XXXXX

Maşalacı-Değirmenci Takışması


Suat Çoraklı'nın oğlunu evlendirdiği düğüne katıldığını anlatan AKP Eski İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Maşalacı, burada Silivri Belediyesi Eski Başkanı Selami Değirmenci ile karşılaşmasını anlattı. Değirmenci'yi, damadı kastederek, "Babasıyla siyaset yaptın, yakında oğlu ile de yapacaksın. Rahmetli Şaban Demiray'a kızıyordun gençlere yol ver diye, şimdi eleştirdiğin konuma kendin düştün" şeklinde sıkıştırdığını aktaran Maşalacı, karşı tarafın ne yanıt verdiğini hiç söylemedi. Bildiğiniz Değirmenci, Maşalacı'nın bu takılmalarına mutlaka yanıt vermiştir. Bu kadar lafın altında kalır mı!?
Maşalacı'ya çok borçlandı eski başkan! CHP'nin aday belirlemesinden kısa bir süre sonra Ahmet Maşalacı'nın ortalığı inlettiği bir konu vardı hani. Bazı konular vardır herkes bilir ama bas bas bağıra bağıra çok azımızın dile getirebildiği. Silivri'de seçimin seyrini değiştiren önemli çıkışlardandı; Değirmenci'nin hanesine yazılan en büyük hatalardan birinin deşifre edilmesi, Işıklar'ın adaylık sürecinde güçlenmesi, AKP'ye yarar sağlamamakla sonuç bulan…

KÖYLÜ MARKET'E İKİNCİ MÜHÜR
Köylü Market'in yeri yılan hikayesine dönecek yakında. Kısa bir süre önce yapılan mühür sökülmüş, çalışma başlatılmıştı. Ancak Silivri Belediyesi binayı ikinci kez mühürlemiş. Nedenini Silivri Belediyesi, Köylü veya Dirik ailesinden birileri ancak açıklayabilir!

ÖZKÖK'Ü SEÇİM HEYECANI
ÇOKTAN SARMIŞ
Necati Özkök, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'na adaylığını açıklamak için anlamlı bir gün seçimi yapmış. Ahilik Günü akşamında birlikte başkanlık yarışına katılacağı ekibi ile kamuoyuyla kararını paylaşmaya hazırlanıyor. Özkök'ü seçim heyecanı şimdiden sarmış. Eski başkana üyelerin rağbeti de fazla anlaşılan. İyi bir kadro ile seçimlere asılması beklenen Necati Özkök'ün karşısında kim olursa olsun epey terler dökecek anlaşılan.

ŞU MERAK UYANDIRAN ZİYARET
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, hafta sonu tonla dedikoduya neden olan Bosna Hersek ziyaretinden döndü. Gazetedeki arkadaşlara da konuyla ilgili açıklamada bulunmuş. "Fetullah Gülen okullarını gezmeye gitti" iddiaları hakkında da bir yalanlama, üstünü kapama yaklaşımı sergilememiş. Biz mesleğimiz gereği bir çok yere girip çıkıyoruz, her türlü insanla da yeri geliyor muhatap oluyoruz. O genel kabul görenleri kast etmiyorum. Çok uçta insanlar ve yaşamlar ile ilişki kurma durumlarımız oluşuyor. Ne 'mafya' diye tabir edilen insanlarla işimiz gereği bir arada oluşumuzdan sonra 'mafya' oluyoruz ne de onlar gazeteci. Ama her ortamın insanı ve koşullarını yakından gözlemlemek zorunda ve ihtiyacında oluyoruz. Bir profesörle görüştük diye profesör olmadığımız gibi. Özcan Işıklar'a gelince kendisinin de ifade ettiği gibi, "Ben kendime güveniyorum" diyor. Bu durumda zararlarını da görmediğimiz sürece eleştirmek çok saçma olacak. Silivri'ye zarar veren sürece zaten bu halk olayların gelişmesine izin vermez.

YAHUDİ KANI      
Zengin bir Arap kalp ameliyatı geçirecekmiş. Doktorlar, ameliyat öncesi bir tedbir olarak bir miktar kan depolamak istemişler. Ama bu Arap'ın kanı çok nadir bir kan imiş. Bütün dünyayı arayıp taramışlar ve sonunda Kudüs'te yaşayan bir Yahudi de bu kanın olduğu anlaşılmış.
Yahudi kan vermeye razı olmuş ve ameliyat da yapılmış. Ameliyattan sonra zengin Arap, kendisine kan veren Yahudiye teşekkürleri ile beraber müthiş bir otomobil ve bir milyon dolar para yollamış.
Bir kaç ay sonra Arap'ın bir kere daha ameliyat olması icap etmiş. Doktorlar yine Yahudi'yi aramışlar ve Yahudi'de tekrar kan vereceğini söylemiş. Arap yine ameliyat edilmiş.
Ancak bu defa kendisine kan veren Yahudiye bir teşekkür notu ile bir kutu şam baklavası yollamış. Çok daha kıymetli hediyeler ve para bekleyen Yahudi bu işe çok bozulmuş.
Kan verdigi Arap zenginine bir telefon açıp neden bu kadar cimri davrandığını sormuş.
Arap kahkahalar atarak şu cevabı vermiş: 'Ya habibi, gözümün nuru...
Artık damarlarımda Yahudi kanı dolaşıyor!”

YORUM YAP