XXXXX

Marina Ve Liman

Geçtiğimiz günler “Silivri Marina projesini Doğuş Grubu aldı” şeklinde bir duyum aldım. Sordum soruşturdum, konuyla ilgili net bir bilgi alamadım. Yerel yönetim kaynakları söz konusu yönde bir gelişmeyi yalanlarken, projenin ilerisinde Silivri Belediyesi tarafından yapılan düzenlemelerin değerini düşürmeye yönelik bir girişim olarak gördüklerini belirtti.
Marina projesi bir yana limandaki balıkçı teknelerine (5 m üzeri) ücretlendirme getirilmiş.
Her iki konunun ayrıntılarını önümüzdeki günler paylaşmayı sürdüreceğiz.

TOPBAŞ, YARIN SİLİVRİ’DE
İBB Başkanı Kadir Topbaş, Perşembe günü Silivri’ye gelerek KİPTAŞ 2’de bu yıl eğitim öğretime başlayan ilköğretim okulunun açılışını gerçekleştirecek. Topbaş’ın, bu ziyarette kısa bir basın toplantısı da yapması bekleniyor.

GEÇMİŞ OLSUN
Silivri Emniyeti Asayiş Büro Amiri Osman Uysal, geçtiğimiz günler ailesi ile birlikte Çatalca bölgesinde trafik kazası geçirdi. Eşinin ardından dün Uysal da tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. Geçmiş olsun!

NELER OLUYOR?
New Center yıkılsın mı, yıkılmasın mı derken dün mekandan gelen haber şaşkınlık yarattı. Merkezin giriş katında bulunan bir dükkanın asma tavanı çöktü. Silivri’de durduk yere, kendiliğinden yıkılan bina haberleri bir deprem durumunda ne hale gelir düşünmek bile istemiyorum. Ama birilerinin bu işleri düşünmesi gerektiği kesin.

HUZUR TOPLANTISI
Silivri Emniyeti bugün saat 14.00’da polis-halk ilişkilerini geliştirmek, vatandaşlarımızın sorunlarına yerinde çözüm bulabilmek amacıyla huzur toplantısı düzenleyecek. Ünsal Düğün Salonu’nda Silivri Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürünün katılımıyla gerçekleştirilmesi beklenen toplantıya tüm halkımız davetli.

FABRİKA SAHİPLERİNİN
DİKKATİNE!
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve SİAD Başkanı 21 Eylül’de ilçemizde Organize Sanayi Bölgesi oluşturulması ile ilgili bölgemizdeki tüm sanayi kuruluşlarının Yönetim Kurulu Başkanlarının, Yönetim Kuru Üyelerinin ve Genel Müdürlerinin katılacağı bir toplantı düzenliyor.
Konuyla ilgili açıklamada şu ifadeler yer almakta:
“Silivri ilçe sınırlan içinde muhtelif mahalle ve köylerde kurulmuş 350’nin üzerinde sanayi tesisi bulunmakta. Silivri-SİAD ve Silivri Belediye Başkanlığı'nın 2010 yılında ilçemiz sınırlan içinde bir OSB oluşturmak için yaptığı çalışmalar Sanayi Bakanlığı  büyük desteğine rağmen İBB’nin olumsuz görüş vermesi sonucu ne yazık ki gerçekleşmemiştir.
Fakat 4 Ağustos 2011 tarihinde yayınlanan OSB Uygulama Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte; söz konusu değişiklik “Islah OSB; 12.04.2011 tarihinden önce mer-i plana göre yapılaşan sanayi tesislerinin bulunduğu alanların ıslah edilmesi suretiyle oluşacak OSB" şeklinde tanımlanmıştır.
Silivri-SİAD olarak yönetmeliğin çıkmasından hemen sonra İstanbul Valiliği ve İstanbul Sanayi İl Müdürlüğü ile yapılan toplantı ve görüşmelerde;
• Konu ile ilgili olarak bölgedeki tüm sanayi kuruluşlarının davet edileceği bir bilgilendirme toplantısının yapılması,

Haberin devamı 21.09.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP