Mektebim, Prof. Dr. Kadircan Keskinbora’yı ağırladı

Mektebim, Prof. Dr. Kadircan Keskinbora’yı ağırladı

8.03.2018 12:23:21

Mektebim Okulları Silivri Kampüsü öğrencileri, Prof. Dr. Kadircan Keskinbora'nın hayat ve kariyer tecrübelerini hayranlıkla dinledi.

Mektebim Okulları Silivri Kampüsü'nde M-Lead Kariyer Günleri sürüyor. Bu ayın konuğu Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadircan Keskinbora'ydı.

PROF. DR. KADİRCAN KESKİNBORA KİMDİR?
Yükseköğrenimini Hacettepe Tıp Fakültesi'nde 1982 yılında tamamladıktan sonra, Göz Hastalıkları alanında 1987 yılında Uzman, 1999'da Doçent, 2007 yılına Profesör oldu. Hekimlik görevini ülkemizin çeşitli yerlerinde sürdürdükten sonra 2012 yılında emekliye ayrılan Prof. Dr. Kadircan Keskinbora Göz Hastalıkları Uzmanı olarak görevine İstanbul Zeytinburnu Avrasya Hospital'da devam etti. Bahçeşehir Üniversitesi'nde Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı'nda da Öğretim Üyesi olarak iş ve akademik kariyerini sürdürdü. İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde 2002 Yılı Güz döneminde başladığı “Deontoloji, Tıp Tarihi ve Etiği” doktorasını 2006 Temmuz ayında tamamladı. Yerli ve yabancı bilimsel dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanan, Ulusal ve Uluslararası kongrelerde, bilimsel veya bilgilendirici toplantılarda, radyo ve televizyonlarda konuşmacı, panelist, kurs eğitmeni veya konferansçı olarak bulunan Keskinbora, çok sayıda konuşmalar yaptı.
Ulusal ve Uluslararası bilimsel, sosyal ve sivil toplum kuruluşlarından bazılarına da üye olan Keskinbora, İngilizce, Almanca ve Arapça biliyor. Göz Hastalıkları alanında “Oftalmolojide Sorularla Eğitim” ve “Oftalmolojide Sınava Doğru” adlı iki kitabı yayınlandı. Ayrıca, iki bilimsel kitapta, kitap bölümleri bulunmaktadır. “Yaban Gülü”, “Mardin Düşünceleri”, “Ben Suyum” ve “İddia” adlı dört şiir kitabı basılarak yayınlandı. Babasının derlediği el yazması özdeyişler kitabını “Düşünen Beyinlerin İnsanlığa Mirası – Özdeyişler” adıyla yayına hazırlayarak okuyucusuyla buluşturdu.
Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Tıp Tarihi ve Etiği Uzmanı olarak aktif görevini sürdüren Prof. Dr. Kadircan Keskinbora, son olarak, orijinali Arapça olan İbn-i Sina'nın 1013 yılında yazdığı “El Kanun fi't Tıbb” adlı 5 ciltlik tıp ansiklopedisinin bir özeti niteliğinde olan “Küçük Tıp Kanunu” yayınladı. Türk Musikisi solistliği, ud çalma, kitap okuma, şiir yazma ve fotoğraf çekimi hobileri olan Keskinbora'nın bazı besteleri, TRT Türk Sanat Müziği repertuarına kabul edildi.
Yaşamını birçok alanda başarılarla taçlandıran Prof. Dr. Kadircan Keskinbora'nın hayat ve kariyer tecrübeleri hakkında bilgilenen Mektebim öğrencileri kendisini hayranlıkla dinledi. Uzmanlık alanı olan Göz Hastalıkları hakkında da faydalı bilgiler edinerek, tavsiyelerini aldılar.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP