Kutlu’dan tapu müjdesi

Kutlu’dan tapu müjdesi

26.01.2018 13:25:52

Özellikle Danamandıra, Sayalar ve Çayırdere halkını yakından ilgilendiren ve çözüm beklentisi yıllardır devam eden tapu sorunu ile ilgili son gelişmeleri AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Köy içi yerleşim planları içerisinde kalan arazilerle birlikte, tarım ve orman vasfını kaybetmiş arazilerin de kullanıcılarına satışını sağlayacak” müjdesini kamuoyuyla paylaştı.

“AK Parti iktidarı 130 yıllık kronikleşmiş bir problemi daha çözüme kavuşturdu” diyen, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, tapusuz köyler sorununun çözüldüğünü iddia ederek yaşanan son gelişmeleri AK Parti Çatalca İlçe Teşkilat binasında Milletvekili Tülay Kaynarca ile birlikte, 3 Silivri ve 5 Çatalca köy muhtarları ile gerçekleştirdikleri toplantıdan sonra şöyle paylaştı: “4706 sayılı kanuna eklenen maddelerle birlikte Silivri'mizin Danamandıra, Sayalar ve Çayırdere köylerini kapsayan "Tapusuz araziler" mevzusu çözüme kavuşmuş oldu.

Köy içi yerleşim planları içerisinde kalan arazilerle birlikte, tarım ve orman vasfını kaybetmiş arazilerin de kullanıcılarına satışını sağlayacak ve artık tapulu hale getirecek yasa meclisten geçti. Fiyat tespit komisyonu çalışmalarını devam ettirmekte.

5 yıl faizsiz ve 10 taksit halinde ödeme kolaylığı ile birlikte Danamandıra, Sayalar ve Çayırdere'deki vatandaşlarımız artık tapularına kavuşacaklar.”

KUTLU, KAYNARCA VE TÜM BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Kutlu bu vesile ile başta Milletvekili Tülay Kaynarca olmak üzere, AK Parti 3. Bölge Milletvekilleri ve grubu bulunan diğer siyasi parti Milletvekillerine Silivri halkı adına teşekkür etti.

 

YORUM YAP