Mayıs ayı meclis kararları

Mayıs ayı meclis kararları

11.05.2016 10:40:36

Belediye Meclis Salonunda Özcan Işıklar Başkanlığında bir araya gelen meclis üyeleri, aşağıdaki 13 yazılı gündem maddesini görüştü:


OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİLER
 İlçemiz mahallelerinde yeni içkili yerlerin tespit edilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu değerlendirildi. Talep edilen bölgeler ile ilgili Mülki İdare Amirinden alınan güvenlik ve asayiş yönünden uygundur görüşü oybirliğiyle kabul edildi.

 İlçemiz Mahalle Muhtarlarına yardım yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda gerekli ayni yardım ve desteğin sağlanması ile birlikte 1 yıllığına mahalle muhtarları adına tahakkuk edilmiş olan tüm fatura bedellerinin ödenmesi de uygun bulundu.

 Silivri Alipaşa Mahallesi Güneyi 1/1000 Ölçekli Uygulama imar planlarında yer alan 351 ada 4-13 parsellere ait plan değişikliğine yapılan itiraz ile ilgili İmar Komisyonu raporu görüşüldü. İtirazın değerlendirilmesi tamamlanmadığından bir dahaki meclis gündeminde görüşülmek üzere karar alındı.

 Silivri Akören Mahallesi 1/1000 Ölçekli uygulama imar planına yapılan itirazlara ait plan değişikliğine yapılan itirazlar ile ilgili İmar Komisyonu raporu itirazların uygun bulunmaması nedeniyle komisyon tarafından reddedildi.

 Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1077 ada, 5 parselde kayıtlı 51 nolu bağımsız bölümdeki belediyemize ait 1/2 hissenin SGK'ya tahsisi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu görüşülen bir diğer husustu. Silivri Belediyesine ait olan ½ oranındaki hissenin, Silivri SGK Kurumu Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere, Belediyemiz tarafından, tahsisi yapılan alanda yapılacak bir proje kapsamında 1 ay önceden kuruma (SGK Kurumu Başkanlığı İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne) bildirilmesi neticesinde, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce taşınmazın boşaltılması ve Belediyemize teslim edilmesinin kabul edilmesi şartı ile tahsis süresinin 1 yıl uzatılması 5393 sayılı Belediye Kanunun 75/d ve 18/e maddeleri uyarınca oybirliği ile uygun görüldü.

 İlçemiz mahallelerindeki mezarlıkların İBB'ye devri ile ilgili Hukuk Komisyonu raporuna ilişkin karar verildi. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun geçici 2. Maddesi ile birlikte Büyükşehir sınırlarına giren belediyelerin, 5594 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği 10.03.2007 tarihi itibariyle mülkiyetinde bulunan mezarlık alanlarının, fiilen oluşmuş (dolmuş) olsa da olmasa da İmar Planlarında Mezarlık Hizmetlerine ayrılmış yerlerde olmaları halinde (daha sonra devre konu yerin planında değişiklik yapılmış olsa bile) kanun hükmü gereğince Büyükşehir Belediyesine devredilmesi gerektiği bildirildiğinden mülkiyeti Silivri belediyesine ait olan 14 taşınmazın, 5393 sayılı Belediye Kanununun 75/d maddesi uyarınca, bedelsiz olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesine devir edilmesi oybirliği ile uygun bulundu.

 Aydın Üniversitesine tahsis edilen mülkiyeti belediyemize ait Gümüşyaka'daki ek hizmet binasının tahsisinin iptali ile ilgili İmar ve Hukuk Komisyonu raporu oybirliği ile uygun görüldü. Aydın Üniversitesi meclis kararıyla belirtilen yükümlülükleri yerine getirmediğinden söz konusu meclis kararının 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddeleri uyarınca iptal edilmesi hususu meclisin onayından geçti.

 Belediyemiz ile Ahenk Sanat Gençlik ve Spor Kulübü arasındaki protokol ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu kapsamında 5393 sayılı Belediye Kanununun 75/c maddesi hükümleri uyarınca hazırlanan işbirliği protokolünün kabülü ile imzalanması konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi oybirliği ile kararlaştırıldı.

 İlçemiz sınırları içerisindeki isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesi ile ilgili İsim ve Tespit Komisyonu raporu gereği Yeni Mahalle Mehmet Silivrili Caddesi ve Şeyh Şamil Caddesini bağlayan isimsiz sokağa Bahri Beyat Sokağı isminin verilmesi, Plevne Sokağının yol aksının plan doğrultusunda düzeltilmesi uygun görüldü. Talep edilen sokak isimleri, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/n maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu 7/g maddesi uyarınca İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine tavsiye meclis kararı alınmak üzere komisyon tarafından uygun bulundu.

 İlçemiz Ortaköy Mahallesi, İncisu Caddesinde bulunan park alanına Şehit Sabri Tunalı isminin verilmesi ile ilgili İsim ve Tespit Komisyonu raporu uygun görüldü.

 İlçemiz Piri Mehmet Paşa Mahallesinde bulunan park alanına Başbuğ Alparslan Türkeş isminin verilmesi ile ilgili İsim ve Tespit Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.


AK PARTİ RET OYU VERDİ
 Belediyemiz 2015 yılı kesin hesabı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu muhalefetten geçer not alamadı, inceleme sonucunda oy çokluğu ile uygun bulundu.

 AK Parti Meclis Grubu mülkiyeti belediyemize ait Gümüşyaka ek hizmet binasının eğitim amacıyla kullanılmak üzere 10 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporuna hayır oyu kullandı. Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait olan Gümüşyaka Mahallesi, 1 parselde kayıtlı olan ve tapusunda B.A.K. Resmi Bina ve Arsası vasıflı, toplam 6.423,04 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerindeki Bodrum + Zemin + 1. Kattan oluşan, Silivri Belediyesi Ek Hizmet Binasının, eğitim ve öğretim amacıyla kullanılmak üzere, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında, 10 yıllığına kiraya verilmesi, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesi gereğince oy çokluğu ile uygun bulundu.


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP