Mertcanlar ölmesin, şiddet özendirilmesin!

Mertcanlar ölmesin, şiddet özendirilmesin!

24.05.2021 16:20:45

Mertcan Kaya cinayeti ile sonuçlanan Kaya kardeşlerine yönelik saldırı olayına karışan tüm failler adalete teslim edilirken, suçun cezasız kalmamasının yanı sıra acılı aile, avukat ve federasyon başkanları ile birlikte  “Mertcanlar ölmesin, şiddet özendirilmesin” çağrısını gündeme taşıdılar.

Mertcan Kaya'nın ölümü, kardeşi Metehan Kaya'nın ağır yaralanması ile sonuçlanan ve Silivri'de derin yankılar uyandıran saldırı olayına ilişkin Kaya Ailesi, Adliye önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Silivri'yi sarsan olayda hafta sonu tutuklu sayısı da1'den 8'e çıktı.

DEMİR: FAİLLER ADALETE TESLİM EDİLDİ, DELİLLER TOPLANDI

Düzenlenen basın açıklamasında Kaya ailesinin Avukatı Tuncay Demir, destek amaçlı katılan herkese ilgileri dolayısıyla teşekkür ederek, “Toplum, Kaya'nın ailesinin yaşadığı acı etrafından kenetlendi. Bu birlik ve beraberlik bizim için inanılmaz değerli. Tabi ki hangi çabayı gösterirsek gösterelim, vefat eden kardeşimizi geri getiremeyeceğiz. Faillerin adalete teslim edilmiş olması, delillerin büyük oranda sağlıklı bir biçimde toplanıyor olması, bu kenetlenme acımızı büyük oranda hafifletmiş durumda. Ailenin sadece avukatı değil, aynı zamanda akrabasıyım. Onların yaşadığı acıyı, sıkıntıyı, kederi birebir takip ediyorum. Bu birlik beraberlik acının hafifletilmesinde inanılmaz bir panzehir oldu” şeklinde konuştu.

 DERNEK BAŞKANI KAYA: CİNAYETLERE EN AZ 50 SENE CEZA VEYA MÜEBET İSTİYORUZ

Avukat Tuncay Demir yaptığı açıklamalardan sonra sözü Şiran Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Serkan Kaya'ya bıraktı.  Demir şöyle konuştu: “Bugün bu güzide topluluğun, 23 yaşında toprağa verdiğimiz Mertcan kardeşimizin bir düğünde bir askerlik eğlencesinde toplanmasını isterdik. Maalesef elim bir bıçaklamayla kendisini kaybettik. Tabi ki ne söylesek Mertcan'ı geri getiremeyeceğiz ama Silivri Adalet Sarayı önünde söyleyeceğimiz; Adaleti arıyoruz. Meclisteki 600 tane vekilimizin Mertcan yasasını çıkarmasını istiyoruz. Cinayetlerin en az 50 sene ceza veya müebbet almasını istiyoruz. Hayatının baharında gençlerimizi geleceğe dair fikir, projeleriyle ülkeye katma değerlerini değerlendirmek isterken maalesef 23 yaşındaki genci toprağa verirken yine aynı yaş grubundaki gençler de cezaevinde. Caydırıcılık, adalet istiyoruz.”

BABA AKIN KAYA: OĞULLARIMIZIN KANI YERDE KALSIN İSTEMİYORUM

Acılı baba Akın Kaya duygularını yansıttığı yazıyı Federasyon Başkanından okumasını istedi ve şunları ifade etti: “Bir oğlumun öldüğü, bir oğlumun ölümle mücadele ettiği vahşeti kim yaşattıysa Allah'ından bulsun. Benim ilk andan itibaren tek bir isteğim vardı; o da adaletin yerini bulmasıydı. Devletimizin tüm birimlerinden Allah razı olsun. Soruşturmayı itinayla takip ettiler. Bir nebze de olsa içime su serptiler. Oğullarımın kanı yerde kalsın istemiyorum. Devletimizin ve kanunların tüm suçlulara hak ettikleri cezaları vereceğine güvenim ve itimadım tam. Bu olayın peşini ne ben, ne de devletimiz bırakmayacağına sonsuz inanıyor ve güveniyorum. Tanıyan tanımayan herkes bana ve eşime destek verdikleri için teşekkür ediyorum.”

ANNE FİLİZ KAYA: YARASI KAPANMAZ ACILAR İÇERİSİNDEYİM

Anne Filiz Kaya, toplantıda kendisine uzanan mikrofonda “Yarası kapanmaz acılar içerisindeyim. Türkiye Cumhuriyeti adaletine güveniyorum” diye haykırdı.

Avukat Tuncay Demir, “Yeni Mertcanlarlar ölmesin, şiddet özendirilmesin.” sözleriyle açıklamayı sonlandırdı.

Açıklama sırasında “adalet” sloganları yanı sıra, “kısasa kısas” çağrıları yapıldı ve idam sesleri yükseldi.

Şiddeti özendiren yayınlara dikkat çekilerek RÜTÜK göreve çağrıldı.

Avukat Tuncay Demir, Emniyet ile Yargı güçlerine cinayet ve saldırının aydınlatılması, adaletin işletilmesinden dolayı teşekkür etti.

Basın açıklamasına siyasi ve STK temsilcilerin yanı sıra, vatandaşlar ve çok sayıda genç iştirak ettiler.

 

 

 

 

YORUM YAP