XXXXX

Köşe Yazarımız Chp Parti Meclisinde


Gazetemiz köşe yazarı İhsan Özkes, hafta sonu gerçekleştirilen CHP’nin 33. Kurultayında Parti Meclisi’ne giren 80 isim arasında yer aldı. Özkes’i kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

MHP SERT ÇIKTI, CHP
KURULTAYLA MEŞGUL
Geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlediği basın toplantısında ulusal konuları gündemine alarak değerlendirmede bulunan AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’a yanıt CHP’den önce MHP’den geldi. Kurultay koşturmasıyla meşgul olan CHP’liler, Karakaş’ın salvolarına karşılık vermeye fırsat bulamamışken, MHP, “Türkiye siyasetine format atılıyor. Deniz Baykal’ın ardından MHP’de de bir tasfiye bekliyorum” yorumlarına karşılık sessizliğini ağır bir şekilde bozdu.
MHP’nin açıklamasında ara ara çelişkiler kendini hissettirse de tehdit, meydan okuma asıl dikkat çekenler oldu; “Ülkücü Hareketi tarif etmek Sayın Metin Karakaş'ın ne haddidir ne de harcıdır. Ülkücüler onun siyasi görüşünü, şu anda siyaset yaptığı partisinin genel başkanı için neler söylediğini çok iyi bilir o onu bağlar. Herkes önündeki işlerle uğraşsın. MHP ve onun Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ve eski yeni Ülkücü ayrımı yapmak Sayın Metin Karakaş'ın çok acemice yaptığı bir siyasi açıklamadır.
Ülkücüler ve onun sevdalıları hareketin içinde mücadele etmektedirler, onun gibi milli görüş gömleğini çıkartıp başka limanlarda kendilerine yer aramamaktadırlar. Sayın Karakaş ülkücülüğü tarif etsin de gerçekle sahteyi biz de bilelim. Bu ne zafiyet, bu ne konuştuğunu bilmemezliktir.”
MHP’nin bu sahip çıkışından sonra, CHP ve de özellikle Özcan Işıklar hakkındaki yorumlarının karşı tarafta bir karşılığı mutlaka olmalı. Herkes özellikle de siyaset adamları görüşlerini açıklarlar bunların doğru veya yanlış olma değerlendirmesi kişiden kişiye, ideolojiden ideolojiye değişir. Karakaş, istediğini söyleyebilir. Aynı zamanda bundan doğan sonuçlara göğüs germeye hazırlık olmalı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili söyledikleri CHP’nin yeni genel başkanı hakkında sarf ettiği sözlerin yanında devede kulak kalıyor. MHP’nin sahiplenme ve koruma bütünlüğü, CHP’de de yaşanacak mı merak edilen bu.
AKP Silivri İlçe Başkanı yerelde belediyeye karşı sürdürdüğü savaşta, alanında ulusal yorumlarda bulunarak MHP ve CHP açılımı gerçekleştirdi. Çetin bir mücadele koşullarını yeni haftayla birlikte önüne sererek.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AKP İlçe Başkanını muhatap kabul etmiyor olamaz. Bu iddiasında haklı görülme imkanı çok az. Birinci yıl değerlendirmesinin ardından 2 aydır basının karşısına çıkmayan Işıklar, gerek belediye içindeki yeni görev dağılımında gözettiği hassasiyetleri gerekse, muhalefetin suçlamalarını, ayrıca yaptığı çalışmaları kamuoyuyla paylaşmalı. Silivri’de gündemi belirleyen olmayı tercih etmemeniz kabul görse dahi, madem ki basın ve halkla ilişkileri doğrudan kendinize bağladınız bunun gereğini yapın. Siz basına yaptıklarınızı anlatamıyorsanız, basına anlattıklarınızın kamuoyuna aktarılması için çalışın. İletişimin birçok yolu vardır. Biri tıkanınca pes ederseniz kendinize kötülük yaparsınız.

ÇOCUK BÜRO AMİRLİĞİ
GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYOR
Silivri Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’nin gayretleri uzun zamandır dikkat çekiyor. Eskiden suç ve suçlu tanımı genelde 18 yaş üstündeydi ama günümüz koşullarında suç işlemek, suçun içine çekilmek için çocukların büyümesini bekleyen yok. Çocuk yaşta hata yapma potansiyelinin yüksekliğinden yararlanan suç odakları, toplumumuzun temel değerlerine erkenden zehir saçmayı başarıyor. İşte bu alanda mücadelesi ile ön plana çıkan Çocuk Büro Amirliği ekipleri, etkin bir çalışma içerisinde. Suçun koşulları oluşmadan, işlenmeden, çocuk zihinlerini korumak için çalışıyorlar. Sadece polisin çalışmasına bırakamayız geleceğimizi. Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız ve de yapılan çalışmaları takdir ve takip etmeliyiz. Bilinçli bir nesil yetiştirebilmek için bizimde öğrenmemiz gereken çok şey var sanırım. Yeni dünya ya bizden çok daha çabuk ayak uyduran çocuklarımızı eğitmek önce ailede başlıyor.
Silivri Emniyeti ve Çocuk Büro Amirliği’ni gayretlerinden dolayı kutluyorum.
İyi haftalar!

YORUM YAP