XXXXX

Kurunun Yanında Yaş Da Yanmasın


Silivri Emniyeti'nde Tahsin Fidan'ın Müdürlük görevini devralması ile esmeye başlayan değişim rüzgarlarının olumlu tepkileri kadar olmasa da ara sıra olumsuzları da baş göstermeye başladı. Şehir içi trafikten sorumlu olan Komiser Birol Şener'in Selimpaşa'da görevlendirildiği çerçevesinde doğan tepkilerden söz ediyorum. Şener'in köşemize konu olması yeni değil. Ömer Duman'ın Müdürlüğü ile birlikte hız kazanan süreçte şehir içindeki trafik uygulamalarının takibini, ekip arkadaşlarıyla birlikte başarıyla yerine getirmesiyle ilgili konumuz olmuştu. Silivri'nin trafik kangreni haline gelen pek çok bölgesinde etkili çalışmalarıyla sorunlarının çözümüne sunduğu katkıları gözlemledik. Selimpaşa görevlendirmesinin nedenini tam olarak anlaşılmamış. Ben ise Silivri'nin trafik sorunu bittiğinden olamayacağına eminim.
Devlet memurları için kuşkusuz her yerde vazife aynıdır, yapılan düzenlemede geri dönüş olmasa bile Şener'in sorumluluğunda bugüne kadar ilçe merkezinde yürütülen çalışmalar için bu vesile ile teşekkür etmek boynumuzun borcudur.

Konu trafikten açılmışken; yeni yön belirlemeleri konusunda tabelalandırma çalışmalarının ardından denetimler gündemde. Güzergâh sıkıntılarına ilişkin tepkiler de öyle. Kipa'nın önünden başlayarak Trafik Amirliği önündeki üst geçide kadar E-5'e çıkmadan yan yol gerekliliğine ilişkin beklentiler de son derece yüksek.

Beklentiler zaten her konuda yüksek! Allah çözüm mercilerine güç ve imkân versin! O kadar hacı yöneticimiz oldu, her biri Silivri'deki görevleri konusunda dua etmiş olsa sıkıntılarımız epey azalmış olur! Duaların kabul olması da şart tabi!

ÖZTEKLER KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN
IŞIKLAR İLE BİR ARAYA GELDİ
Dün Öztekler Firması'nın yetkilileri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile bir araya gelerek ilçemize söz verdikleri kültür merkezinin akıbetini değerlendirmiş olmalı. Üç protokol ve hiçbir yaptırım gücü ile yönetim değişikliğinin ardından kala kalan yerel yöneticiler koşulları, Öztekler ise imkânlarını zorluyor olmalı. Bu iki taraflı zorlamadan ortaya ne çıkacak birlikte göreceğiz. Ama Hamoğlu'nun Silivri'de yapacağı rezidans projesi bu fikre daha önce ama uygulama konusunda geç kalanları harekete geçirme noktasında önemli bir etki olmuşa benziyor. Hadi hayırlısı! Allah'ın hakkı üçtür derler! Silivri bugüne kadar kazanamadığını iki firmanın rezidans rekabeti ve yarışından kazanır belki!

YORUM YAP