Lisans tamamlama hakkı için MEB’e başvuru

Lisans tamamlama hakkı için MEB’e başvuru

30.11.2021 13:21:56

Eğitim Sen Sendikası, lisans eğitimi almamış öğretmenlere ve milli eğitim personeline lisans tamamlama hakkı tanınması için MEB'e başvurdu.

Eğitim Sen Sendikası, Lisans eğitimi almamış öğretmen ve milli eğitim personeline lisans hakkı tamamlama hakkı tanınması için Milli Eğitim Bakanlığına başvuruda bulundu. Konuya ilişkin sendika tarafından yapılan açıklama şöyle: “Eğitim-öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden ve öğretmen dışındaki kadrolarda görev yapan personelden lisans eğitimi almayan çok sayıda kişi bulunmaktadır. Yaklaşık 20 yıl önce lisans mezunu olmayan öğretmenlere lisans tamamlama olanağı tanınmış, ancak aradan uzun bir süre geçtiği halde çeşitli nedenlerle bu olanaktan yararlanamayanlara yönelik bugüne dek yeni bir çalışma başlatılmamıştır.

KANAYAN BİR YARA

Bu yönüyle kanayan bir yara olan bu konu, birçok defa gündeme getirilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından üniversitelerle iş birliği içinde lisans tamamlama programlarının düzenlenmesinin planlandığı belirtilmiş ise de söz konusu öğretmenlerin ve bakanlık personelinin yararlanabileceği somut bir çalışma ortaya çıkmamıştır.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Bu nedenle üniversitelerle iş birliği içinde gerekli koşullar sağlanarak lisans tamamlama sürecinin başlatılması için, sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduk. Konunun takipçisi olacağız.”

YORUM YAP