Mayıs Ayı Meclisi görüşüldü

Mayıs Ayı Meclisi görüşüldü

9.05.2018 10:04:06

Silivri Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nın I. Birleşiminin I. Oturumu'nda görüşülen gündem maddelerinden 6'sı karara bağlanırken, diğer gündem maddeleri de ilgili komisyonlara havale edildi.

Silivri Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 07 Mayıs 2018 Pazartesi Günü, saat 10.00'da gerçekleştirildi. 15 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; 6 madde karara bağlanırken, 9 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi.

KARARA BAĞLANAN GÜNDEM MADDELERİ
-Gündemin ilk maddesinde Çevre ve Sağlık Komisyonu seçimi gerçekleştirildi. Yapılan açık oylamayla Çevre ve Sağlık Komisyonu'na Semih Ayeş, Zafer Bıyıklı, Devrim Uzun, Tamer Şişman ve Mustafa Saral seçildi.
-2. Gündem maddesinde ise, İsim Tespit Komisyonu seçimi gerçekleştirildi. Komisyona açık oylamayla Melih Yıldız, Saadet Gençoğlu, Mümin Koçoğlu, Harun Tüfekçi ve Filiz Güler seçildi.
- 3. Gündem maddesinde Hukuk Komisyonu seçimi yapıldı. Yapılan açık oylamayla komisyona Süheyl Kırkıcı, Arzu Yalçınkaya, Fevzi Arslan, Tamer Şişman ve Tuğba Alkaya seçildi.
-4. Gündem maddesinde ise, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu seçimi kaydedildi. Parti gruplarının önerileri üzerine komisyona İbrahim Çeşmecioğlu, Ali Vural, Melih Yıldız, Yusuf Köroğlu ve Harun Tüfekçi seçildi.
-5. Gündem maddesi olan ilçemiz Beyciler Mahallesinde yapılacak kadastro çalışmalarında 6 adet Bilirkişi görevlendirilmesinin görüşülmesi oy birliğiyle karara bağlandı.
- 8. Gündem maddesi olan Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğine araç tahsisinin görüşülmesi oy birliğiyle karara bağlandı.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ
-Gündemin 6. Maddesi olan Silivri Belediyesi ile Ahenk Sanat Gençlik ve Spor Kulübü arasında protokol yapılmasının görüşülmesi Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu'na havale edildi.
-Mülkiyeti Silivri Belediyesi'ne ait olan tarıma uygun alanların kiraya verilmesinin görüşüldüğü 7. gündem maddesi Hukuk Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'na havale edildi.
-Gündemin 9. Maddesi olan ilçemiz Mahalle Muhtarlarına yardım yapılmasının görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
-Gündemin 10. Maddesi olan Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1077 ada, 5 parselde kayıtlı 51 nolu bağımsız bölümdeki belediyemize ait 1/2 hissenin SGK'ya tahsisinin görüşülmesi Hukuk Komisyonu'na havale edildi.
-Gündemin 11. Maddesi olan ilçemiz Alibey Mahallesi, 1305 ada 7 parselde kayıtlı 45216/556787 m2'lik Silivri Belediyesine ait olan hissenin okul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığına tahsisinin görüşülmesi İmar ve Hukuk Komisyonu'na havale edildi.
-Gündemin 12. Maddesi olan mülkiyeti Silivri Belediyesi'ne ait ilçemiz Selimpaşa Mahallesi, 1431 parselde kayıtlı toplam 232,00 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmazın satışının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
-Gündemin 13. Maddesi olan Belediyemizce yapılacak borçlanmanın görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
-Gündemin 14. Maddesi olan Silivri İlçesi, Kadıköy Mahallesi Yerleşik Alanına ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan itirazların görüşülmesi İmar Komisyonu'na havale edildi.
-Gündemin 15. Maddesi olan Belediyemiz 2017 yılı kesin hesabının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

IŞIKLAR VE ŞİŞMAN'DAN ‘HUZURLU SEÇİM' TEMENNİSİ
Gündem bu çerçevede kapanırken Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve AK Partili Meclis Üyesi Tamer Şişman, 24 Haziran seçimlerinin provokasyondan uzak, sükûnet ve huzur içerisinde geçmesini temennisinde bulundu.

AK PARTİ'DEN MECLİS BAŞKANLIĞINA 5 ÖNERGE
Toplantıda AK Parti Meclis Grubu tarafından Meclis Başkanlığına, Silivri'nin ihtiyaç ve sorunlarını önceleyen 5 adet önerge sunuldu. Geleneği bozmayan muhalefetin Mayıs gündemine sunduğu önerge konuları aynen şöyle:
• İlçemiz mahallelerinde bulunan muhtelif yerlerdeki çocuk oyun parklarının çevre bakım ve onarım çalışmalarının yapılarak hizmete sunulmasını talep eder, önergemizin Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.
• Geçtiğimiz aylarda Yeni Mahalle'de bulunan Kapalı Pazar Yeri'nin hizmete girmesine rağmen vatandaşlarımızın ulaşım konusunda mağdur oldukları görülmüştür. Mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını talep eder, önergemizin Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.
• Semizkumlar Mahallesi, Cezaevi Lojmanları'nda yaşayan vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda bölgeye pazar yeri tahsis edilerek hizmetlerine sunulmasını talep eder, önergemizin Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.
• Selimpaşa Mahallesi, 201. Cadde'nin asfalt çalışmaları yapılarak sorun bulunan sokaklarda tretuvar ve kaldırımların onarılmasını talep eder, önergemizin Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.
• Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Ali Çetinkaya Caddesi'nde yapılan yol düzenlemesi çalışmalarının belediyemiz bütçesine maliyeti ne kadardır? Konu hakkında tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini talep eder, iş bu önergemizin Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

İlgili önergelerin tümü Başkanlık makamına havale edildi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP