Kutlu: Anayasa değişikliği tarihi bir fırsat

Kutlu: Anayasa değişikliği tarihi bir fırsat

28.02.2017 09:49:04

AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantı katılımlarını değerlendirerek süreç hakkında kamuoyuna şu mesajı verdi: “Anayasa değişikliği ülkemiz için tarihi bir fırsattır. Türkiye'de artık vesayet dönemi, güç odakları dönemi, darbe dönemleri tarih olacak, inşallah bu ülkenin gündemine bir daha gelmeyecek. Hiç kimse, hiçbir şekilde milletin seçtiklerine yani millete ayar vermeye kalkamayacak. Yeni sistemle birlikte ekonomi daha güçlü, daha sağlam ve daha sağlıklı bir zeminde ilerleyecek. İstikrar sayesinde yatırımlar, üretim artacak, istihdam, yeni iş, aş alanları sağlanacak.”

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı temsilcileri Rıfat Kutlu'nun Başkanlığında Cumartesi günü AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı'na iştirak ettiler.

YILDIRIM: MUHASEBE YAPMAKTAN ASLA GERİ DURMADIK
Tanıtım toplantısının yapıldığı salonu dolduran teşkilat mensuplarına seslenen Yıldırım, şöyle konuştu: "Terörle mücadele sırasında ülkenin birliği için, dirliği için, istiklali için hayatını seve seve veren bütün şehitlerimize, 15 Temmuz alçak darbe girişiminde, bayrak için, vatan için, ülke için hayatını seve seve veren bütün şehitlerimize, Bab'da, Fırat Kalkanı'nda hayatını kaybeden değerli kahraman silahlı kuvvetlerimizin mensuplarına ve bütün gazilerimize buradan minnet, şükranlarımızı sunuyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Bugün bu muazzam toplantımızı gerçekleştiriyoruz ama bir eksikliği hissediyoruz. Bizim, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne bütün etkinliklerimizi gerçekleştiren ve bugünlere birlikte geldiğimiz şehit Erol Olçok kardeşimizi ve oğlu Abdullah Tayyip'i de burada özellikle anmak istiyorum, mekanları cennet olsun. Ömer Halisdemir'den Halil Kantarcı'ya, Mustafa Canbaz'dan Fethi Sekin'e bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum, mekanları cennet olsun."

“DEVRİMCİ KİMLİĞİMİZİ HİÇ YİTİRMEDİK”
"Bugün yeniden kutlu bir yolculuğa çıkıyoruz" diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün yeni bir başlangıç için 'Bismillah' diyoruz. Yarının güçlü Türkiye'sini kurma yolunda bugün bu salonda ilk adımı atıyoruz, Allah yolumuzu, bahtımızı açık eylesin. Bundan 16 yıl önce 14 Ağustos 2001'de köklü bir çınarın taze, yeni bir filizi olarak bu yolculuğa başladık. Yenilik ruhunu 16 yıl önceki gibi taptaze muhafaza ediyoruz. Reform heyecanımızdan, değişim heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedik. Devrimci kimliğimizi hiç yitirmedik. Her gece başımızı yastığa koyarken, 'Bugün Allah için ne yaptık, bugün millet için ne yaptık?' diye muhasebe yapmaktan asla geri durmadık. Her sabah şafaktan önce kalkarken, 'Bugün yeni bir gün, bugün yeni şeyler yapmak, yeni şeyler söylemek lazım.' dedik, işe başladık. Bizim ülkümüz ve ilkemiz bellidir, bir günü diğerine eşit olan, bizim anlayışımıza göre ziyandadır değerli kardeşlerim. Bu ülke, bu millet ne çektiyse rehavetten çekmiştir, yılgınlıktan çekmiştir, eskimişlikten çekmiştir. Onun için daima 'yenilik' dedik, daima kendimizi yeniledik, geliştirdik, heyecanımızı yeniledik, coşkumuzu yeniledik, hedeflerimizi yeniledik. Asla 'bitti' demedik, asla 'yeter artık' demedik. Ne dedik? Bu aziz millet her şeyin en iyisini, en güzelini, en iyisini hak ediyor. Onun için de her daim yeniliğin peşinden koştuk, daima peşinde olduk."
Yeniliğin zor, reformun meşakkatli olduğunu ancak zor diye, meşakkatli diye, yeniliğe direnenlerin, yenilikten kaçanların, tarih sahnesinden kaybolduğunu belirten Yıldırım, "Unutmayalım, korkaklar asla zafer anıtı dikemezler. Değişime, gelişime 'hayır' diyenler ortaya hiçbir eser koyamazlar. Yenilikten korkanlar, tarih yazamazlar. Sultan Alparslan, o kahraman ordusuyla Malazgirt'e gelirken, inanın onun planına 'hayır' diyenler oldu ama o, korkaklara aldırış etmedi ve tarihin akışını değiştirdi." ifadelerini kullandı.
Selahaddin Eyyubi Kudüs'e giderken ona da "Hayır" diyenler olduğunu ancak kendisinin ürkeklere, korkaklara aldırış etmeden tarih yazdığını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethederken ona da 'hayır' diyenler oldu ama Fatih, rehaveti, korkaklığı tercih edenlere prim vermeden bir çağı kapatmış, bir çağı açmıştır. İstanbul'u fethetmiştir. Gazi Mustafa Kemal'i düşünün, Samsun'a giderken ona da karşı çıkanlar oldu, 'Hayır' diyenler oldu. Mütareke basını hep birlikte 'Hayır' diyordu. Gazi Mustafa Kemal, bunların hiçbirine aldırış etmedi, geldi, Anadolu'da yeni bir ruh inşa etti. İstiklalimizi, biz bu yenilik ve değişim ruhuyla elde ettik. Cumhuriyetimizi, bu yenilenme, tazelenme anlayışıyla kurduk ve bugünlere taşıdık."
AK Parti'nin 16 yıllık yolculuğunda, kendilerine, daima "Hayır" diyenler olduğunu anlatan Yıldırım, "Bize 'Siz, hayır, siyaset yapamazsınız.' dediler, biz, 'Evet yaparız.' dedik. 'Recep Tayyip Erdoğan milletvekili olamaz, muhtar bile olmaz.' dediler. Millet, 'Evet, olacak.' dedi, Recep Tayyip Erdoğan'ı milletvekili de yaptı, başbakan da yaptı. Onlar her reformda 'hayır' dediler, biz her seferinde 'Evet' dedik, yolumuza devam ettik. 2007 yılında 'Hayır, siz cumhurbaşkanı seçemezsiniz.' dediler. Biz 'seçeriz' dedik, millete gittik. Milletimiz 'Evet' dedi ve cumhurbaşkanını seçtik. 'Hayır, millet cumhurbaşkanı seçemez.' dediler, biz 'seçeriz' dedik. Milletimiz 'Evet' dedi, cumhurbaşkanını bizzat millet kendi evet oylarıyla seçti" diye konuştu.

"BİZİM SİYASETİMİZ CESUR, YENİLİKÇİ VE DEĞİŞİM SİYASETİDİR”
Millete hizmetkar olanlara korkaklığın yakışmayacağa işaret eden Yıldırım, "Bizim siyasetimiz, cesur siyasettir. Bizim siyasetimiz, yenilik siyasetidir, değişim siyasetidir, heyecan tazeleme siyasetidir. Bizim siyasetimiz, reform siyasetidir. Onun için 16 Nisan'a kadar meydan meydan, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak ne diyeceğimizi biliyoruz değil mi? Değişim için Evet" ifadelerini kullandı.
Yıldırım, şunları kaydetti: "Bizde zorlama yok, bizde tehdit yok. Bizde korku yok ama korkutmak da yok. Bizde kutuplaşma yok, bizde ayrıştırma yok. Biz dilden değil, gönülden, kalpten 'Evet' istiyoruz. Bunu da tek tek, tane tane anlatarak, akıllara olduğu kadar kalplere de hitap ederek başaracağız. Biliyorsunuz milletimiz aklıyla diliyle mührüyle olduğu kadar kalbiyle de 'Evet' diyecek. Sandığa gittiğinde her bir vatandaşımız, 'Tüm kalbimle Evet' diyerek mührü, pusulaya basacak.”

“BİZ YAFTALAYARAK YÜRÜMEYECEK, GÖNÜLLERİ FETHEDEREK SONUÇ ALACAĞIZ”
16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına kısa bir zaman kaldığını anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti: "Şimdi buradan ayrılacağız. 81 vilayetimize, ilçelerimize, köylerimize dağılacağız. Semt semt, sokak sokak, kapı kapı dolaşacağız. Bilgilendirme broşürlerimizle, afişlerimizle ama en çok da kalbimizle milletin karşısına çıkacağız. Milletimizle gönül diliyle konuşacağız, ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz, kutuplaştırmayacak, kucaklayacağız. Gerginliğin dilini değil muhabbetin, samimiyetin dilini kullanacağız. Parti ayrımı yapmayacağız. Bu bir genel seçim değil. Partiler seçime girmiyor. Onun için siyasetimizde din, dil, mezhep, etnik köken ayrımı hiç olmadı, bundan sonra da olmayacak. CHP'ye oy veren kardeşlerimizi de, HDP'ye oy veren kardeşlerimizi de, MHP'ye oy veren kardeşlerimizi de ve diğer bütün partilere oy veren kardeşlerimizi de muhabbetle selamlayacağız, kucaklayacağız, onlarla gönül diliyle konuşacağız. Bize kavga yakışmaz. Bize ötekileştirmek yakışmaz. Herkese, her karara saygımız var. Biz yaftalayarak yürümeyecek, gönülleri fethederek sonuç alacağız."

KUTLU: TÜRKİYE'DE ARTIK VESAYET DÖNEMİ TARİH OLACAK
Toplantıyı gazetemiz için değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Anayasa değişikliği ülkemiz için tarihi bir fırsattır. Türkiye'de artık vesayet dönemi, güç odakları dönemi, darbe dönemleri tarih olacak, inşallah bu ülkenin gündemine bir daha gelmeyecek. Hiç kimse, hiçbir şekilde milletin seçtiklerine yani millete ayar vermeye kalkamayacak. Yeni sistemle birlikte ekonomi daha güçlü, daha sağlam ve daha sağlıklı bir zeminde ilerleyecek. İstikrar sayesinde yatırımlar artacak, üretim artacak, istihdam, yeni iş, aş alanları sağlanacak" şeklinde konuştu.

“EN ÇOK DA KALBİMİZLE MİLLETİN KARŞISINA ÇIKACAĞIZ”
Kutlu, 80 milyonun birlik, beraberlik ve kardeşliğinin terörü sona erdireceğini ve 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için gerekli altyapıyı sağlayacağını ifade ederek, "Bu değişiklikle Türkiye daha da güçlü hale gelecek. İçeriden, dışarıdan gelen tehditlere karşı çok daha hızlı hareket edecek. Bu sistem kutuplaştıran siyaseti, korkutma siyasetini ortadan kaldıracak. Ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği daha da güçlü hale gelecek. Hep beraber, el ele, omuz omuza geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz" dedi.
Silivri Teşkilatı olarak Referandum sürecinde yoğun bir tempo ve halkın desteğiyle yürüme kararlılıklarını belirten Kutlu, 16 Nisan'da milli iradenin güçlü bir şekilde Evet olarak sandığa yansıyacağına emin olduklarını belirtti.
Sevginar SALİ

YORUM YAP