Mesan’dan bir ilk...

Mesan’dan bir ilk...

24.03.2017 10:12:45

Silivri, Alipaşa'da 13.500 m2 kapalı alanda, global bir firma olma yolunda başarılı işlere imza atan Essentra bünyesinde faaliyet gösteren Mesan Kilit, alanında bir ilke imza atarak Ar-Ge merkezlerinin kurulumunu tamamladı ve tescillerini gerçekleştirdi.

Otomotiv, beyaz eşya, elektrik-elektronik ve makine sektörlerinin her geçen gün artan güvenlik ihtiyaçları kilit firmalarını yeni ürünler geliştirmeye teşvik ediyor. Mesan Kilit, araştırma geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleriyle öne çıkıyor. Essentra Mesan Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz, Türkiye'nin bu alanda ilk Ar-Ge merkezi olan firma olduklarını anlattı.

AR-GE MERKEZİ KURULUMU TAMAMLANDI VE TESCİLLENDİ
Ar-Ge merkezinin kurulumunun tamamlandığını ve tescillendiğini belirten Mertöz, bu sayede yenilikçi, teknolojik, müşteri beklentilerine uygun, endüstriyel kilit, menteşe ve aksesuar tasarımlarını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

AVRUPA'NIN 3'ÜNCÜ BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KİLİT SAĞLAYICISI OLMA HEDEFİ
Son 3 yılda Ar Ge faaliyetlerine devamlı yatırım yaptıklarına dikkat çeken Mustafa Mertöz, “Ar-Ge merkeziyle birlikte özellikle endüstriyel kilit alanında Avrupa'nın 3'üncü büyük endüstriyel kilit sağlayıcısı olmayı hedefliyoruz. Ar-Ge alt yapısını her teknolojisini geliştiren bir firma olmak için çalışıyoruz” dedi.

CİRONUN YÜZDE 3'Ü AR-GE'YE
Mesan Kilit'in devlet destekli Ar-Ge merkezinin kurulum çalışmalarını bu yılın ilk yarısında tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Mustafa Mertöz, bu sayede teknik alt yapılarının daha da güçleneceğini ve nitelikli personel istihdamlarının artacağını vurguladı. Mertöz şunları söyledi: ‘'Ar-Ge harcamalarının ciro içindeki oranını yüzde 3 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni ürünlerden elde edilen gelirin ciroya oranını yüzde 10 seviyesine ulaştırmak istiyoruz. Ar-Ge merkezi performans değerlendirme ve teşvik sistemini oluşturarak her yıl minimum 2 adet kamu destekli proje yapmayı planlıyoruz. Ayrıca patent, endüstriyel tasarım ve faydalı model sayısını artırarak her yıl en az 5 adet patent /faydalı model, 10 adet tasarım tescili alınmayı hedefliyoruz.''

SEKTÖRÜNDE İLK VE TEK
Mevcut Ar Ge yapısının üzerine kayda değer bir yatırım ile Ar-Ge merkezi kurulumunun gerçekleştirildiğini ifade eden Mustafa Mertöz, “20 kişiden oluşan Ar-Ge merkezi öncelikli olarak Mesan Kilit ürün gamı üzerine yoğun çalışmalar yapacak, bunun yanında Essentra PLC grubu içindeki firmaların Ar-Ge ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmalar yapacaktır. Sektöründe ilk ve tek olarak kurulan Türkiye'nin 402. Ar-Ge merkezi bu özelliğini uzun süre devam ettirecektir. Ayrıca grup firmalarından ve diğer firmalardan gelebilecek Ar-Ge taleplere cevap verebilecek kapasitededir. Yeni binamızda Ar-Ge merkezi yaklaşık 1000 metrekare alanda faaliyet gösterecek'' dedi.

45 PROJE FAALİYETE GEÇTİ
Mesan bünyesinde Ar-Ge faaliyetlerine her zaman öncelik verdiklerini anlatan Essentra Mesan Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz, ‘'2015 yılında başlayan ve 2017 yılı içerisinde sonlandırılacak projeler de dâhil olmak üzere Mesan Kilit Ar-Ge bölümü bünyesinde yaklaşık 60 adet proje yürütüldü. Bu projelerden 45 adedi 2016 yılı içerisinde tamamlanarak seri üretime hazır hale geldi. Tamamlanan ürünlerin yüzde 30'u müşteriye özel ürünlerden oluşuyor. 15 projenin çalışmaları ise devam ediyor'' şeklinde konuştu.

ŞİRKET PROFİLİ
* 1979 yılında kuruldu
* Fabrika: Silivri/Alipaşa, İstanbul
* Toplam alan 16.800 m2
* Kapalı 13.500 m2
* 228 çalışan
* 75'in üstünde ülkeye ihracat
* Alanında önde gelen uluslararası tedarikçi
* 450'nin üzerinde ürün çeşidi
* 17 ürün kategorisi
* Her yıl 20 den fazla yeni ürün
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Leyleğin bildiği
Sonraki »

YORUM YAP