Kutlu sessiz kurmayları atakta

Kutlu sessiz kurmayları atakta

13.02.2016 12:53:00

Suriyeli göçmenler ve Mübadilleri aynı çerçevede değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun yorumuna MHP Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın'ın sert çıkışına yanıt AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç'tan geldi.

KOÇ: ÜLKÜ DEDİĞİN ŞEY NE?
Koç, “Bir MHP'li "Suriyedekiler Ülkemize haindir ve ihanet içinde olmuştur, onlar Osmanlı bakiyesi değildir" derken (ki tarih bilmenin öneminden bahsederek); Türkmendağında Şehit olan MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısından utanmıyorsa, Esed zulmüyle karşı karşıya çarpışan birliklerine "Sultan Murad Tugayı", "Fatih Sultan Mehmed Tugayı" ismini koyanlardan utanmıyorsa, bundan 100 yıl önce cetvelle çizilen sınırların ötesinde kalan halkı kendi devletinin bakiyesi olarak görmüyorsa kalkıp ülküden bahsetmesin. Bahsetmeye devam ederse kendisine ülkü dediği şeyin ne olduğunu sorarım!” dedi.

GEZEREN: HADDİMİZİ AŞARIZ

AK Parti Başkan Yardımcılarından Ferhat Gezeren de üstü kapalı MHP Teşkilat Başkanını hedef alan paylaşımında duygularını şöyle paylaştı: “Bir başkasına sırf gündem oluşturmak adına ve haksız yere "Haddini bil" diyecek kadar hadsizleşirsen, biz de haddimizi aşarız bilesin. Hele ki o kişi benim ilçe başkanımsa.”

ARAS: ÇANAKKALE CEPHESİNDE EN ÇOK ŞEHİDİ VEREN SURİYELİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ
Hazım Aras da polemiğe katılarak görüşlerini sosyal medya aracılığıyla şöyle yansıttı, “Çanakkale cephesinde en çok şehidi veren Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz olduğunu biliyor mu o MHP'li arkadaşımız acaba sormak lazım. Ülkemizin şu anki sınırlarının korunmasında hiç mi payları yok. İnsanlara ırkına mezhebine göre ayrım yapmak ne dinimizde ne de geleneklerimizde olan bir şey değil yakışmaz bize.”

BAYRAM: TARİH İNŞALLAH BİZLERİ MUHACİRLERE EVİNİ AÇAN ENSAR OLMA ŞEREF-İ İLE YAZACAK
Kutlu'nun dava arkadaşlarından bir diğeri Yavuz Bayram da tartışmada Kutlu'nun yanında yer alarak düşüncelerini şöyle ifade etti: “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu “Türkiye olarak, dünyanın tüm coğrafyalarında ötekileştirilen ve zulme uğrayan mazlumların ve mağdurların yanında olmayı sürdüreceğiz. Tarih bizleri mazlumlara, zulme uğrayanlara, bizlere güvenip kapımıza gelenlere sırtını dönen bir nesil olarak yazmayacak” dedi. Tarih inşallah bizleri muhacirlere evini açan Ensar olma şeref-i ile yazacak.”


Haber MERKEZİ

YORUM YAP