XXXXX

Mahalle Konsey Toplantıları Başladı

İlçe sakinlerinin kent yönetimine aktif katılımlarını sağlamak, kentli olma ve kentlilik bilincinin oluşturulmasına yönelik çalışmaların gerçekleştirildiği Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri, mahallenin eksik ve sorunlarını tartışarak, çözüm yolları üretiyor.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın her fırsatta dile getirdiği ‘birlikte yönetelim’ söyleminden yola çıkarak hayata geçirilen Mahalle Konseyleri, çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle ölçeğinde bir araya gelen konsey üyeleriyle öncelikleri belirlemek, mahalle halkıyla birlikte eylem planları hazırlamak, çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin aktif katılımlarını sağlamak, kentli olma ve kentlilik bilincinin oluşturulmasına yönelik çalışmaları gerçekleştiriyor.  Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri’nde, halkın belediye hizmetlerine katılım sağlaması amaçlanıyor.
Selimpaşa, Kavaklı, Ortaköy, Büyükçavuşlu, Çanta, Değirmenköy ve Gümüşyaka mahallelerinde kurulan Mahalle Konseyleri’nde mahallenin eksik ve sorunları tartışılarak, çözüm yolları üretiliyor. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Mahalle Konseyi toplantılarına yeniden başlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, belediye birim müdürleri ve mahalle temsilcileriyle halkla bir araya gelecek. İlk toplantı dün akşam Gümüşyaka’da gerçekleştirilirken, bu akşam Değirmenköy’de/Erdinç Kurulay Kahvesinde, Çarşamba akşamı Çanta Düğün Salonu, Cuma akşamı da Büyükçavuşlu’da Cevdet Dedenin Kahvesinde toplantılar saat 19.30 itibariyle düzenlenecek.
Mahallede yapılması düşünülen projeler hakkında Mahalle Konseyi Üyelerinin de fikirlerini alan belediye yetkilileri, talep ve eksikleri not edecek, kamuoyunun nabzını tutacak.

CHP’DE DELEGE SÜRECİ KIZIŞIYOR
Gazetemizde Cuma günü yer alan haberde Selami Değirmenci, PM tarafından alınmış olan “31 Temmuz 2011 tarihine kadar partiye üye olanlarla delege seçimleri yapılacak. Bu tarihten sonra parti üyesi olanlar delege seçimlerinde oy kullanamayacaklar” şeklindeki karara dikkat çekti ve “CHP Silivri İlçe Başkanlığı’nın, bu karara karşın, CHP Genel Merkezi’nden birileriyle irtibata geçerek yeni üyelikleri geçmiş tarihli olarak gönderdiğini duyuyoruz. 31 Temmuz 2011’den sonra yapılan üyelik formlarının, geçmiş tarih atılmak suretiyle Genel Merkeze gönderildiği konuşuluyor. Hâlbuki 11 Kasım itibariyle hem CHP Genel Merkezi’nden hem de CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan bize gelmiş resmi gönderiler var. Üye kayıtlarımız belli. Dolayısıyla bunların dışında herhangi bir üye kaydına rastlarsak kamuoyuyla da paylaşmak durumunda olacağız” demişti.
CHP kanadından Değirmenci’nin bu açıklamalarına gelen cevapta, 12. Maddeye dikkat çekilerek, genel merkezin asil üye yapma yetkisine işaret ediliyor. CHP içindeki Değirmenci karşıtları, kongreye tek listeyle gidileceği tahminlerine katılırken, (Değirmenci’nin aday olamayacağını iddia ediyorlar) “Kendi yaptığı delegelerle kongreye gitmek istiyor. Genel Merkez kabul ettiği üyelikleri il ve ilçeye bildirir. O üyeler de delege seçiminde oy kullanır” şeklinde açıklamalarda bulundular.
MERKEZ YÖNETİM KURULU KARARI İLE ÜYELİK
Madde 12- (01.07.2001 günlü Kurultay kararı ile değişik) Merkez Yönetim Kurulu:
a) Başka partilerde TBMM üyeliği, merkez karar ve yönetim kurulları ile merkez disiplin organları başkanlığı ve üyeliği, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği yapmış ve yapmakta olanlardan;
b) Yasal engeli nedeniyle Partiye üye yazılamamış olanlardan;
c) Genel Başkan’ca önerilen kişilerden; Parti yararı açısından gerekli gördüklerinin doğrudan asıl üyeliğe
yazılmasına karar verebilir. Merkez Yönetim Kurulu, bu yetkisini ilgili il yönetim kurulları önerisine göre
ya da ilçe ve il yönetim kurullarının görüşünü de alarak doğrudan kullanır. Bu durumda başvuru belgeleri, Üye Yazım Bürosu ile ilgili il ve ilçe başkanlıklarına gönderilir.

CHP Kongresi’ne daha epey zaman var ama vaat ettiği sürpriz gelişmeler giderek artıyor.

Haberin devamı 22.11.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP