XXXXX

Meslek Edinme Heyecanı


Silivri Belediyesi’nin Kariyer ve İstihdam Ofisi bünyesinde İş Kur ve Silivri Kaymakamlığı işbirliğinde gerçekleştirdiği meslek edindirme kursları sonuç vermeye devam ediyor. Resmi kurumların vatandaşın iş, aş derdine çare olması bir çok toplumsal sorunlar ile yansımalarına çözüm yolunda önemli bir etken.
Özellikle eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanamadığı koşullarda, meslek kazandırma daha da büyük önem arz ediyor.

SİYASETİN ANA DAMARI
HALK DESTEĞİDİR
CHP sağlık taramaları konusunda hız kesmiyor. Köy ziyaretleri, etkinlikler derken siyasi çalışmalarda çıta epey yükseldi. AKP de köy ve Roman Mahallesi ziyaretleri kapsamında faaliyet içerisinde. AKP önemli bir avantajı, iktidar olmanın gücünü kullanıyor Bakanlık ve İBB nezlinde, hatta İl Müdürlükleri düzeyinde. Bu alanda yapılan ve özellikle iyi sonuçlar elde edilen temasların, yerelde iyi anlatılması parti çalışmalarına katkı sunacak.
CHP İlçe Örgütü ise genel muhalefet kararlılıkları ile anlatımlarını sürdürürken, yerel bazda eleştirileri yanıtlamakla meşgul görünüyor. Mahalle konumuna gelen beldelerde yeniden örgütlenme çalışmaları da sürüyor. CHP’nin yerelde sahip olduğu iktidar güçlü bir silah ama onu kullanmayı bilmek gerekir. İktidarı, kendi lehine çevirme durumu CHP için Silivri’de henüz sağlanmış görünmüyor. Aslan sosyal demokratlar her koşulda birlik yerine ayrışma ile gündemde kalmayı başarıyor. Bunun olumlu bir durum olmadığı gerçeğini görmezden gelerek. Bu sürekli tartışma ortamı, güven zedeleyen sonuçlar doğruyor.
Siyaset ve bu yolla belli makamlara gelen insanlar için bir işi yapmanız kadar bunu halka, ilgili çevrelere anlatmak da önemlidir. Halkın beklenti ile önceliklerini bilmek bu doğrultuda çalışmak siyasetin beslendiği ana damardır. Siyaset halk için yapılır. Halkı arkanıza aldığınız zaman siyaseten yapacaklarınız çok fazla, yapamayacaklarınız çok sınırlıdır. Halka anlatıp, kabul ettiremediğiniz bir şeyi, ne kadar doğru olursa olsun, yapmanın kimseye bir yararı olamaz, hatta zararı olur. Takdir beklerken, bir dolu eleştiri ile karşı karşıya kaldığınız durumlar karşısında bunu hatırlayın. Siyaset ve yönetim kadrolarında bulunan kişilerin işi bu yüzden çok zor. Eylem kanadı kadar, ikna ve anlatım sürecini de çalışmalarında önemli bir yere koymaları zorunluluktur. Artı bir şey daha; akla olduğu kadar duygulara hitap etmek de gerekiyor.
Uzun lafın kısası; işleri zor. Bir oy verdik diye bu kadar şey istenir mi? “İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara” diye bir atasözümüz var. Zor memnun olan, aza razı gelmeyen bir toplum karşısında siyasetçilerin de özel yetenekler edinmesi gereklidir.
Günümüzde kolay bir iş kalmamış. Hayatın kendisi çok zor. Hem emek verilmeden elde edilenin değeri olmaz. Çalışmanın sonucunda başarı önüne nasıl engeller çıkarsa çıksın bir yol bulup gelir.

SİZE HİZMET EDENLERİ
HEP HATIRLAYIN
10 yaşında bir çocuk pastaneye girdi. Garson kız hemen koştu.
Çocuk sordu: "Çikolatalı pasta kaç para?"
- "5 TL”.
Çocuk cebinden çıkardığı bozukları saydı. Bir daha sordu: "Peki dondurma ne kadar.."
"3,5 TL" dedi garson kız sabırsızlıkla. Dükkanda yığınla müşteri vardı ve kız hepsine tek başına koşuşturuyordu. Bu çocukla daha ne kadar vakit geçirebilirdi ki. Çocuk parasını bir daha saydı ve "Bir dondurma alabilir miyim lütfen" dedi. Kız dondurmayı getirdi. Fişi tabağın kenarına koydu ve öteki masaya koştu. Çocuk dondurmasını bitirdi. Fişi kasaya ödedi. Garson kız masayı temizlemek üzere geldiğinde, gözleri doldu birden. Masayı sanki akan yaşlar temizleyecekti.
Bos dondurma tabağının yanında çocuğun bıraktığı 1,5 TL duruyordu.

YORUM YAP