Mektup Yarışması birincisi ödüllendirildi

Mektup Yarışması birincisi ödüllendirildi

19.12.2017 10:29:01

İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu'nda düzenlenen “Güzel Bir Dünya İçin Bir Fikrim Var” konulu Mektup Yarışması'nın birincisi Ayberk Gazoz ödüllendirildi.

İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu'nda öğretmenlerden Derya Yaran'ın rehberliğinde 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla “Güzel Bir Dünya İçin Bir Fikrim Var” konulu Mektup Yarışması düzenlenmişti.
Yarışma kapsamında 70 mektupta yer alan çok güzel düşünceler değerlendirilerek birinci seçildi. Öğrencilerden Ayberk Gazoz, en güzel mektubu yazarak birinci oldu. Aybert, ödül olarak Başarı Belgesini, “Ayla” filmine bilet ve hediyesini öğretmeni Derya Yaran'ın elinden aldı.

MEKTUP...
Ayberk Gazoz'un mektubu şu şekilde: “Öncelikle savaşların bitmesi lazım, dünya barışı sağlanmalı. Dünyadaki Işid vb. tüm terör örgütlerine kalıcı, kesin çözümler bulunmalı, daha sonra tüm ülkelerin savaş amacıyla oluşturulan ordularının kaldırılması lazım. Ülke içindeki güvenlik için polis kuvvetleri yeterli hale getirilebilir. Tüm ülkelerde ticari birlik olmalı, ambargolar kalkmalı, herkes istediği ülkeye gidip-gelmeli. Ülkeler birbirilerine mal alıp-satmalılar. Suriye, Irak gibi ülkelerde savaş sonlanmalı, savaşçı düşünceler yok edilmeli. Özellikle, Müslümanların olduğu yerler yaşanabilir hale getirilmelidir. Irkçılık kalkmalı, insanlar eşit olmalı, hiç kimse diline, diline göre yargılanmamalı, özgür olmalı. Zengin-fakir gibi kavramlar ortadan kalkmalı. Afrika gibi az gelişmiş yerlere tüm dünya ortak bir yardım yapıp o ülkeleri geliştirebilir. Kısaca, Dünyada en büyük sorun savaşlar. Tüm savaş unsurları tank, füze, nükleer silah vb. yasaklanmalı ve kaldırılmalı. Nato gibi askeri ittifak grupları kaldırılmalı. Hiçbir ülke, diğerine düşmanca yaklaşmamalı. Düşmanlar barışmalı, herkes dost olmalı. Tüm bunlar olursa Dünya herkes için yaşanabilir bir yer olur. Herkesin eşit koşullarda yaşadığı daha güzel bir dünya dileğiyle…”
Renginar SALİ

YORUM YAP