Ferhan Tezcan

Lucesku emekli oluyor

Merhaba
Hayır... Hayır... Yukarıdaki başlığı görünce benim bu iddiayı ortaya attığım sanılmasın. Çünkü geldiği günden beri her zaman karşı çıktığım Lucescu ile ilgili bu sözü söyleyen bir Romen futbol duayeni.

Adı Dragomır Ceanu. Romanya'da üst düzey futbol adamlarından biri. Geçtiğimiz günlerde Bükreş'te bir gazeteciye “Türk Milli takımı Lucescu'nun son takımı, sözleşmesi var ama yeni yılı bulmadan Bükreş'e döner. Artık emekli olacak” dedi.

Evet, belki bütün Türkiye Lucescu'nun emekli olmasını bekliyor. Bunlardan biri de benim.

MERT'İ NEDEN ALMAZSIN?
Lucescu'nun futbol literatürüne, bilgisine, yaptırımlarına saygım sonsuz. Ama Milli Takımda geçmişte söylemlerine, seçtiği kadrolara itirazım vardı. Nitekim Belçika'dan getirttiği bir futbolcuyu hiç izlemediği ve oyuncunun da ülkede kendi takımının kadrosunda 20 dakika yer aldığı saptanmıştı.

Yani bunları geçip gelelim Mert'e. Başakşehirspor'un kalecisi Mert sezon başından beri Avrupa'nın en iyi iki kalecisinden biri. Ayaklarını müthiş kullanan, yan toplarda da zafiyet yaşamayan bir kaleci. Son haftalarda da çok formda. Ancak nedendir bilinmez Lucescu tarafından kadroya alınmadı. Bunun dışında da Mert gibi alınmayan başkaları da var.

Bu akşam Türkiye, Konya'da İsveç ile oynayacak. Yenerse bulunduğu ligde kalacak ve İsveç bir alt lige düşecek. Umut edelim de işler iyi gitsin biz de Lucescu'yu güle güle uğurlayalım.

HAYVAN KİM CENGİZ?
Galatasaray Başkanı geçtiğimiz gün Divan Kurulu toplantısında Fenerbahçe maçı ile ilgili olarak “Biz bazı hayvanlarla hayvan olamayız. Biz bazı kötülerle kötü olamayız” ifadesini kullanmıştı.

Böyle bir konuşma görmedim. Bir Galatasaray Başkanı bu kadar sırf birilerine yaranmak için ‘ayağa' iner mi? Sadece başkalarını taklit eder mi? Köy-Koop yöneticilerinden Sayın Mustafa Cengiz'in futboldan çok uzaklarda olduğunu biliyorum. Tamam, Fatih Terim'in olduğu yerde futboldan anlamanıza gerek yok ama olduğunuz yerde durun o zaman.

Zaten camia şu anda Mayıs ayında bir olağanüstü kongreyi konuşur durumda. Sizin ve başkalarının ceza almasının da bize bir zararı yok. Sadece Terim'in ki bizi üzer. Onun da geçmişteki bir ‘hınç'tan olduğunu biliyoruz.

‘ÇARŞI' TASFİYE Mİ EDİLİYOR?
Lige ve Avrupa kupalarında aldığı sonuçlardan sonra Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman ile taraftarın arası bozuk. Son lig maçında taraftardan duyduğumuz ‘Fikret Orman paralar nerede… Fikret gol gol gol', ‘Yönetim bu takım senin eserin' sözleriyle gerildi.

Fikret Orman'da Beşiktaşlılara SPK'nın düzenlediği panelde “Beşiktaş Kulübü çok zor süreçlerden bu yerlere geldi. Beşiktaş'ı ben Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesinden değil, Çağlayan adliyesindeki 450 icra dosyasıyla aldım. Ama sonucunda olay farklı duruma gidiyor” dedi.

Evet dedi de bugün Beşiktaş'ın Divan Kurulu var. Orman yine içini dökecek. Yalnız benim bildiğim işin bir farklı boyutu var. ‘Çarşı' taraftar grubunun bir süredir başkan Fikret Orman tarafından ‘tasfiye' edilmeye başlanması.

KOEMAN KALDI DERTLER BİTTİ Mİ?
Fenerbahçe sonunda Erwın Koeman'a kaldı. 3 maçta Fenerbahçe'nin derecesini yükselten bir başka Hollandalı ile devam dediler. Koeman yapı olarak Sarı –Lacivertli takımı yukarlara taşıyacak gibi gözüküyor. Başkan Ali Koç'ta biran önce Avrupa'nın hiç de ‘iyi' hocalarından biri olarak kabul edilmeyen ‘Blanc'ın peşinde koşmaktan vazgeçse, Fenerbahçe'nin de biran önce Dirar, Atıf, Volkan gibi sıkıntılarından kurtulup, Ozan Tufan konusunu da çözmesi gerekiyor.
İyi hafta sonları... Hoşça kalın...

YORUM YAP