XXXXX

Mecliste Ramazan Sakinliği

Bir aylık tatilin ardından Silivri Belediye Meclisi dün Ağustos oturumu için toplandı. Beklenenin aksine muhalefet meclis gündemine ne festivali ne de gündemden düşmeyen başkaca gürültülü bir konuyu taşmadı. Sadece Büyükçavuşlu’nun öğrenci servisi mevzusunun takibini yapmak üzere bir önerge verdi.
Özcan Işıklar’ın açıklamaları ve muhalefetin öncesinde yönelttiği eleştirilere cevabı AK Parti saflarını epey etkilemiş gibi. Bir kişiyi eleştirirken, yüklenme ağırlığının aynı oranında karşılık vermesine de hazırlıklı olmak gerek.
Özcan Işıklar’ın bir yanağına inen tokadın ardından diğer tarafını sessizce uzatmayacağını muhalefet çoktan anlamış olmalı.
Ağustos ayı ikinci oturumu Cuma günü saat 14.30’da yapılacak.
Ramazan boyunca siyasetin ateşini alevlendirecek yeni gelişmeler yerine halka yönelik etkinlikler beklenirken, Işıklar ve Karakaş ikilisinin son toplantılarında ifade edilenlerin hesaplaşması perde arkasında mutlaka devam edecek.

SİYASİ REKABET,
EKMEĞİ BOĞAZA DİZMESİN
Silivri’nin yılladır beklediği proje… Hüseyin Turan dillendirdi, öyle veya böyle Işıklar’ın dönemine nasip oldu. Balıkçı barınaklarının balık satış yerine dönüştürülmesi projesinden söz ediyorum. Yarar ve görüntü açısından bakıldığında kimsenin eskiyi özlediğini sanmıyorum. Şimdi biri yaptı, diğeri yapamadı diye bu konuyu buradaki işletme sahiplerini tedirgin ederek gündemde tutmak hoş değil. Biri yaptı bırakın faydalanacaksa faydalansın. Siz başka bir şey yapın. Onun yaptığını yıkmak yerine, çöken bir tarafı varsa siz de oradan destek olun. Bir çorbada tuz olmak da çok önemli. Ama acı olursa herkese zehir olur!
Işıklar’ın konuyla ilgili paylaştığı bir anısı var; “Balık ağlarının içinde yatan insanlar, işveren oldu.” Sırf bu cümle için burayı kimin yaptığı mesele edilmez. Bırakın insanlar rahat rahat ekmeğini kazansın, Silivri de bu işletmelerden faydalansın.

Haberin devamı 02.08.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP