Lise tercihleri dün başladı

Lise tercihleri dün başladı

18.07.2016 09:45:31

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında öğrenciler aldıkları Yerleştirmeye Esas Puanları doğrultusunda lise tercihlerine dün başladı.

2015-2016 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında 8. Sınıf öğrencileri aldıkları Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) ile lise tercihine dün itibariyle başladı. 25 Okula kadar tercih yapabilecek ve okul müdürlüklerine müracaat ederek tercih işlemlerini onaylatacaklar. Tercih işlemi 25 Temmuz 2016 tarihinde son bulacak. Tercihlerde yapılacak değişiklikler okul müdürlüklerinde onaylama işleminden önce yapılması gerekmekte.

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA GİRERKEN LİSELERİMİZDEKİ SON DURUM
İlçemiz ortaokul mezunu öğrencilerin puanları doğrultusunda tercih edebilecekleri Silivri ortaöğretim okul, türleri, öğretim süreleri, pansiyon durumları, yabancı dil, kontenjan ve yüzdelik dilimleri açıklandı.
Bir Fen Lisesi olmak üzere, altı Anadolu Lisesi, altı Anadolu Meslek Programlı, iki Anadolu İmam Hatip okul türüne sahip olan Silivri liselerinde öğretim süresi 4 yıldır. 24 Derslikli binası yapılana kadar Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde bu yıl açılan Silivri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğretim şekli kız, diğer tüm liselerin ise kız/erkek şeklinde. Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi kız/erkek ve Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi erkek öğrencilerine yönelik pansiyona sahip. Diğer okullarımızda pansiyon yok. Burada öğrenim gören öğrenciler özel yurtlarda kalmakta. İlçemiz tüm liselerinde yabancı dil İngilizce'dir. Kontenjanlar ise şöyle; Atatürk Anadolu Lisesi (238), Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi (68) Anadolu Meslek programında (170), Gümüşyaka Anadolu Lisesi (272), Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi (170), İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (102), Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi (150), Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi (136), Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (102), Silivri Anadolu Lisesi (238), Silivri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (68), Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (306), Silivri Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (136), Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (238) ve Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi (272). İlçemiz ortaöğretim kurumlarının yüzdelik listesi tabloda yer almakta.

Renginar SALİ

YORUM YAP