Maşalacı ailesinin 13. mezuniyet gururu

Maşalacı ailesinin 13. mezuniyet gururu

7.06.2017 13:06:46

Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakımevi 13. eğitim-öğretim yılı mezun öğrencilerini yılsonu gösterileri eşliğinde ilkokula uğurladı.

Silivri'nin okul öncesi ilk kurumu olan Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakımevi ailesi, dün Ertuğrul Gazi Ortaokulu konferans salonunda 13. dönem mezunlarını uğurlamanın gurur, heyecan, mutluluk ve hüznünü yaşadı. Okul Kurucusu Ahmet Maşalacı ve eşi, oğulları Fatih Maşalacı törene katılarak eğitimci, öğrenci ve velilerin heyecanını paylaştılar.
Tören Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

KEÇECİ: EĞİTİME ATATÜRK'ÜN İLKE VE İNKILAPLARI IŞIĞINDA DEVAM EDİYORUZ
Açılış konuşması kurum müdürü Şule Keçeci, tarafından yapıldı. Konuklarına “Hoş geldiniz” diyen Keçeci sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sene 13.'sünü düzenlediğimiz geleneksel yılsonu gösterimiz çocuklarımızın emeği, yoğun çalışmalarıyla yine eğlenceli ve dolu dolu bir program sizleri bekliyor. 2004 Yılında Sayın Ahmet Maşalacı tarafından Silivri'nin ilk özel anaokulu olarak kurulan okulumuz, 13. senesine geldiği bugünlerde; ilk günkü heyecanıyla önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında, Çocuk Merkezli Eğitim modelimizle eğitim maratonumuza son hızla devam ediyoruz. Bu sene yeni binamıza geçmemizle birlikte binamızın fiziksel özellikleri ve çocuklara göre planlanan yapısıyla, sinema salonumuzda eğitici belgeseller, tiyatro gösterileri, çocuklarımıza uzmanlardan eğitim seminerleri, müzik atölyemizde müzik ve ritim dersleri, çok amaçlı etkinlik salonumuzda branş öğretmenlerimiz Ece Ceviz rehberliğinde halk oyunları ve modern dans derslerimiz yapıldı. Okul bahçemiz ve hayvan yetiştirme alanında doğa ve hayvanlarla iç içe verimli ve sağlıklı nice etkinlikler yaptık. Eğitim aşkımız hiç bitmeden ve üstüne yeni etkinlikleri de ekleyerek, sizlerin de desteği ile yolumuza devam edeceğiz. Ben sözü fazla uzatmadan bugünün gerçek sahipleri çocuklarımıza sahneyi bırakıyorum. Hepinize iyi eğlenceler dilerim.”
Kurum Müdürü Şule Keçeci'nin konuşmasının ardından sahneye Maşalacı minikleri çıkarak hünerlerini sergilediler. 3 Yaş grubu iki öğrencisi, konuklara “Hoş geldiniz” dedi. 2 Yaş Grubu öğrencileri, “Ah Dede Vah Dede”, 3 Yaş grubu Karadeniz Halk Oyunları, 5 Yaş grubu Zeybek Halk Oyunu, 4-5 grubu Korosu sahne aldı. Program, 3 yaş grubunun Rock'n Roll, 4 Yaş grubunun Mış Miş Dansı, 5 Yaş grubunun Sev Kardeşim Dansı, 4 Yaş Grubunun Bella Dansı, 5 Yaş grubunun Sen Gidince Dansı, 4 Yaş grubunun Aşkistan Dansı, 5 Yaş grubunun Kanında Asalet Var gösterisi ve 4 Yaş grubunun İspanyol Dansıyla devam etti. Maşalacı minikleri, renkli kostümleriyle göz doldururken, gösterilerdeki sevimli hareketleri güldürdü. 5 Yaş grubu öğrencilerinin Mezuniyet Belgeleri öğretmenleri tarafından verildi. Anneler de sahneye davet edilerek, çocuklarının mezuniyet sevincini paylaştı. “Hep arkadaş kalmak dileğiyle” mesajını veren minikler, keplerini de havaya fırlatarak anaokullarına veda etti, ilkokula merhaba dedi.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP