XXXXX

Meclis bugün olağanüstü toplanıyor

1 Aylık tatilde olan Silivri Belediye Meclisi bugün toplanıyor. Meclis toplantısında belediyemizin 2012 yılı yatırım programında bulunan asfalt, beton ile ağaçlandırma ve kent mobilyaları çalışmaları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardım alınmasının görüşülmesi bekleniyor. Yardım görüşmesi hakkında ilginç duyumlar aldım; İktidar ile muhalefet arasında bir süredir devam eden sessizliğin bozulacağını vaat ediyor olması beklenenler.
Bakalım bugün 14.30'da gerçekleştirilecek toplantı nasıl sonuçlar verecek.

SOKAK İSİMLERİ MEVZUSU
Değiştirilen sokak isimleri konusunda Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş bir savunma içerisine girmedi. İşin ilginç tarafı yerel iktidar da bir suçlama yöneltmedi. MHP'nin sesi bu konuda en net çıktı ve vatandaşın tepkilerine net biçimde bir tercüme içeriyor. Oluşan tablodan Ak Parti'nin bir ‘kastı', CHP'nin de bir ‘ihmali' olduğu konuyu çevresinden dolanmaları bu yüzdenmiş gibi bir izlenim çıktı ortaya.

IŞIKLAR'IN İŞBAŞI YAPMASI
BEKLENİYOR
Geçtiğimiz Pazartesi günü geçirdiği sağlık müdahalesinin ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın da bugün işbaşı yapması bekleniyor. Gerçi ameliyatının ertesi günü daha sokaklardaydı. Birçok programa iştirak etti, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir arya geldi.

SAHİLDE İŞGALİYE
OPERASYONU
Atatürk Caddesi'nde yapılan düzenlemelerin ardından buradaki işletmelerin kaldırımlara masa çıkartılması teşvik edildi biliyorsunuz. Cuma günü yayaların şikayetini değerlendiren belediyenin zabıtaları bölgedeydi. İstanbul'da Beyoğlu Belediyesi'nin Taksim'de yaptığı tarzında bir uygulama gerçekleştirildiği ile ilgili sinyaller verildi ama işin aslı kısa sürede anlaşıldı. Anlaşılmayacak da bir şey yoktu esasen. Buradaki işletmeler masa çıkartsın diye kaldırımlar genişletildi. İşletmelerin para kazanmasına kimsenin karşı çıktığı, itiraz ettiği yok da belediye madem ki bir el uzattı kolunu kapmanın ters tepecek bir yaklaşım olacağını unutmamak gerek. İnsanların bölgedeki işletmelere gösterdiği müsemmayı onlar da yayalara tanımalı. Kaldırımı kullanın ama boydan boya işgal etmeyin. Bırakın da bebek arabasıyla giden kadın yola arabaların önüne inmek zorunda kalmadan yürüyebilsin. Anne veya baba çocuklarının ellerinden tutarak kaldırımdan geçebilsin!
Toplumsal işleyişte karşılıklı empati ve anlayış son derece önemlidir. Sizin yaşama şansı tanımadığınız, geçme imkanını düşünüp bırakmadığınız insanlar ticaretinizi düşünmez! Belediyenin uyarmasına bile gerek kalmamalıydı. Kendi eliyle desteklediği şeyi belediye niye kontrol altına almakla uğraşsın!? Silivri sahildeki üç beş işletmeden de ibaret değil. Ama buralara özel bir durum ve imkan tanındığı ortada. Kimsenin de itirazı yok bir yere kadar… Sahilimizin güzelliği ile bir misafirimiz geldiğinde özellikle hepimiz gurur duyuyoruz, kaptığımız gibi konuğumuzu sahile getiriyoruz. Ama belli kıstaslar, hassasiyetler var ki bir gün iki gün gözetmezsiniz bir şey olmaz aylar haftalar sonra biriken tepkiden geri dönüş yolu bulunmaz!


AKSOY CADDESİ ONARILDI
Muammer Aksoy Caddesi'nde İSKİ'nin gerçekleştirdiği çalışmanın ardından haftalarca kazılan yolun tamir edilmediğini yazmıştım geçtiğimiz hafta… Aynı gün onarım çalışması sabah erken saatte başladı ve önce beton döküldü ardından da asfalt ile yama yapıldı. Yani İSKİ ekipleri yaptıkları çalışmanın ardından nihayet yolun onarımını gerçekleştirdiler.

GÜNÜN SÖZÜ
"Sahici bir sarsıntı, sahte bir dengeden iyidir.”

İyi haftalar...

YORUM YAP