Medine tanıtıldı

Medine tanıtıldı

4.11.2019 15:47:59

Silivri Kız Anadolu İmamhatip Lisesi öğrencileri, “Medeniyetimize Yön Veren Şehirler” projesi kapsamında Medine'yi tanıttı.

Silivri Kız Anadolu İmamhatip Lisesi'nin hazırlamış olduğu “Medeniyetimize Yön Veren Şehirler: Medine” programı 31 Ekim 2019 Perşembe günü Gazi İmamhatip Ortaokulu salonunda gerçekleştirildi.

Programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülbari Alp, ilçedeki okul müdürlerinden bazıları, çeşitli liselerden öğrenciler ve öğretmenler katıldılar.

Silivri Kız Anadolu İmamhatip Lisesi Müdürü Bilal Erel'in açılış ve hoş geldin konuşmasından sonra İmamhatip Lisesi Tarih öğretmeni Hamit Gözümoğlu Medine'nin Türk-İslam kültüründeki yerini anlatan bir konuşma yaptı. Medine'nin tarihçesini 10-A Proje sınıfı öğrencisi Zeynep Sude Yalçın bir slayt şeklinde sundu.

Silivri Kız Anadolu İmamhatip Lisesi Müzik Öğretmeni Ahmet Aygör ve 11. Sınıf öğrencisi Nisanur Suci çeşitli ilahiler seslendirdi. Yine Aygör yönetimindeki okul korosu program bitiminde de çeşitli ilahilere yer verdi.

10-A sınıfından Aya Bustani Arapça bir şiir okurken 11-A sınıfı öğrencisi Zeynep Sena Tellioğlu, Sezai Karakoç'un kitaplarından derlenen ‘Medine' şiirini seslendirdi.

Silivri Kız Anadolu İmamhatip Lisesi Meslek dersi öğretmenleri rehberliğinde hazırlanan 10. Sınıf öğrencileri ilk hanım sahabilerden Ümmü Süleym'in hayatını teatral bir biçimde canlandırdı. Yine 10. Sınıf öğrencisi Zakire Sena Kılıçarslan, “Bir Seni Güneşim, Bir Babamı, Bir de Terliklerimi Özledim” başlıklı yazıyı okudu. Programı 11. Sınıf öğrencileri İremnur Çetin, Şelale Şahin başarılı bir şekilde sundular.

Program zemzem ve Medine hurması ikramıyla sona erdi.

 

YORUM YAP