XXXXX

Mesleğinin Onurunu Düşünmeden, Kişisel Onurum Bana Yeter Diyemeyiz Artık


Silivri’de ilk kez günlük bir gazeteyi resmiyete kavuşturdum. Çalışanların da işverenin de devlet güvencesi ile yasalar kapsamında çalışmasına olanak sundum. Şimdi Silivri’ye bir iyilik daha yapmaya niyetlendim. İsterse de bir elimin parmaklarını geçmeyecek kadar insan bunun için teşekkür etsin. Kendi ahlaksızlığını bu mesleğe bulaştıran, bu alanda çalışan kişilere pervasızca çamur atan şahısla yasalar çerçevesinde mümkün olan tüm mücadelemi ortaya koyacağım. İsteyen istediği kadar sessiz kalsın. Hayatta sahip olduğum hemen hemen her şeyi bu mesleğe ve gazeteci olarak sahip olduğum emeğe borçlu biri olarak bu mesleğin onurunu, şerefini savunmayı görev biliyorum.
Silivri’de fikir işçisi olarak çalışan gazetecilerin yüzde 80’i Hürhaber bünyesinde faaliyet gösteriyor. Yani gazeteci dediğinizde insanların aklına ilk gelenlerdeniz. Bundan sonra kim ki gazeteciler ile ilgili ileri geri konuştu söylenen her sözü üzerimize alıp, hesabını yargı yoluyla soracağım. Yakıştırdığı sıfat ve sözünü ettiği eylemleri kanıtlayan delileri varsa ne ala. Suçluları, mesleğimizi lekeleyenleri hep birlikte deşifre edelim. Ama ismi belirtilmeden gazetecilere yazılan, söylenen her konuyu ben ve Hürhaber çalışanları olarak kendimize söylenmiş kabul ediyoruz. Çünkü Silivri’de gazeteci olarak emek sarf eden bu işten geçinenlerdeniz. Bize söylenmediğini bilsek bile halkın nazarında, kamuoyunda bunu ispat etme, açıklama şansımız yok. Bu mesleğin ekmeğini yiyorsak, onurunu korumak da bize düşer. Biz şikayet edeceğiz, isterse savcı ve hakimlerimiz ‘en adi sıfatlar bu meslek mensuplarına yakışıyor” desin…
Mesleğinin onurunu düşünmeden, “kişisel onurum bana yeter” diyemeyiz artık, dedikçe bu iş iyice çığırından çıktı. Yutulan her hakaret daha ağırına davetiye çıkartır.
Bir insanın kendini anlattığı gibi bir başkası zor anlatır. Çünkü o aklından geçenleri, yaptıklarını en iyi bilir. Yaptığın iş, yazdığın yazı seni en iyi tarif edendir.
Namuslular namussuzlar kadar cesur olmadıkça bu işler düzelmez!

SAĞLIK İZNİ
Ufak olmasını umduğum bir operasyon nedeniyle yazılarıma hafta başına kadar ara vermek zorundayım. Hayat Hastanesi uzmanlarının ellerine teslim olup, şifa bulduktan sonra aranıza sapa sağlam döneceğim inşallah.
Bu referandum bizi hasta etti… Hasta… Sonucu iyi olur inşallah!

SUNAY AKIN İLE “MAHYA IŞIKLARI”
Silivri Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Sunay Akın ile “Mahya Işıkları” isimli program gerçekleştirilecek. Çanta Merkez Meydanı’nda gerçekleştirilecek program bu akşam saat 21.00’da başlayacak. Başka bir yere sözünüz yoksa mutlaka izleyin!

VATANDAŞ TALEBİ
İnternet sitemiz aracılığı ile bizlere ulaşan konular arasından bu üç mesaja yetkililerin dikkatini çekmek istiyorum;
1. Deresi’nin yanı SFA buzdolabı fabrikası arkasındaki hurdacıların çevreye vermiş oldukları zararları görünüz. E-5’ten geçen tüm insanlar bunu görüyor, burası Silivri’miz için bir utanç tablosu. Buradaki hurdacılardan 2 iş yerinin ruhsatı var diğer hiç birinin çalışma ruhsatı yok. Bu sorunu görüp dile getirmenizi rica ediyorum.

2.Ben Silivrili değilim fakat Silivri halkına hizmet etmek adına atanmış bir memurum ve bu vatanın her karışına sahip çıkma prensibinde olan bir Türk vatandaşıyım. Silivri’nin gelişen yerleşimde Gazitepe yolunda, Şehit Bahattin Erişken Cad. ikamet etmeye çalışıyoruz. Çalışıyoruz diyorum evet çünkü belediyenin zorlu hizmet sürecinde biz vatandaşlara yapılmış olan kaldırım ve yol hakkımız eski ismi Beyaz Lara Konakları şimdi Beyaz Gül inşaat firmasına ait inşaat çalışmasından dolayı ihlal edilmiş durumda. Defalarca zabıta ekibine şikayette bulundum ve bulunduk. Mahalle muhtarımız da konuyla ilgili şikayeti dile getirdi. Fakat zabıta amirliği konuyla ilgili bir çalışma gerçekleştirmedi. Eylül’de eğitim verecek olan Toki Cumhuriyet Lisesi’nde bu vatana yetişen nesillere de ulaşım sağlayan bu kaldırım taşlarının söküp kendi alanında kullanmaya, yol güzergahını kirletmeye hangi Türk vatandaşın hakkı var? Sizden elinizi vicdanınıza koyup konuyla ilgili gazetenizde yer vermeniz istiyoruz. Belki o zaman konuyla ilgilenmek zorunda olan yetkililer mecbur kalır ilgilenirler. İlgili adresi net olarak tekrar bildirmemde fayda var Yeni Mahaller Şehit Bahattin Erişken Cad.Toki Cumhuriyet Lisesi Yolu. Yayın hayatınızda başarılar dilerim. N.A.

3.AKP İlçe Başkanı yıkıyor, “Kaçak yapıyla mücadele edeceğiz” diyor. İlçe başkan yardımcısı Ayka Yapı Market de kaçak kafeterya inşaatına hızla devam ediyor…

YORUM YAP