“Korkuları ve korkutmak isteyenleri yeneceğiz”

“Korkuları ve korkutmak isteyenleri yeneceğiz”

1.07.2020 11:54:05

CHP SİLİVRİ'DEN KAFTANCIOĞLU İÇİN DESTEK AÇIKLAMASI

Silivri İlçe Başkanı ve yönetimi, İstinaf Mahkemesinin CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verdiği kararı protesto etmek üzere, basın açıklaması düzenledi.

İl Başkanlarına 7 yıl önce atılan twitler dolayısıyla verilen cezaya itirazı istinaf mahkemesinin ret etmesi protestosuna partililer, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, İl Başkan Yardımcısı Suna Göçengil ve geçmiş dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar da iştirak etti.

Örgütün tepkisini ortaya koyan açıklamayı İlçe Başkanı Berker Esen şu şekilde açıkladı: “Yine bir hukuksuzluğa karşı durmak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Hepinizin malumu olduğu üzere İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu hakkında 7 sene önce atılan twitler dolayısı ile dava açılmış idi. Açılan bu davada haksız ve hukuksuz bir şekilde İl Başkanımızın mahkumiyetine karar verildi. Bu yargılama sırasında defalarca; aniden değişen mahkeme heyetleri, dikkate alınmayan savunmalar ve sadece ceza vermek amacı ile yargılama yapan mahkemeler, tüm kamuoyunun malumudur.

“MAHKEME BİR “SİYASİ KUMPANYAYA” DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜR”

Mahkemece verilen cezalara yönelik olarak yapılan istinaf başvurusu gerekçe dahi gösterilmeksizin reddedilmiştir. Gerek mahkûmiyet kararında ve de gerekse istinaf kararında ifade özgürlüğü, eleştiri hakkı, adil yargılanma hakkı yok sayılarak mahkeme bir “siyasi kumpanyaya” dönüştürülmüştür.

“MAHKEMELER SEÇİMLERİN RÖVANŞLARININ YAPILACAĞI YERLER DEĞİLDİR!”

Hepimiz biliyoruz ki İl Başkanımıza verilen bu ceza bir kısım siyasilerin rahatsızlıkları sonucunda gündeme geldi. İstanbul seçimlerinin 2 defa zaferle sonuçlanması, başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta emekten, barıştan, adaletten yana olan yurttaşların bir araya gelerek topluma umudu aşılamaları elbette ki birilerini rahatsız edecektir! Verilen mahkûmiyet kararının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının 806.000 fark ile 2 kez kazanıldığı seçimin 1. Yıl dönümünde verilmesi bu rahatsızlığın dışavurumudur. Mahkemeler seçimlerin rövanşlarının yapılacağı yerler değildir!

“YARGIYI SİYASALLAŞTIRANLAR ÜLKEMİZİ HUKUKSUZLUK BATAKLIĞINA SÜRÜKLEMEKTE”

Bu toprakların yetiştirdiği; Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaşi Veli, Karacaoğlan, Aşık Veysel gibi onlarca ulu ve ozanımızın toplumumuza aşı etmek istediği hoşgörü, sevgi ve kucaklaşmaya her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde; kuvvetler ayrılığını yok sayarak milletimizin adalete olan inancını körelterek, yargıyı siyasallaştırarak kendi çıkarlarına göre kullanmaktan çekinmeyen siyasiler ülkemizi hukuksuzluk bataklığına sürüklemekte.

““HERKES İÇİN ADALET” BULUNCAYA KADAR ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Unutulmaması gereken bir şey vardır ki Cumhuriyet Halk Partisi “Herkes için adalet” diyerek kilometrelerce yürüyen bir lidere sahiptir. Bizler “Mum ışığında” bile adaleti arayan bir siyasi partinin neferleri olarak ülkemizde “herkes için adalet” buluncaya kadar adalete olan inancımızı korumaya ve adaleti aramaya bıkmadan usanmadan devam edeceğiz.

“ARTIK YETER”

Artık yeter.  “İstanbul'da tökezleyerek Türkiye'de de tökezleyenlerin” oyunlarına adaleti kurban etmeyeceğiz. Silivri İlçe Örgütü olarak İl Başkanımız  Dr. Canan Kaftancıoğlu'nun daima yanında olduk. Bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz.

“KORKULARI VE KORKUTMAK İSTEYENLERİ YENECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi tüm imkanları ile topluma egemen olan korkunun ve adaletsizliğin sona ermesi için Başta İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu olmak üzere tüm neferleri ile azim ve kararlılık ile çalışmaya devam edecektir.  Çünkü başaracaklarımızın “dahası var”…

Korkmuyoruz. Korkmayacağız ve sonunda nihayet korkuları ve korkutmak isteyenleri yeneceğiz.”   

 

YORUM YAP