XXXXX

Kongreler Arası Fark

CHP’de hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü delege seçimi var. Ocak 2010’daki kongreden farklı olarak bu kez özellikle Özcan Işıklar kanadında, “Nasıl olsa kazanırız. İstediğimiz olur” düşüncesiyle zaman kaybetmek yerine hummalı bir çalışma var.
Bu kongrenin bir diğer farkı partiyi yerel seçimlere taşıma ihtimali çok yüksek. CHP bu belli olmaz seçimlere altı ay kala genel başkanı bile değiştirirler, ilçe başkanının ne garantisi olur bunu da düşünüyor insan ister istemez.
Son dakika sürprizi olmaz ve tedbirli disipline sevk edilişinden bir engel çıkmazsa Selami Değirmenci ile yeni bir rekabet içerisine girecek olan taraf kongrede bu kez daha hazırlıklı olacak bu kesin. Rakibinizi küçümseyerek girdiğiniz her mücadelede kaybetmeye mahkum olursunuz.

ESKİ KÖYLER TÜZEL KİŞİLİĞİNE KAVUŞABİLECEK Mİ?
Dün Silivri Köy ve Mahalle Muhtarlar Dernek Başkanı Muharrem Eren ile görüştüm. Ankara ziyaretinin ayrıntılarını muhtemelen yarın okuyacaksınız ama muhtarları mutlu eden bir gelişmeyi belirteyim. Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Gülay Dalyan, bir önerge hazırlayarak 5 bin nüfusun altında olan ve köy tüzel kişiliği iptal edilen köylerin yeniden köy olmasını talep etti. Bu köylerin tüzel kişiliklerini geri kazanması için orman köyü olma zorunluluğu da aranmayacak. Mahalleye dönüştürülen köyler şimdi bu önergenin sonuçlarına odaklanmış durumda.

BOĞLUCA ÇEVRESİNDE HAREKET BİTMEYECEK
Boğluca’da devam eden ve herkesin artık dört gözle bitmesini beklediği istimlak sonrası yıkım sürecinde hareket bitmeyecek gibi. Ak Parti İlçe Başkanı yıkım sonrası alanın İBB tarafından düzenleneceğini iddia ederken, Silivri Belediyesi’nin de aynı görüşü belirttiğini hatırlatma ihtiyacı hissediyorum. Dere çevresi ile ilgili iki kurum tarafından da projelerin hazırlandığı ve hayata geçirmek için planların yapıldığı anlaşılıyor. İBB, “Bölgede imalat yapılmayacak, yeşil alan, yürüyüş parkurları ile otoparklar olacak” derken, Silivri Belediyesi’nin alan ile ilgili sahilde hayata geçirilen çay bahçelerinin benzeri bir proje hazırladığı iddiasını Işıklar, ilk fırsatta açıklığa kavuşturur diye düşünüyorum.
 Yıkımın ardından 1-1,5 yıl içerisinde dere ıslahının gerçekleştirilmesi için İBB’nin harekete geçtiğini açıklayan Metin Karakaş, “Seçimlerde bizim de anlatacaklarımız olmalı” diyor. Haberin devamı 27.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP