LYS başarısına dil kursu ödülü

LYS başarısına dil kursu ödülü

6.03.2020 15:05:35

YKS'de ilk 10'a girenlerini Londra kampı ile ödüllendirecek olan Silivri Belediyesi, LYS'de ilk 5 derecesi yapanlar için de yabancı dil ödülü vermeyi kararlaştırdı.

Geçtiğimiz ay Başkan Volkan Yılmaz'ın önerisi ile YKS'de ilk 10'a giren öğrencileri desteklemek adına Londra'da bir haftalık dil okulu kampına göndermeyi kararlaştıran Silivri Belediye Meclisi, bu ay da LYS'de ilk 5'e girenlerin ödüllendirilmesi konusunu görüştü.

KOMİSYON KARARI

Özel Kalem Müdürlüğü'nün teklifini değerlendiren Abdullah Salim Çavdar Başkanlığı, Sultan Aşkın, Kenan Değdaş, Mehmet Yönet ve Lütfü Vardar üyeliğindeki Plan ve Bükçe Komisyonu görüşünü şöyle ifade etti: “Silivri Belediye Meclisi'nin 04.03.2020 tarihli toplantısında, Plan Bütçe Komisyonu'na havale edilen talep doğrultusunda,  Belediyemiz 2020-2024 stratejik planında yer alan,  kapsayıcı sanat, spor ve kültürel faaliyetleri gerçekleştiren, yoksulluğu ve eşitsizliği ortadan kaldıran, birleştirici sosyal belediyeciliği hayata geçirmek suretiyle mutlu bir Silivri oluşturmak amacını gerçekleştirmeye yönelik,  5393  sayılı belediye kanununun 14/b,  "(Değişik ikinci cümle: 12/11/2012-6360/17 md.) Gerektiğinde, ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere belediye meclisi kararıyla ödül verebilir.      

(Ek fıkra: 12/11/2012-6360/17 md.; Değişik: 12/7/2013-6495/100 md.) Belediyelerin birinci fıkranın (b) bendi uyarınca, öğrencilerimizi başarıya teşvik etmek amacıyla yapacakları nakdi yardım, bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeleri için tahakkuk eden miktarın; büyükşehir belediyeleri için binde yedisini, diğer belediyeler için binde on ikisini geçemez ..." maddesi uyarınca Silivri'de ikamet eden öğrencilerimizin LYS Sonuçlarına göre ilk 5'e giren öğrencilerimizin “5 kur İngilizce Dil Kursu hediye edilmesi” komisyonumuzca, oy birliği ile uygun görülmüştür.

Yüce Meclise arz olunur.”

ÇAVDAR KOMİSYON ÇALIŞMASI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Karar aşamasında gerçekleştirdikleri komisyon çalışması hakkında meclisi bilgilendiren Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Abdullah Salim Çavdar, “Geçen ay liseden, üniversiteye geçen öğrencilerimiz ile ilgili bir ödüllendirme, yurt dışı ödülü kararlaştırmıştık. Bu ay ortaokuldan liseye geçen LGS sınavında ilk beşe giren öğrencilerimizle ilgili bir konumuz vardı. Komisyonumuza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle irtibata geçerek okul müdürlerimizden bazılarını davet ettik. Eğitimcilerimizin ödül konusunda daha doğru fikirlere sahip olabileceklerini düşünerek. Güzel de bir komisyon toplantısı oldu. Hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz hem de katılan müdürlerimize teşekkür ediyorum. Sonuç itibariyle liseye geçen ilk beşte yer alan öğrencilerimize İstanbul içerisinde (farklı ilçelerdeki okulları kazanmış olabilirler çünkü) istedikleri ilçede eğitim alabilecekleri 5 kur, İngilizce eğitimi hediye edilmesi kararlaştırıldı. Bu da şu demek; sıfır bile olsa dil bilgileri kendilerini çok iyi ifade edebilecek duruma gelecekler” şeklinde konuştu.

YILMAZ: GENÇLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Oybirliğiyle kararlaştırılan gündem maddesine ilişkin söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Tekrar tekrar çocuklar, gençler ve insanlarımıza yapılacak yatırımın ülkemiz adına en önemli hizmet olduğu düşüncemi ifade etmek isterim. İnşallah önümüzdeki dönem de hem eğitim hem kültür hem sanat hem sporda gençleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi. 

Sevginar SALİ                                            

YORUM YAP