle dinlendi. Farklı ses ve yorumları ile hayranlık uyandıran müzisyenler, alışılagelmiş konserlerin dışındaki repertuarıyla kulakların pasını sildi. Anadolu'nun dört bir yanından seslendirilen ezgilere dinleyenler de keyifle eşlik etti. Geceye özel bir repertuvar hazırlayan müzik adamları, Türk Halk Müziğinin unutulmaz eserlerinden oluşan 14 parça seslendirdi. Yaranmaz Aşık, Melullenme Deli Gönül, Bir Ay Doğar, Tozlu Yollarına, Neredesin Sen, Tevekte Üzüm Kara, Hüseynik, Bir Gönüle Aşk Girince, Suzan Suzi, Entarisi Aktandır, Sarı Gelin, Bana Yücelerden, Mevlam Birçok Dert Vermiş ve Ötme Bülbül eserlerinden oluşan repertuarla müzikseverlere yöresel türkü ziyafeti sunuldu. Sanatçıların performansı izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Program sonunda Meclis Üyeleri Süheyl Kırkıcı ve Figen Yıldız, sanatçılara çiçek takdim ederek, keyifli bir akşam yaşattıkları için teşekkürlerini iletti.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP