Sevginar Sali

Mehmet Yönet

4448e007-94ec-46d8-8a4f-642d9a4f60d4

Silivri'de siyasi gelişmeleri 2000'li yıllar ile birlikte, benim gibi, takip etmeye başlayanlar ‘Mehmet Yönet'in adını yer yer duymuş olsalar da kendisine pek denk gelmemişlerdir.

2019 seçimleri ile birlikte ‘kendisine denk gelme'lerimiz kuşkusuz sıklaştı. Ancak son derece zarif, nezaketinin gölgesinde nadasa çekilmiş ne kadar kıymetli bir siyasi tecrübeye rastladığımı itiraf etmeliyim ki kendisi ile yaptığımız röportajda tam olarak idrak ettim.

Öncesinde sohbet etme fırsatı buldukça ‘Ne kadar olgun, alışılageldiğimizden ne denli farklı', zarafete tavizsiz bu adamın uzun yıllar ile anılan siyaset hayatına karşın nasıl böyle olabildiğini açıkçası çok anlamlandıramadım.

İnsanın eğitim fırsatını tam olarak kullanamasa da önemli bir başarıya nasıl ulaştığını, büyük hayal kırıklıklarına rağmen siyasetten umut ve çabasını kesmemenin nasıl mümkün olduğunu Yönet bizlere anlatmak ve açıklamaya muktedir.

Siyaseten Süleyman Soylu (DYP İl Başkanı-Genel Başkanı- halen AK Parti Hükümeti İçişleri Bakanı), Celal Adan (DYP Milletvekili - halen Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili), Mehmet Ağar (DYP Genel Başkanı-İçişleri/Adalet Bakanı, Emniyet Genel Müdürü), Meral Akşener (DYP Milletvekili- halen İYİ Parti Genel Başkanı), Tansu Çiller (DYP Genel Başkanı- Başbakan) ve daha niceleri, ticarette Tuncay Özilhan (Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı) ile kesişen yolların yolculuğundan edindiği deneyimleri Yönet, tüm açık yürekliliği ile özel yaşantısının da kapılarını açarak anlattı.

Türkiye siyasetini yönlendiren gelişmeler ve siyasetçiler ile yaptığı kader birliği Silivri'de de yansımalarını buluyor kaçınılmaz olarak.

Söyleşide benim özetlemeye çalıştığım şeylerin tamamı ayrıntıları ile yer alıyor… Pazartesi günü keyifle okumanızı diliyorum…

Son olarak…

DYP baraj sorunu ile mücadele ederken kişisel küskünlüklerini rafa kaldırıp çağrıldığı ilçe başkanlığı görevine dönüp İstanbul İlçeleri arasında en iyi oy oranını ortaya koyan, maddi, manevi Silivri teşkilatını sırtlayan Yönet,  genel başkan adaylarının kurultay kavgası sonucunda ilçe başkanlığı görevinden azledildiği yazısı ile karşı karşıya kalıyor. İşte tam da bu noktada, pek çoğumuzun hayal meyal hatırlayacağı, yine farklı bir basın açıklamasına imza atıyor. Yönet'in “Bir ilçe başkanı ya siyasi başarısızlık ya da yolsuzluğa karıştığı için görevden alınır. Seçim sonucu olarak İstanbul ilçeleri arasında birinciyiz, adımızın karıştığı her hangi bir yolsuzluk da yok. Ben kızıma ileride sorduğunda neden görevden alındığımı açıklayamam, lütfen Genel Başkanım bana anlatsın” şeklindeki çıkışı karşısında, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın ısrarlı talebiyle İl Başkanlığında kendisine teklif edilen görevi kabul etmek durumunda kalıyor.

Mehmet Yönet'in müsaadesi ile artık pek çok şeye vakıf olan ama ülkemizdeki siyasete dair belki bilmediği şeyler kalmıştır diye kızı için ufak bir açıklama ile yazımı noktalamak isterim…

Dürüst, ilkeli ve nezaket sahibi insanların yozlaşan siyaset çarkı içinde kalabilmesi dün de çok zordu bugün de kolay değil. Ama mümkün olduğunu gösteren nadide örneklerinden biri senin baban. Siyasete küstürüldüğü zamanlar için hiç üzülme, sevdikleri ve seninle daha çok zaman geçirip, ailesine daha iyi bir gelecek hazırlamak adına işlerine vakit ayırdığı için müteşekkir ol olup bitenlere…

 

YORUM YAP