Mertöz: Yerli otomotivin milli kilitçisi olmayı hedefliyoruz

Mertöz: Yerli otomotivin milli kilitçisi olmayı hedefliyoruz

11.10.2017 10:01:20

Silivri'den dünyanın 80 ülkesine, telekomdan askeriyeye iş makinalarından ameliyathanelere kadar geniş bir yelpazede güvenlik kilitleri üreten Mesan Kilit, yerli otomobile göz dikti. Şirketin Genel Müdürü Mustafa Mertöz, “Yakın dönemde yerli otomotivin milli kilitçisi olmayı hedefliyoruz” dedi.

Ağır iş makinelerine yönelik ürünler ürettiklerini de ifade eden Mertöz, “Greyder ve buldozerin bir takım aksesuarlarını üretiyoruz, bunu bir adım ileriye götürüp kamyon, traktör gibi daha binilebilir araçlara yönlendireceğiz, daha sonra ise otomotiv sektörünü hedefledik. Seneye alacağımız bir kalite sertifikası var, aldıktan sonra artık otomotiv sektöründe de faaliyet göstereceğiz. Yakın dönemde yerli otomotivin milli kilitçisi olmayı hedefliyoruz” dedi.
Silivri'deki üretim tesisini genişleteceklerini söyleyen Mertöz, Ekim ayında 22 bin metrekarelik ilave tesislerinin devreye gireceği bilgisini vererek, “Böylelikle Silivri bölgesinde toplamda 35 bin metrekare kapalı alana sahip olacağız. Tesisin inşasına yaklaşık 10 milyon dolar harcadık. Önümüzdeki dönemde ise 5 milyon dolarlık makine ve teçhizat yatırımı daha yapacağız. Toplamda da 35 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet göstermiş olacağız” diye konuştu.
Türkiye'de pazar lideri olduklarını söyleyen Mertöz, artık Türkiye'yi de ürün sattıkları ülkelerden biri olarak gördüklerini aktardı. Şu an satış anlamında Türkiye'de elde ettikleri geliri hiçbir ülkede elde etmedikleri bilgisini veren Mertöz, “Ama o rakamlara çok yakın ülkeler var. İngiltere'de pazar ikincisi, İtalya'da pazar üçüncüsü ve birçok Avrupa ülkesinde sayılı yerdeyiz. Son 3 senelik dönemde özellikle Amerika'yı kendimize hedef belirledik, bu pazarda büyümeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Mertöz, en niş ürünlerinin ameliyathanelerde, mezbahalarda, asidik ortamlarda, kimya laboratuvarlarında, deri tabakhanelerinde kullanabilen, lP69 adlı hijyenik kilit olduğunu söyledi. Mertöz şöyle konuştu: “Bu ürün sıcak suya daldırdığında dahi sızdırmazlığını bozmayan çok özel bir kilit. Son zamanlarda çok talep gören, açılması çok zor olan bu kilidi Türkiye'de sadece biz yapıyoruz.”

YORUM YAP