Melih Yıldız’dan iki umut veren haber

Melih Yıldız’dan iki umut veren haber

13.11.2020 11:20:53

İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, SİAD'ın yıllardır gündeme getirdiği sanayici ve iş insanlarımızın plan sorununu yakın takibe aldıklarını, Seymen'in Örnek Köy Projesi ile ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimat verdiğini müjdeledi. Yıldız, “Sorunların çözümü ve Silivri'de yaşam ile üretim şartlarını iyileştirecek yatırımları bölgemize kazandırmaktan başka bir derdimiz olamaz” dedi.

Hürhaber'e gerçekleştirdiği ziyarette İBB çalışmaları hakkında bilgi paylaşan CHP Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, SİAD'ın yıllardır devam eden plan sorunu ile Seymen'in Örnek Köy Projesi hakkında son gelişmeleri anlattı.
Silivri Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci oturumunda da söz aldığında Silivri Sanayici ve İşadamlarının yıllardır çözüm isteği ile gündeme taşıdığı plan sorununu ile yakından ilgileneceklerini ifade eden CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız, İlçe ve İBB Belediyesinin koordinasyonunda, Silivri'nin yararına olan bu sorunu da çözüm için gündemlerine aldıklarını belirtti.

SANAYİCİNİN PLAN SORUNUNA ÇÖZÜM TAKİBİ
Yıldız, sanayici ve yatırımcılarımızın çalışmalarını önemsediklerini belirtirken, “SİAD üyeleri Hakan Kocabaş Başkanlığında geçtiğimiz günler Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı da ziyaret ederek plan sıkıntılarına çözüm beklentilerini yenilediler. Konuyu geçen dönemden beri biliyoruz maalesef o zaman tüm hazırlık ve çabalara rağmen beklentileri, İBB'de oluşan tıkanıklık sebebiyle, karşılamamız mümkün olmadı. Şimdi İBB ve Silivri Belediyesi koordinasyonunda zaman içinde planların değişikliğe uğramasından sebep oluşan sıkıntının ortadan kalkması için tüm siyasi temsilcilerin de katkı sunmaya hazır olduğunu düşünüyorum. İnşallah yıllara yayılan, sürüncemede kalan bu meseleyi mutlu sona erdireceğiz. Hem kent yapılaşmasının düzgün bir şekilde ilerlemesi hem de yatırımcılarımızın yüzünü güldüren bir çözüm için gerek İBB gerekse Silivri Belediye Başkanı ile birlikte harekete geçiyoruz. Üretim ve istihdamın, dolayısıyla ülke ve üretici kazancının artması önünde duran bu engeli kaldıracağız.” dedi.
Yıldız, Alipaşa'da Silivri'de yatırım yaptıkları yıllarda sanayi alanı görünen yerlerin, ilerleyen yıllarda plan değişikliği ile konuta çevrilmesinden doğan sıkıntıların taraflar ve ilgililerin iyi niyetiyle, Silivri'nin de yararına olan şekilde kısa sürede çözüme kavuşturulacağına duyduğu inancı paylaştı.

İMAMOĞLU, ÖRNEK KÖY PROJESİ İÇİN TALİMAT VERDİ
Melih Yıldız ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Seymen'e Örnek Köy Projesi yapılması ile ilgili kurmaylarına talimat verdiğini müjdeledi. Cumartesi günü İBB BİMTAŞ yetkilileri ile Seymen'de incelemelerde bulunacaklarını da ekledi. BİMTAŞ; planlı ve sağlıklı kentleşmenin gereği olan alt ve üstyapı yatırımlarının gerçekleşmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerine, ilçe belediyelerine, kamu ve özel kuruluşlara mühendislik, müşavirlik ve proje hizmetleri veriyor.
Yıldız, “Seymen'de İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında da yer alan Örnek Köy Projesinin hayata geçirilmesini önemsiyoruz. Tespitler ve alt yapı çalışmaları başladı. İnşallah kısa sürede olumlu neticelerini de konuşuruz” dedi.

YILDIZ: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ VE SİLİVRİ'NİN İYİLEŞTİRİLMESİDEN BAŞKA BİR DERDİMİZ YOK
İBB ve Silivri CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız, iki dönem iktidardan sonra ana muhalefet sürecinde ilçemiz ile ilgili ilk etapta sorunların çözümü ve bölgemizde yaşam ile üretim şartlarının iyileşmesini sağlayacak yatırımların kazandırılmasına odaklandıklarını ifade etti. “İBB fırsatını Silivri adına sonuna kadar kullanmak, İBB Başkanımız ile bölge halkını kaynaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz” diyen Yıldız, hiçbir zaman hizmet engellemek veya çalışma süreçlerini tıkamak gibi bir yaklaşım içinde olmayacaklarının altını çizdi.
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP