Kutlu’dan vefa, Mutlu’dan merhaba...

Kutlu’dan vefa, Mutlu’dan merhaba...

10.04.2018 10:11:29

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı'nın 6. Olağan Kongresinde Rıfat Kutlu ilçe başkanlığı görevini Mutlu Bozoğlu'na devretti. Teşkilat yetkililerinin ortak hedefi Silivri Belediyesi'nin 2019 seçimlerinde kazanılması olarak öne çıktı.

AK Parti Silivri'nin Pazar günü Mega Saray'da gerçekleştirilen genel kuruluna Genel Başkan Yardımcıları, Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Bakan Fatma Betül Sayan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İl Başkanı Bayram Şenocak, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Milletvekilleri, geçmiş dönem AK Parti ilçe başkanları Dilek Demiral, Metin Karakaş, Halit Girgin, Belediye Başkanı Hüseyin Turan, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, Yazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Yazıcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan ve muhtarlar katılan isimler arasındaydı. Kongrede yapılan konuşmalarda 2019'da Silivri Belediyesine AK Parti bayrağının dikilmesine vurgu yapıldı.

KUTLU: BU BİR VEDA DEĞİL, VEFA KONGRESİ
Uğurlandığı kongreyi "veda değil, vefa kongresi" olarak nitelendiren Rıfat Kutlu, şunları kaydetti: “Sayın Divan, çok kıymetli İstanbul İl Başkanım, saygıdeğer Büyükşehir Belediye Başkanım, çok değerli milletvekillerim, sivil toplum örgütlerimizin çok kıymetli başkanları, kıymetli muhtarlarım, AK Parti Silivri ailesinin değerli mensupları, kıymetli delegeler hepinizi sevgiyle selamlıyorum. 6. Olağan Kongremize hoş geldiniz. Kıymetli hazirun bugün bu kürsüde size bir veda konuşması yapmak üzere değil vefa konuşması yapmak üzere bulunuyorum. Bizim literatürümüzde vefa; sadakattir, samimiyettir, kendisine emanet edilen görevi bir sonraki emanetçiye bırakmak bırakana kadar canı pahasına korumaktır.

“BU KUTSAL GÖREVİN HAKKINI SİLİVRİ TEŞKİLATIMLA BİRLİKTE LAYIKIYLA VERMİŞ OLDUĞUMA İNANIYORUM”
Bu kardeşinize de hasbelkader 16 yıl içinde bulunduğu AK Parti Teşkilatları tarafından kendisine bir takım emanetler verildi. 6 yıl Gençlik Kolları Başkanlığı şahsıma verilmiş bir emanetti. Yine Ana Kademe Teşkilat Başkanlığı bu parti tarafından şahsıma emanet edildi. Bu emaneti alırken de bu partinin en kıymetli halkası olan kıymetli mahalle başkanlarımla bir arada çalışma fırsatı yakalamış oldum. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Dava adına emanete sahip çıkma görevi varsa bunu en iyi şekilde yapmış olan kademe mahalle başkanlarıdır. Yine şahsıma verilen Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevini sizlerin desteğiyle 4 yıldır sürdürüyorum. Allah nasip ederse 1 yıl sonra bu emaneti de inşallah bir sonraki sahibine devredeceğiz. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak hizmete susamış Silivri'de vatandaşını hizmetsiz bırakmamak adına kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal beyefendinin ve önceki Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'ın destekleriyle burada bir belediye başkanı gibi çalışıp şehrimizin en uzak noktalarına, en ücra köylerine, bütün cadde ve sokaklarına hizmetler götürdük. Büyükşehir, Selimpaşa Mahallesi'ndeki Battı Çıktı projesini ihale aşamasına getirdi. Merkezde trafiği kitleyerek keşmekeş haline getiren Belediye Konutları'ndaki alt geçidi yine Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle geçtiğimiz hafta kazma vurmaya başladık. Boğluca Deresi'yle ilgili ıslah çalışmamız da tamamlanmak üzere. Allah nasip ederse çevre düzenlemeleri bittikten sonra Silivri'mizin en prestijli bölgesi haline gelmiş olacak. Bu görevler içerisinde belki de ateşten gömlek diyebileceğimiz bir emaneti daha partimiz bize verdi. Bu emanet, AK Parti Silivri İlçe Başkanlığıydı. 7 Haziran seçimlerinin hemen akabinde boşalan AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı makamı için siyasi büyüklerimiz bu görevi bizlere sunduğunda elhamdülillah sağımıza solumuza bakmadan ben varım diyenlerden olduk. Ve %32 ile aldığımız AK Parti bayrağını ilk girdiğimiz seçim olan 1 Kasım seçimlerinde %40'a çıkartarak İstanbul genelinde belediyesi bizde olmayan ilçeler içerisinde oyunu en çok artıran birinci ilçe olduk. 16 Haziran seçimlerinde Silivri içerisindeki cezaevinde 7 bin FETÖ tutuklusunun da oy kullanmasına rağmen 1 Kasım seçimlerine kıyasla bir kez daha İstanbul genelinde oyunu en çok artıran belediyesi bizde olmayan ilçeler içerisinde bir kez daha oyunu en çok artıran ilçe olduk. Bu siyasi süreçler içerisinde AK Parti Silivri İlçe Başkanlığının bizlere yüklemiş olduğu bu kutsal görevin hakkını da Silivri teşkilatımızla birlikte layıkıyla vermiş olduğumu düşünüyorum. AK Parti bizim namusumuzdur, davamızdır dedik ve bu kutlu dava başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletini ve davasını nefsinin önünde tutan çok kıymetli dava arkadaşlarımızın omuzlarında bugüne kadar gelmiş olduk.

“DAVA ADAMLIĞINI CUMHURBAŞKANIMIZDAN ÖĞRENDİK”
Dava adamının ne olduğunu biz saygıdeğer cumhurbaşkanımızdan öğrendik. Dava adamı, kendine verilmiş hiçbir emanete hıyanet etmeyen ve kendisine verilen hiçbir görevden çekinmeyen kişidir. Dava adamı olmak siyasi konjonktüre göre hareket edip davasının istikametini bozmak değildir. Dava adamı olmak makam ve mevki adamı olmak değildir; davasının ve liderinin adamı olmak demektir. Dava adamı olmak; zor günlerde gözünü sağa sola kırpmak değil, zor günlerde gözünü kırpmadan meydanlara inmektir. Dava adamı olmak; siyaseti bir meslek haline getirmek değil, kendisinden istenildiğinde ceketini askıdan alıp başka bir mecrada davasına hizmet etmektir. Hamdolsun ki Silivri teşkilatımızda çok sayıda dava adamımız var. 15 Temmuz'da gördük. Bir kez dahi gözlerini kırpmadan meydanlara indiler. Biz bu dava adamlarını 17/25 Aralık süreçlerinde gördük. Bir kez dahi kafalarında ikileme düşmediler. Biz bu dava adamlarını Gezi Parkı hadiselerinde gördük. Cumhurbaşkanımızın uçağını havaalanına yalnız indirmemek adına Silivri'den yola çıktılar. Biz bu dava adamlarını 2009'da belediye seçimlerini kaybettiğimizde gördük. Silivri'de AK Parti'nin kapılarını bir daha kimse açmaz diyenlere inat ertesi sabah çayını demleyip partisinin kapısını açarak ve bismillah diyerek yeniden başlayan dava adamlarını gördük.

“YENİ SEÇİLEN İLÇE BAŞKANIMA GÜZEL BİR EMANET BIRAKIYORUM”
Bu vefa duyguları içerisinde geçmişten bugüne kadar AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı bayrağını dalgalandıran çok kıymetli ilçe başkanlarıma ve belediye başkanlarıma şükranlarıma sunuyorum. Kurucu İlçe Başkanımız Vural Sönmez başta olmak üzere sonraki ilçe başkanımız Tülay Kaynarca, Halit Girgin, Ender Gezici, Metin Karakaş ve Dilek Demiral'e hepsine teşekkür ediyorum. Yine AK Parti bayrağını şerefle dalgalandıran Silivri Belediye Başkanımız Hüseyin Tuıran'a, Çanta Belediye Başkanımız Tahir Sert'e, Gümüşyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Agu'ya, Selimpaşa Belediye Başkanımız Ahmet Yağcıoğlu'na teşekkür ediyorum. Ve en önemlisi Silivri'de AK Parti bayrağını yıllardır dalgalandıran, Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu yolda yeri geldiğinden işinden, eşinden, aşından fedakarlık ederek bu yola baş koyan siz kıymetli teşkilat mensuplarıma teşekkür ediyorum. Bayrağı devrettiğimiz kardeşimiz de üzerine bir tık daha koyarak inanıyorum ki 2019 seçimlerinde bu dava yarışını taçlandıracak bir çalışma yapar. Bunu yapması için bütün teşkilat mensuplarımızla birlikte bugüne kadar ne verdiysek çok daha fazlasını vermek için mücadele edeceğiz. Sizlerin huzurunuzda yeni seçilmiş İlçe Başkanıma başarılar diliyorum. Allah kendisinin yar ve yardımcısı olsun. İl Başkanımızın müsaadesiyle aslında kendisine güzel bir emanet bırakıyorum. Sadece 15 Temmuz'dan hemen sonra 27 gün meydanlarda demokrasi nöbeti tutan bir teşkilat değil, Silivri Teşkilatı Silivri Cezaevi'nde yaklaşık 1,5 yıldır devam eden FETÖ duruşmalarına ev sahipliği yapan bir teşkilat. Ben bu noktadaki bayrak görevimi de İlçe Başkanıma bırakıyorum. İnanıyorum ki kendisi bizden çok daha fazla hem oradaki şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olur hem de gelen diğer ilçemize ev sahipliği yapmış olur. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin bir kez daha hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah bizleri sırat-ı müstakimden ayırmasın inşallah. Bana haklarınızı helal edin lütfen. Benden yana bir hak varsa ananızın ak sütü gibi helal olsun. Kalın sağlıcakla.”

UYSAL: SİLİVRİ 2019'DA TAMAM İNŞALLAH
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Ünsal, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Silivri'de bu heyecanı gördükten sonra 2019 inşallah tamam… Sesinizi İstanbul ve Türkiye duysun inşallah. Kongrelerimiz her zaman yenilenmek ve yeni bir heyecan demek.

“SİLİVRİ'DE İYİ YAPMAK YERİNE YAPILANLARA KARŞI ÇIKILIYOR”
İktidara geldiğimiz günden bu yana Türkiye'de çok şey değişti. Aynı şekilde Silivri'de de ya AK Parti döneminde yapıldı, ya da Büyükşehir yaptı. İyisi yapmak yerine yapılanlara karşı çıkılıyor. Kiptaş her ilçeye yapıldı, tek Silivri'de karşı çıkıldı. Buna rağmen hizmete devam edeceğiz.

“HEM METROYU, HEM METROBÜSÜ SİLİVRİ'YE KADAR UZATACAĞIZ”
Metrobüsün halini görüyorsunuz, inşallah alternatif ulaşım seçenekleri geliştireceğiz. Şu an çok zor, ama ileride gerekli koşulları oluşturacağız, hem metroyu hem metrobüsü Silivri'ye kadar uzatacağız. Silivri'de yerel yöneticilerle konuşamasak da, muhtarlarımız ve teşkilatımızla yapacağımız hizmetleri konuşabiliyoruz.

“ERDOĞAN'I TÜRKİYE'NİN İLK BAŞKANI YAPACAĞIZ”
İnşallah 2019 yılında Silivri'yi alırız, İstanbul'u da güçlü bir şekilde kazanırız, arkasından da Türkiye'de yeni dönemi başlatacak olan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin ilk Başkanı yapacağız.
Yeni yönetimin hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum.”

ŞENOCAK: GÜNDE 20 SAAT ÇALIŞACAK BİR TEŞKİLATIMIZ OLACAK
Silivri İlçe Kongresinde söz alan AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Rıfat kardeşimiz ve ekibi bugüne kadar gerçekten güzel çalışmalar yaptılar, kendilerine ve AK Parti'nin kuruluşundan bu yana Silivri'de emeği geçen tüm arkadaşlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. 2004-2009 döneminde burası AK Partili bir belediyeydi. Maalesef ondan sonra bir değişiklik oldu, ne yazık ki bugün AK Partili olmayan bir belediyedeyiz. 2019'da bu kürsüden AK Partili bir belediye olarak hitap edeceğimize inanıyorum. Bizim tarafımızdan yönetilmenin hizmetleriyle taşınmış bir belediyeden bahsediyoruz. Silivri'ye İBB nezdinde yapılan yatırımları biliyoruz. Belediye bizden gidince de yatırımlara devam ettik. İnşallah teşkilatımız İBB'nin yapmış olduğu yatırımları daha da iyi anlatarak, kapı kapı çalarak, el ele, göz göze, gönül gönüle dokunarak Silivri Belediyesini tekrardan AK Partili yapacak. Silivri'deki kardeşlerimize inanıyoruz. AK Partili bir Belediyeye hazır mısın Silivri? Genç bir ilçe başkanından, genç başka bir ilçe başkanına geçti görev. İnşallah yeni yönetimi ile günde 20 saat odaklı çalışma yapacak. 2019'da iki final maçımız var. Biri yerel seçimler diğeri genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı. Her ikisinden de başarıyla çıkacağız. Yaptığımız işleri küçümsemeyelim, çok kıymetli çalışmalar yapıyoruz. Bu teşkilatın gücü ortada… Darbeler ve saldırılara izin vermemek için daha çok çalışacağız. Teşkilatçılığın her kademesini işleteceğiz. Silivri'yi çok yakından takip edeceğiz. Akşam saat 19.00-20.00'da kapanan bir ilçe teşkilatından bahsetmiyoruz. Sağda aktif ve dinamik bir teşkilat olacak. Siyaset uzun bir yol. Adam olana her daim fırsat olur. Bir önceki yönetime teşekkür ediyor, yenisine hayırlı olsun ve başarılar diliyom.”

İLÇE YÖNETİM KURULU ASİL VE YEDEK ÜYELERİYLE ASİL VE YEDEK İL DELEGE LİSTESİ
Mutlu Bozoğlu'nun İlçe Başkanlığında İlçe Yönetim Kurulu (asil) şu isimlerden oluştu; Adnan Salmanlı, Ayşe Ural, Bilhan Ahçıoğlu, Çesim Zengin, Deniz Yüksel, Dilek Erdoğdu, Dorukhan Kocabaş, Ekrem Pamuk, Gamze Zar, Hacer Yıldırım, Hürünaz Erkıran, İlyas Yıldız, Kadir Soydaş, Ömer Geçit, Pervin Taş, Ramazan Yaman, Recep Çalık, Sacide Karakuş, Sali Usta, Sami Barlas, Sedat Alkış, Serkan Aydın, Yasin Danış ve Zekai Bacak.
İlçe Yönetim Kurulu (Yedek) listesinde yer alan isimler şu şekilde sıralandı; Abdurrahman Daşcan, Cantürk Kılıçer, Buran Karagülmez, Serkan Ölçer, Hatice Kübra Selimoğlu, Mehmet Çakmak, Muhsine Çiçek, Mustafa Kızılateş, Önder Harman Kaya, Sadık Bulut, Serhat Güdük, Serkan Topaloğlu ve Yunus Emre Kılıç.
İl Delegesi (Asil) olarak seçilen isimler; Rıfat Kutlu, Mutlu Bozoğlu, Ülkenur Büke, Orhan Koç, Hüseyin Turan, Ender Gezici, Vural Sönmez ve Nuray Albayrak oldu.
İl Delegesi (Yedek) listesinde ise Halit Girgin, Mustafa Baysun, Dilek Demiral ve Rıza Nurgün yer aldı.
(Haberin ayrıntıları yarın Hürhaber'de)
Haber MERKEZİ

YORUM YAP